placek po - 1500 przepisów (strona:77/100)

Placuszki kokosowe z sosem malinowym 181

Przepyszne śniadanie Fit! Piękne i cudowne w smaku kokosowe placuszki podane z gorącym sosem malinowym. Czy jest sens pisać coś więcej? ;-))) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 kokosy - 2

SMYKWKUCHNI
Tortilla patatas z chorizo 150

niespodzianka - przypominają mi się tamte smaki i z przyjemnością odtwarzam je w kuchni w Polsce. Gdyby zapytać ludzi, co to jest tortilla, większość pewnie opowiedziałaby o placku podobnym do dużego naleśnika. To wydanie meksykańskie. Tortilla hiszpańska, zwłaszcza odmiana patatas, czyli z ziemniakami, to rodzaj omletu. Jest on gruby na ok. 5 cm. Hiszpanie jedzą go na zimno i na ciepło

Weekendy w domu i ogrodzie
JAK RADZIĆ SOBIE Z UPAŁAMI W MIEŚCIE? 233

się na plaży. Podziwiam i jednocześnie gardzę ich głupotą, szczególnie w chwili, kiedy zbliża się do południa, czyli najwyższej temperatury (promienie słońca padają prostopadle do powierzchni Ziemi). Zamiast leżeć plackiem, lepiej spacerować. Koniecznie z nakryciem głowy, kremem z silnym filtrem i ogromną butelką chłodnej wody mineralnej. 1. Woda, woda i jeszcze raz woda.    Nie polecam w takie upały

W kuchni Karmel-itki
Twarogowe placuszki 153

Dzisiaj wpis typowo letni, z dodatkiem przepysznych, słodziutkich malin. W sam raz, gdy mamy ochotę na coś dobrego po całym tygodniu pracy. A więc przedstawiam placuszki

psgotujemy
Kolteciki z kaszy jaglanej i cukinii 184

Pyszne mięciutkie kotleciki z kaszy jaglanej i cukinii. Pyszne na gorąco jako dodatek do drugiego dania, jak i na zimno do kanapek. Super alternatywa dla placków z cukinii. Z myślą o kotlecikach ugotowałam już rano podwójną porcje kaszy jaglanej, część zjedliśmy z owocami na śniadanie, resztę wykorzystałam do kotletów. Polecam! Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 średnie cukinie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
1000. Czas leci... 157

specjalnego, bo nawet jeśli nie wiedziałabym co, jeżeli macie jakieś propozycje na temat tego miejsca, czekam ;) Ja tym czasem świętuję moją "małą" rocznicę i w jakiś sposób sukces, górą placko-naleśników, opływających czekoladą, do tego kawa i wspomnienie wczorajszego dnia .. lepiej być nie mogło ;) Z ogłoszeń parafialnych na 90% kolejne posty nie będą już numerowane, bo chyba by mnie

More food, love and dreams
Czarny bez w cieście kukurydzianym 157

W tym roku wyjątkowo pięknie kwitną kwiaty, drzewa i krzewy. Żal nie skorzystać z takiego dobrodziejstwa natury i nie usmażyć kwiatów tych czy owych w cieście

Moje Małe Czarowanie
Placuszki z kuskusu z wędzonym łososiem i kremowym serkiem Apetina 208

przykryła kaszę), dodajemy płaską łyżeczkę soli i zostawiamy na 10 minut. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w drobna kostkę, siekamy koperek (zostawiamy kilka gałązek do przyozdobienia placków) i szczypiorek, kruszymy serek sałatkowy Apetina, czosnek przeciskamy przez praskę. Po 10 minutach mieszamy nasz kuskus, jeśli nie wchłonął całej wody-odcedzamy go na sitku. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżeczkami

Zawsze głodna!
Kruche ciasto z rabarbarem i bezową pianką 110

pierwszych wyczekiwanych po zimie polskich owoców. Rabarbar właśnie wyrósł u mojej mamy na ogrodzie więc szkoda byłoby tego nie wykorzystać. Przeważnie ląduje on w kompocie lub w przepysznym drożdżowym placku, którego nie mogę przestać jeść. Tym razem dla odmiany upiekłam coś innego i nie drożdżowego. Na spodzie "szarlotkowe" kruche ciasto i dużo ilość rabarbaru a całość przykryta bezową

Milion Smaków
Porzeczkowiec 1872

ciągle mieszając mikserem .  Następnie dodajemy śmietanę fix , wszystko mieszamy. Zimne ciasto przeciąć na pół . Na jedną połowę ciasta wyłożyć słoiczek dżemu , następnie wykładamy połowę masy śmietanowej . Przykrywamy drugim plackiem . Wierzch smarujemy resztą dżemu i masy śmietanowej. Na wierzch ścieramy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , ekologicznych , bez konserwantów produktów firmy  http://www.primavika.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Tatrzańska kwaśnica na żeberku 133

Będąc w Tatrach nie sposób przejść obojętnie obok tradycyjnych potraw regionalnych. Jednym z dań, obok oscypków, czy placków zbójnickich, bez którego nie wyobrażam sobie wakacji w górach jest kwaśnica- zupa z pozoru i z nazwy nie zachęcająca do spróbowania, w rzeczywistości smakuje o wiele lepiej niż się nazywa.  Serwowana praktycznie w każdej karczmie Zakopanego - o ile oczywiście wybieramy

Kuchenne aromaty
Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami 188

Składniki: (na blaszkę 25x30cm) - 1,5 kg ziemniaków - mąka - 2 jajka - wędzona słonina lub boczek - czerwone pesto - zioła: majeranek, kurkuma, pietruszka, pieprz, sól - papier do pieczenia

upichcona
Podpłomyki farmerskie 326

Znalazłam ten przepis w starych zeszytach i nie wiem skąd mama czy babcia go miały, ważne że podpłomyki robione w ten sposób są pyszne i delikatne

Moje Małe Czarowanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję