placek z patelni - 1500 przepisów (strona:52/100)

Placuszki na bazie soku z jabłek i granatu 134

Dzień dobry! Dziś zapraszam Was na pyszne śniadanie – placuszki na bazie soku z jabłek i granatu. Pyszne, pożywne, idealne dla dzieci i dorosłych. A na

Słodkie okruszki
Placuszki ryżowe 175

swej prostocie :) ~ Placki ryżowe z jabłkami i cynamonem ~ Składniki: 60g mąki ryżowej 5g mielonego siemienia lnianego jabłko starte na grubych oczkach ~70ml wody lub 150g jogurtu* 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu słodzidło szczypta soli * z jogurtem będą bardziej wilgotne Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę. W tym czasie rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię, a następnie smażymy

Kuchenny Skrawek Nieba
Falafele z ciecierzycy i bobu 277

suchej patelni prażymy sezam. W moździerzu ucieramy sezam, dolewamy oliwę i olej sezamowy – ucieramy na gładką masę. W misce mieszamy jogurt, sok z cytryny, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną mięte i pastę z sezamu. Falafele smażymy z obydwu stron na rumiano. Odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z warzywami (pomidory, ogórek, cebula, sałata), plackami tortilli, sosem jogurtowym

OstryKęs
Falafele z ciecierzycy i bobu 233

suchej patelni prażymy sezam. W moździerzu ucieramy sezam, dolewamy oliwę i olej sezamowy – ucieramy na gładką masę. W misce mieszamy jogurt, sok z cytryny, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną mięte i pastę z sezamu. Falafele smażymy z obydwu stron na rumiano. Odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z warzywami (pomidory, ogórek, cebula, sałata), plackami tortilli, sosem jogurtowym

OstryKęs
Placki z cukinii - wersja II odchudzona 185

Mega proste,mega szybkie i po prostu pyszne  placuszki z cukinii.Zajadamy sie nimi kazdego lata.Wersja bardziej chrupiaca,jednoczesnie bardziej kaloryczna,bo z dodatkiem zoltego sera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita 145

placki (ok 15cm).  Pieczemy na kamieniach w temperaturze 250 stopni, aż do zarumienienia. Plastry bakłażana posmarować oliwą i oprószyć solą, pieprzem i suszonymi ziołami z obu stron. Smażyć na grillu. Następnie położyć plastry sera Halloumi. Smażyć na średnim/małym ogniu (3) około 2-4 minuty. Obrócić, każdy kawałek sera przykryć plasterkiem pomidora, przykryć patelnię przykrywką

MarciochaKucharzy
Cebularze i wypiekanie na śniadanie 180

dusić na patelni pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 2 godziny. Taki długi czas duszenia jest potrzebny żeby wydobyć całą słodycz z cebuli. Masło rozpuścić i wystudzone wymieszać z resztą składników na ciasto i zagnieść. Następnie odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. [ u mnie rosło w misce Tupperware] .Po tym czasie uformować około 15 placków [ ja rozwałkowałam

Moje domowe kucharzenie
Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem 176

Danie dla wielbicieli pierogow i szpinaku.Bardzo smaczne pierogi na lato.Maz,ktory nie jest pierogowym fanem ,zjadl te szpinakowe z wielkim apetytem.Oczywiscie na jego talerzu nie zabraklo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KOTLETY (PLACUSZKI) Z KASZY JAGLANEJ I ZIEMNIAKÓW 249

kotlety (placki) zrobiły u nas furorę. Banalnie proste i baaardzo smaczne. Przygotowuję je zawsze w dwóch wersjach, pierwsza  (wegańska, dietetyczna) z dodatkiem podsmażonej cebuli z czosnkiem (nadaje super smak) i druga obłędnie smakowita- z dodatkiem podsmażonej cebuli z czosnkiem i boczkiem... Ta wersja jest cudowna! Upiec je możemy również na dwa sposoby: pierwszy tradycyjny na patelni i drugi

