Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu chaczapuri. Uwielbiam te puszyste placuszki, wypełnione serami i Wam polecam wypróbować ten prosty przepis Placki te można zrobić na dwa sposoby, usmażyć na suchej patelni albo upiec w piekarniku. Osobiście wolę te z piekarnika, ale kiedy mam mało czasu smażę na szybko na patelni i też zawsze
Smaki Armineprzejadłam się nimi i po prostu miałam do nich pewien dystans. Jednak z upływem lat, moje smaki się zmieniły i nadszedł ten moment na usmażenie placków ziemniaczanych :) Poniższe placki są proste do przygotowania i świetnie smakują. Polecam! Porcja dla 2-3 osób: 3/4 kg obranych ziemniaków 1 średniej wielkości cebula 2 łyżki mąki 1 jajko sól olej(...)pomocą robota kuchennego). Do ziemniaków wbić jajko, dodać mąkę oraz wsypać sól. Całość dokładnie ze sobą wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 placek = 1/2 łyżki ciasta). Z czasem, ciasto na placki lekko ciemnieje, ale w ogóle tym się nie przejmujcie :) Placki lekko spłaszczyć i smażyć na średnim ogniu z obu stron
Ugotowaćmega naleśnikarą. Od samego dzieciństwa w zasadzie. A warzywa Bonduelle, czy to z puszki, czy z mrożonek najczęściej używam właśnie do nadzienia naleśników bądź tortilli. Mimo, że te proste smażone placki od zawsze były moim ulubionym daniem, to te tradycyjne, zwykłe z dżemem czy twarożkiem, już powoli mi się przejadły. Dlatego zawsze staram się aby to danie było urozmaicone
Mienta blogKruchy truskawkowiec W ciastach niezbyt dobrze się czuję i poruszam , ale niestety taka już rola matki ,że czasami nawet z ciastem dzieci każą się zmierzyć . Oczywiście
Ogrodnik w podróżyTruskawkowa szachownica Czas truskawek powoli się zbliża , w zasadzie to już na parkingach można kupić kobiałkę , choć cena nie powiem , godziwa co najmniej " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżywięc będzie ich na tym blogu sporo. Wczoraj odwiedziła mnie moja Madzia, którą możecie znać z bloga Skin Therapy 22 , a gdy wpada Madzia, to na śniadanie zawsze są placki. Jadła już kilka wersji, więc by jej nie zanudzić wypróbowuje na niej nowe smaki. Mam nadzieję, że nie ma mi tego za złe. :) Placuszki z jabłkiem i serkiem(...)soku, zapewni placuszkom smak i wilgotność. Następnie dodajemy do nich serek oraz jajka, ekstrakt i cukier. Wszystko mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. I gotowe! Proste, prawda? ;) Placki smażymy na oleju, ja używam kokosowego, gdyż jest bardzo zdrowy. Podsmażamy je ok. 2 minuty z każdej strony, by nabrały złoto-brązowego koloru. Ja podałam je z marmoladą
Cooking MonsterFuczki - niepozorna nazwa prostej, ale bardzo smacznej potrawy, pochodzącej z Bieszczad. Są to placki z ciasta naleśnikowego(...)kapusty kiszonej. Kiedy pierwszy raz przygotowywałam je, byłam niesamowicie ciekawa jak smakują. Niektórzy robią je z kapusty ugotowanej, ja wolę z surowej, gdyż więcej smaku oddaje plackom. Polecam wielbicielom prostego i szybkiego jedzenia, nie zawiedziecie się. Składniki: 200 g kiszonej kapusty 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka sól, grubo mielony pieprz dodatkowe przyprawy: majeranek, cząber, kminek
Codzienna kuchnia niecodziennaHuculskie placki z gulaszem Pyszne placki ziemniaczano- warzywne z gulaszem. Dzisiaj wstęp niezbyt rozbudowany , cóż nie zawsze mam wenę , a ostatnio przytępiają ją problemy
Ogrodnik w podróżyPasternak jedli już nasze pra-pra ōłpy1, potyn trocha ôstoł2 zapōmniany, a terozki3 zajś4 idzie go znojś5 we sklepach. Niyrołz6 trocha cyganiōm7 i sprzedowajōm go zamiast
Chop w kuchni„Słoneczne” placki z cukinii i kapusty Placki „słoneczne” to placki z cukinii, kapusty i marchewki z odrobiną słonecznej kurkumy
Ogrodnik w podróżyPlacki z młodych ziemniaków ,selera naciowego i cukinii Wspaniałe , chrupiące ,placki ziemniaczane z młodych ziemniaków z dodatkiem selera naciowego , to samo zdrowie na talerzu
Ogrodnik w podróżyLangosz , węgierski przysmak w wersji mini Langosz, to jedna z bardziej popularnych potraw na Węgrzech . Jest to rodzaj ciasta drożdżowego z dodatkiem gotowanych ziemniaków , smażonego jak
Ogrodnik w podróżypalnika aż do zrumienienia. Opcjonalnie: Można dodać do masy starty na tarce o grubych oczkach żółty ser (około 50 g), wtedy placki zyskają jeszcze lepszy smak. Artykuł Prosty przepis na placki z kalafiora pochodzi z serwisu Taste and Cook
Taste and CookNiy znōm 1 chyba takego czowieka, kery by niy jołd 2 kejś 3 plackōw kartołflanych. Za starego piyrwy 4 nasze ōłmy 5 piykły 6 je na
Chop w kuchniLetnie placki – cukinia rośnie jak szalona! Najsmaczniejsze okazy to te najmłodsze, wielkości wężowego ogórka. Jędrne, zwarte, chrupiące. A placki z cukinii to świetny letni
Karo in the KitchenSkładniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do
Coś bym zjadłaZiemniaki to niezbędny składnik kuchni niemieckiej niezależnie od regionu . Placki ziemniaczane - proste i pyszne danie jest popularne we wszystkich landach naszych zachodnich sąsiadów tak jak i u nas. Te z dodatkiem kiszonej kapusty to przysmak prosto z Bawarii. Wyjątkowo chrupiące i pyszne, a dodatek kiszonej kapusty tylko zwiększa ich smakowitość. Koniecznie musisz ich skosztować! Składniki: 600 g ziemniaków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!