placek z orzechami - 1374 przepisów (strona:31/92)

Orzechowiec 126

papierem do pieczenia. Orzechowa warstwa : Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać posiekane orzechy i gotować jeszcze chwilę. Przygotowaną mase rozłożyc równomiernie na jednej z blach z ciastem. Każdy placek piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa cd : Masło utrzeć z dżemem a następnie dodawać stopniowo

cucinare
Pani Walewska (Pychotka) -ciasto 424

Jedną część schłodzonego ciasta rozwałkować i wylepić dno blachy. Posmarować ciasto dżemem i wylać połowę ubitej piany. Posypać połową porcji orzechów. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35 minut. Tak samo upiec drugi placek. Krem 500 ml  mleka 2 żółtka 4 łyżki cukru 60 g mąki ziemniaczanej 200 g masła Odlać jedną szklankę mleka

O kuchni z uczuciem
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 152

kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem

My Chcemy Jeść
Cepeliny z mięsem 195

ciasto nie jest zbyt zwarte można dodać łyżkę, maksymalnie 2 łyżki skrobi ziemniaczanej. Z ciasta uformować kulki wielkości zielonego orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozpłaszczyć na dłoni, wyłożyć porcję mięsa mielonego (solidna łyżka powinna starczyć)na środek placka, ciasto zlepić z każdej strony tak by oblepić mięso i formować podłużne kluski. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Do garnka wrzucać

na moim stole...
Orzechowiec 129

papierem do pieczenia. Orzechowa warstwa : Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać posiekane orzechy i gotować jeszcze chwilę. Przygotowaną mase rozłożyc równomiernie na jednej z blach z ciastem. Każdy placek piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa cd : Masło utrzeć z dżemem a następnie dodawać stopniowo

cucinare
Pierogi z mięsem + film 133

wszystko mieszamy łyżką a następnie dłonią wyrabiamy ciasto .Gdy będzie zbyt wilgotne można dodać odrobinę mąki . Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek na  stolnicy wysypanej mąką i wycinamy krążki za pomocą szklanki . Na każdy krążek nakładamy farsz wielkości orzecha włoskiego i mocno zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Boczek kroimy

Smakowite Dania
makośliwka ciasto ------ Cake makośliwka 598

gładkiego kremu. Pierwsze ciasto smarujemy czeko-śliwką ,a następnie wykładamy warstwe kremu i równomiernie smarujemy.Następnie przykrywamy  drugim plackiem i lekko dociskamy.Na wierzch smarujemy pozostalym  kremem ,Wstawiamy  do lodówki, na ok. godzinę.Następnie  posypujemy zmielonymi orzechami i i posiekanymi rodzynkami. Smacznego :) Ingredienti: torta      100g mandorle tritate , sbucciate      100g

w mojej kuchni
Akademia Smaku Bosch. Warsztaty kulinarne z pieczenia chleba "Chlebem i solą" 132

tych grupach mieliśmy przygotować kilka rzeczy zaplanowanych na dzisiejsze spotkanie, mianowicie: chleb żytni razowy z figami i orzechami, bułki orkiszowe z dodatkiem mąki graham, chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, gryczanej i z dodatkiem mąki z tapioki i włoski placek socca. Zatem, korzystając ze wskazówek prowadzącego, ochoczo zabraliśmy się do dzieła. Na zdjęciu poniżej krótka narada przed bitwą. Rozkazy wydane(...)każdy wie, co ma robić więc do boju! :) Oczywiście nie obeszło się bez problemów. Okazało się, że jeszcze nie dotarła mąka z cieciorki na placek socca i tak naprawdę nie wiadomo czy dotrze. Więc albo będziemy robić, albo nie. Ale mały chaos w kuchni jest pożądany, działa kreatywnie. Kuchnia bez chaosu jest nudna, nic się w niej nie dzieje

Marder&Marder Manufacture
Śnieżka -ciasto 202

Anastazji. Polecam Wam bardzo to pyszne ciacho. Placki po upieczeniu są cienkie, a po przełożeniu puszyste, grubsze i znakomite w smaku. Ciasto przygotowuje się w miarę szybko. Placki możecie upiec dzień wcześniej.  Zapraszam do zakładki CIASTA, gdzie znajdziecie więcej przepisów na inne pyszne ciasta. Takie z kremem, serniki, drożdżowe i bez pieczenia. Jeśli przygotujecie Państwo coś(...)trzy równe części. Jedną  część ciasta pozostawić jasną bez dodatków. Do drugiej części dodać zmielone orzechy i wymieszać. Do trzeciej części dodać kakao i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec pojedynczo każdy placek w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Placki wystudzić. Masa różowa 1 czerwona galaretka (dałam truskawkową

O kuchni z uczuciem
Przekładaniec świąteczny 161

suchy mak, do drugiej dodajemy wiórki kokosowe, do trzeciej dodajemy kakao a do czwartej dodajemy posiekane orzechy. Cztery formy o wymiarach (24x29cm.), każdą masę wykładamy do formy, równomiernie rozsmarowujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 15 minut, każdy placek pieczemy osobno. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Tarta rustykalna z owocami lata 240

mojej tarty wykorzystałam truskawki, czereśnie, nektarynkę oraz czerwone porzeczki, ale możecie wybrać dowolne, ulubione przez siebie owoce.  Placek przed złożeniem tarty powinien mieć średnicę około 30cm. Sprawdźcie też przepisy na inne tarty z owocami: śliwkową z orzechami i czekoladą lub kokosową z czereśniami . Tarta rustykalna z owocami lata Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 120g masła 50g cukru(...)mocno zmiękło, należy je ponownie krótko schłodzić - pomijając kilkucentymetrowy brzeg, ciasto posmarować częścią białka i posypać równą warstwą bułki tartej - owoce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, wyłożyć na placek, pozostawiając wolny brzeg - brzeg zagiąć do środka na owoce, przyciskając do siebie - jeśli owoce na wierzchu są białe od mąki ziemniaczanej, należy je skropić sokiem z cytryny i/lub oczyścić

Smakołyki Bereniki
Tort jabłkowy 146

jabłek 3 – 4 łyżki dżemu z dyni ( Przepis ) (można użyć konfitury morelowej) Dodatkowo: 3 łyżki dżemu z dyni ( Przepis ) 50 g płatków migdałowych lub innych posiekanych orzechów Przygotowanie: Przygotować budyń z godnie z opisem na opakowaniu. Wystudzić (najlepiej przygotować dzień wcześniej). Masło wyjąć z lodówki 2 – 3 h wcześniej, aby miało temperaturę pokojową. Kruche(...)wystudzić. Wymieszać delikatnie jabłka z dżemem dyniowym. Kruche ciasto posmarować dżemem z dyni. Następnie przykryć pierwszym plackiem biszkoptowym. Wysmarować biszkopt ½ masy budyniowej i przykryć kolejnym plackiem biszkoptowym. Wyłożyć masę jabłkową, na nią położyć ostatni placek biszkoptowy i całość lekko docisnąć. Pozostałą masę rozsmarować po górze ciasto i całość udekorować płatkami migdałowymi lub posiekanymi

KuchniaWeDwoje.pl
Domowe bajaderki 145

łyżki kakao 4 łyżki rumu zapach migdałowy 3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów włoskich 5 herbatników pełnoziarnistych wiórki kokosowe   Sposób przygotowania: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka. Dołóż posiekane masło. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj na gruby placek. Przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp(...)Piecz ok. 40 minut. Ciepłe ciasto drobno pokrój lub pokrusz. Mleko wymieszaj z marmoladą, kakao, rumem i dodaj kilka kropel zapachu migdałowego . Zalej kawałeczki ciasta. Dodaj rodzynki , orzechy i pokruszone herbatniki. Wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej równe kuleczki. Ułóż je na deseczce i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia kulki oblej polewa czekoladową  i posyp wiórkami

Różne smaki w kuchni
Domowe bajaderki 381

mleka 2 łyżki kakao 4 łyżki rumu zapach migdałowy 3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów włoskich 5 herbatników pełnoziarnistych wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka. Dołóż posiekane masło. Szybko zagniec ciasto. Rozwałkuj na gruby placek. Przenieś na blachę wyłozoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp(...)Piecz ok. 40 minut. Ciepłe ciasto drobno pokrój lub pokrusz. Mleko wymieszaj z marmoladą, kakao, rumem i dodaj kilka kropel zapachu migdałowego . Zalej kawałeczki ciasta. Dodaj rodzynki , orzechy i pokruszone herbatniki. Wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej równe kuleczki. Ułóż je na deseczce i odstaw na noc do lodówki. Nastepnego dnia kulki oblej polewa czekoladową (klik) i posyp wiórkami

Słodkości i nie tylko
Orzechowiec 219

jajka, żółtka i cukier. Zagnieść ciasto, włożyć do folii i odstawić na 30 minut do lodówki. MASA ORZECHOWA Do rondla wlać mleko, dodać cukier, zagotować. Wsypać do mleka zmielone orzechy i na wolnym ogniu gotować przez ok.8 minut, ostudzić. Masło utrzeć  w misce, dodawać po łyżce masy orzechowej, cały czas ucierając. POLEWA CZEKOLADOWA Do miski wybić jajko, dodać cukier(...)wyłożyć na blachę i piec w 180 stop na złoty kolor. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszej części kruchego placka rozsmarować powidła śliwkowe, przykryć drugą częścią ciasta. Na ciasto wyłożyć masę orzechową, polać ciasto polewą czekoladową, zrobić wzorki na polewie widelcem, udekorować orzechami

Kuchnia Danusi