Smaczne Zdrowe
Do trzech razy Meksyk 256

placki tortilli Na oliwie zeszkliłam cebulę. Dodałam czosnek, plasterki kabanosów i przesmażyłam razem. Po ok. 10min. wlałam bulion i dodałam pokrojoną w kostkę papryke. Gotowałam 15-20min. Pod koniec gotowania doprawiłam papryką, kuminem. W miseczce połączyłam obie fasole, trochę je rozgniotłam, aby stanowiły "zaprawę" zupy. Dodałam do całości i gotowałam ok. 10min.  Na patelni rozgrzałam łyżkę oliwy

bastalena
Sajgonki 238

patelni, dodajemy do niej mięso i smażymy przez około 5 minut. Przyprawiamy sosami sojowymi, przyprawą 5 smaków. Dodajemy marchewkę, smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy grzyby mun, kapustę i pędy bambusa. Smażymy jeszcze 2-3 minuty wszystkie składniki.  Mięso z warzywami, makaron i dymkę przekładamy do miski, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Pojedyncze placki

Mania Gotowania
Mięso mielone zawijane w cieście 211

Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu:-ciasto makaronowe w przepisie na makaron domowy-ciasto pierogowe w przepisie na pierogi z grzybami   Na patelni szklimy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek.   Mięso z łopatki i obrane mięso z ćwiartek kurczaka, marchewkę oraz namoczoną ,odciśniętą bułkę  i zeszkloną cebulę z czosnkiem(...)przyprawiamy barbecue oraz warzywkiem.   Wszystko mieszamy, uzyskując farsz.   Pierogowe lub makaronowe ciasto dzielimy na części.   Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki.   Na rozwałkowane placki nakładamy farsz.   Zwijamy placki tak, jak na krokiety lub naleśniki.   Zwinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.   Zalewamy rosołem

Maminek kulinarny
Quiche z ziemniakami, cebulą i boczkiem 258

patelni przetartej wcześniej octem winnym, dzięki czemu tłuszcz nie pryska na nas :) Cebulę kroimy w półtalarki i smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku. Na ciasto wykładamy 2/3 zesmażonego boczku, większość cebuli (3/4), a na wierzchu układamy pokrojone w plastry ugotowane ziemniaki i posypujemy je resztą boczku. Składniki zalewy mieszamy z pozostałą cebulą. Zalewą polewamy przygotowany placek i pieczemy

Taste Of My Day
HISZPANSKA TORTILLA 210

pierwszy raz jadlam ten ziemniaczany placek. Moj dziesiejszy byl rownie smaczny jak ten sprzed lat.skladniki:okolo 220 g ziemniakowmini puszka groszku zielonego lub 3 duze lyzki4 suszone pomidory6 jajeknatka pietruszkisol, pieprz czarnyolej do smazenia okolo 3 lyzkiZiemniaki nalezy obrac, pokroic w plastry i podgotowac okolo 10 minut. Pomidory odsaczamy i siekamy.Na patelni podgrzewamy oliwe, podsmazamy na niej ziemniaki

Przysmaki Karolki
Sajgonki pieczone w piekarniku 333

opakowaniu.  Następnie kroimy go w krótkie kawałeczki. Marchew, pędy bambusa kroimy w malutką kosteczkę.  Liście kapusty pekińskiej oraz cebulkę dymkę drobno siekamy. Imbir siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso mielone. Przyprawiamy sosami sojowymi, olejem sezamowym, przyprawą 5 smaków, imbirem i czosnkiem. Dodajemy marchewkę, smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy grzyby mun, kapustę(...)pędy bambusa. Smażymy jeszcze 2-3 minuty wszystkie składniki.  Mięso z warzywami, makaron i posiekaną dymkę przekładamy do miski, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Pojedyncze placki papieru ryżowego nawilżamy  wodą i kładziemy na desce, czekamy chwilę aż zmiękną. Na placek nakładamy nadzienie i zawijamy dość ciasno. Sajgonki zawijamy w ten sam sposób co krokiety

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania