koniec wsyp koperek. Sos nadaje się do kopytek, placków czy mięsa. Równie dobrze smakuje z pieczywem jako samodzielne danie. Sos grzybowy to obowiązkowa pozycja w moimi menu, zwłaszcza późnym latem i wczesną jesienią. Jest super uniwersalny i bardzo prosty w przygotowaniu. Jeżeli grzybów w sezonie jest dużo, nie jest
kuron.com.plPlacek z m ą ki z ciecierzycy, bez glutenu, może być zdrowszym, ale równie smacznym zamiennikiem białego pieczywa. Prosty w przygotowaniu, składający si ę tylko z 2 składników, m ą ki z ciecierzycy i wody, z dodatkiem aromatycznego rozmarynu i oliwy extravergine. Smacznego! **** La farinata di ceci è una torta salata semplice da preparare con soli(...)composto, fino ad ottenere uno strato di circa 1 cm. Potete dividere l'impasto a metà per fare 2 farinate più piccole. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 250 stopni. Placek pieczemy ok. 15-18 minut. **** Cuocete la farinata in forno preriscaldato a 250 gradi per circa 15-18 minuti. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocalunch boxa. Składają się jedynie z 4 składników, ale możecie je urozmaicić zgodnie z własnymi upodobaniami. Dodam jeszcze, iż subtelna miodowa nuta doskonale komponuje się z delikatną konsystencją każdego placka. Polecam! (około 7 sztuk) 50g płatków jaglanych (około 5 płaskich łyżek) 50 ml mleka 1 jajko 1 łyżka miodu Ponadto: olej/masło do smażenia (u mnie olej kokosowy
Di gotujewiększych ilościach, bo zawsze znika bardzo szybko. Czasem lubię ją jeść od tak bez niczego. Wczoraj podałam ją do placków ziemniaczanych z sosem z piersi z kurczaka. Całość smakowała wspaniale Surówka z pekińskiej kapusty jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Jedynym wyzwaniem (zwłaszcza jak przygotowujecie ją w większych ilościach) jest siekanie i tarcie składników. Osobiście bardzo tego nie lubię. Na szczęście
Słodkie okruszkiProsta i smaczna przekąska imprezowa... polecam również na kolacje lub jako lunch box do pracy :) Składniki: * 4 placki tortilli * serek śmietankowy u mnie ziołowy 150 g * łyżka majonezu * kilka plasterków szynki * kilka plasterków sera ok 150 g * ok 10 liści sałaty * pół papryki czerwonej * pół ogórka gruntowego Serek śmietankowy mieszamy z majonezem. każdy placek tortilli smarujemy powstałym sosem
Kulinarne przygodymoje dzieci po prostu uwielbiamy najróżniejsze placki i placuszki. Dziś zapraszam Was na serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach. Jak zawsze proste w przygotowaniu, z minimalnej ilości składników. Takie serniczkowe placuszki możecie podać z dowolnymi dodatkami. U nas najczęściej jagodowa konfitura i cukier puder lub świeże owoce (w sezonie). Spróbujcie, polecam. Serniczkowe placuszki – delikatne
Słodkie okruszkiPlacuszki dyniowe to kolejne danie z serii tych bezglutenowych. Proste placuszki, które normalnie przygotowałabym z pięciu składników, wkroczyły w wyższy wymiar. Placuszki dyniowe Pomysł na te placki wpadł mi do głowy po odkryciu w mojej małej spiżarence mąki z brązowego ryżu. Mąka z brązowego ryżu jest jednym z podstawowych składników kuchni japońskiej. Nie tylko makaron ryżowy, jak sama
mecooksPlacuszki dyniowe to kolejne danie z serii tych bezglutenowych. Proste placuszki, które normalnie przygotowałabym z pięciu składników, wkroczyły w wyższy wymiar. Placuszki dyniowe Pomysł na te placki wpadł mi do głowy po odkryciu w mojej małej spiżarence mąki z brązowego ryżu. Mąka z brązowego ryżu jest jednym z podstawowych składników kuchni japońskiej. Nie tylko makaron ryżowy, jak sama
mecooksPomysł na dodatek do obiadu bądź samodzielną przekąskę na słono - rolada z placka warzywnego przygotowana ze startych ziemniaków, marchewki i cebuli. Całość nadziana wędliną i topionym serkiem. Rolada jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Zachęcam do przygotowania 😀 Jeżeli nie macie fioletowych ziemniaków to zastąpcie je tradycyjną odmianą - smak rolady będzie taki sam. Składniki na porcję
Ugotowaćszybką przekąską z gotowej tortilli przygotujesz najpyszniejszą imprezę w 2016 roku! Bez smażenia! Na ostatnia chwilę! Można te pyszne, proste Roladki z tortilli z szynką i warzywami przygotować, gdy goście pukają już do naszych drzwi! Gotowe placki tortilli wsytarczy posmarować sosem lub majonezem i obłożyć ulubionym farszem, ja proponuję wykorzystać jako farsz do roladek z tortilli gotowaną szynkę, kolorowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProsty chleb pszenny (składający się tylko z mąki, wody, soli i dodatku drożdży) pieczony w formie dużych placków. Pochodzi z Azerbejdżanu, gdzie zazwyczaj podaje się go na specjalne okazje, jak śluby, urodziny czy święta. Chleb ten oryginalnie piecze się w okrągłym, glinianym piecu zwanym tandir lub tandoor, stąd jego nazwa. Przepis ze strony: 196flavors.com Składniki na 1 średniej wielkości
Przepisy na domowy ser i chlebDuszona cukinia w sosie śmietanowym Prosty , a jak smaczny przepis . Teraz, kiedy cukinia jest u większości posiadaczy ogródków w nadmiarze, często klasyczne placki , kotlety itp już się przejadły . Szukając nowych pomysłów , warto wypróbować , ten poniżej . Niektórzy ,pewnie będą marudzić ,że użyłam śmietanki 30 % , że masło … ale uwierzcie mi na słowo, bez tych dwóch składników, ciężko wydobyć delikatny smak
Ogrodnik w podróżyprzeważa w posiłkach śniadaniowych? U mnie są to zdecydowanie owsianki, teraz też troszkę częściej placki, jednak po spróbowaniu poniższego miksu na bazie komosy ryżowej na pewno będą właśnie i komosanki :) Są proste w przygotowaniu i nie wymagają dużej ilości czasu. Dzisiejsza komosanka to połączenie mega zdrowych, naładowanych witaminami oraz składnikami mineralnymi produktów. Mamy tu quinoę ugotowaną na mleku migdałowym
Zdrowie na języku :Pochotę, aby coś pochrupać. W szafkach pustki… Co tu robić? Nic prostszego. Kilka chwil, troszkę przypraw, lekko suche placki tortilli, które miały już pójść „w zapomnienie” i… domowa chrupka przekąska gotowa. Spróbujcie. Przepis jest niezwykle prosty, a efekt zdumiewająco pyszny. Domowe chipsy paprykowe w kilka chwil. W przepisie wykorzystałam sól czosnkową Skworcu . Domowe chipsy paprykowe
Słodkie okruszkimnie znowu naleśniki. Tym razem ze szpinakiem, choć kilka placków odłożyłam do zrolowania z powidłami. Naleśniki to dla mnie czysta postać comfort food, czyli jedzenia sentymentalnego, prostego, kojarzonego często z dzieciństwem, bezpieczeństwem... Potrawy comfort food są idealne jesienią, kiedy wieczory stają się coraz dłuższe, jesienno-zimowe przesilenie puka do drzwi, a temperatury na zewnątrz nie zachęcają wystawienia nosa za drzwi
bistro mama