EPN/mmch/kuchnia.wp.pl ksylitol, cukier brzozowy, zamiennik cukru, słodzik* Tylko jeżeli użyjemy dużo drożdży. Tak na prawdę drożdże do wzrostu potrzebują skrobię a nie cukier. Wszystkie chleby, bułki, pizze nie potrzebują cukru, wystarczy im mąka, a ksylitol im nie szkodzi
Smaczne ZdroweŻółty ser ma chyba każdy w lodówce. Ja mogę go jeść ser krojąc go w kostkę. Ser idealnie nadaje się do kanapek, starty do zapiekanek czy do pizzy. Ja postanowiłam ser wykorzystać do faszerowania Wielkanocnych jajek, pokrojony w drobną kosteczkę, wymieszany z żółtkiem, siekanym szczypiorkiem i odrobiną majonezu jest świetnym składnikiem farszu do jajek. Na blogu istnieje sporo przepisów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzakupy i ku naszemu zaskoczeniu okazało sie , że ,, wyrosła ,, nam pod bokiem pizzeria ( Pizzeria Swojska ) Musiałam sprawdzić czy awaryjnie można zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta
Buniabaje w kuchnilodówce świeci pustkami). Przynajmniej z taką nadzieją składałam zamówienie… Nie ukrywam, iż wczoraj w Olsztynie ciężko było dodzwonić się na jakikolwiek kebab. Nie jestem jakąś wielką fanką pizzy, a burgery były już zamknięte. Zatem jednym miejscem, do którego się dodzwoniłam był Faster deluxe na olsztyńskiej starówce. Zamówienie dla dwóch osób: Kebab duży w bułce na ostro z baraniną
Sajkofanka smakuMakarony bardzo lubimy a to spaghetti lubimy najbardziej. Często je robię i jakoś nam się nie przejadło. Szybkie i bardzo smaczne danie. Tym razem w wersji
Ala piecze i gotujeSkładniki : Ciasto francuskie Szpinak mrożony (ze śmietaną) Pierś z kurczaka Cebula Przyprawa do kurczaka Przygotowanie:Ciasto francuskie (ja kupuję w Biedronce) rozwijam, jeśli trzeba delikatnie rozwałkujęnożykiem do pizzy dzielę ciasto na kwadraty ok 7x7cm. Szpinak rozmrażam w rondlu tylko delikatnie podgrzewając. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na patelni - do zeszklenia.Pierś z kurczaka kroję na kawałeczki
Mechanik w kuchnikurkami: Kurki marynowane w delikatnej zalewie octowej Tartaletki z grzybami (kurki) Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również znalazły się kurki. Danie wyglądało bardzo apetycznie, szybko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWyjmujemy słoiki z garnka i odstawiamy do ostygnięcia i zassania. Analogicznie postępujemy z pomidorami przetwarzanymi bez warzyw. W ten sposób otrzymamy wyjątkowo gęsty sos, nadający się zarówo na spód pizzy, jak i do makaronu czy sosu bolońskiego. Moje dzieci uwielbiają wyjadać taki swieży, pachnący sos prosto ze słoika! Dla nich to już jest ich wyjątkowy, bo i dobry i zdrowy
Mia Cucina SofietaMonsai.W prawdzie o kuchni hawajskiej mam znikome pojecie, przewaznie kojarzy mi sie z ananasem. Nie wiem nawet na ile jest to prawdziwe skojarzenie, wszystko za sprawa oferowanej w pizzeriach pizzy hawajskiej, ktorej podstawowym skladnikiem zawsze jest szynka i ananasy. Tak wiec idac tym tropem przygotowalam szaszlyki na hawajska nute, proste i smaczne. Bardzo soczyste miesko z dodatkiem slodkawego ananasa
Przysmaki Karolkiznajdują się pyszne „bułeczki szefa”. Zawsze intrygowało mnie jak tez one są zrobione. Postanowiłam metoda prób i błędów zrobić je sama w domu. Wiedziałam ze ciasto jest jak na pizze, a w środku maja pysznie rozpływający się ser. A ze trening czyni mistrza, przystąpiłam do prób. Po kilku mniej lub więcej udanych próbach w końcu mam nadzieje udało mi się
Bernika - moj kulinarny pamietniknauczył się je robić, a że nie nalezą do posiłków dietetycznych, dlatego robimy je rzadko i zawsze smakują wybornie. Nadzienie może być rożne, bo z langoszem jest jak z pizzą z każdym smakuje inaczej i nigdy się nie nudzi. Polecam :) Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj zapraszam Was na moje kulinarne wspomnienie z amerykanskich wakacji Panie , Panowie - kuchnia wloskaa w roli glownejSTROMBOLI Przyszykowalam ciasto jak do pizzyUsmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam
Smaki Edytyjest za rzadkie podsypujemy mąką.Wyrobione ciasto odstawiamy na 45 min. Po tym czasie ugniatamy ciasto I jeszcze raz odstawiamy do wyrośnięcia na 45 min.Ciasto rozwałkowujemy jak do pizzy :), kroimy na 8 kawałków. Nakładamy na trójkąt dżem, zwijamy w rogalik. Gotowe Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200C na 10-14 min, przed włożeniem do piekarnika posmarować wybęłtanym jajkiem
Smaki Edytypory.Życzę sobie robić to co mi się podoba.Życzę sobie......A że Urodziny czyli święto moje to nie mam zamiaru spędzić go w kuchni (choć to lubię ).Zamówiłam pizzę z tym co lubię ( Caprese z dołożonym anchois ). Słodyczy nie będzie bo nie będę się umartwiać przy pieczeniu :)Zmieniłam fryzurę .Słucham Okudżawy :) i Maryli Rodowicz :) Jestem uzbrojona w nowe noże
Buniabaje w kuchniskładnikami ciasta. Wyrobić,aż będzie ciasto odchodziło od ręki. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Składniki nadzienia : * 5 dużych cebul * 2 ząbki czosnku * łyżka suszonej bazylii * łyżka przyprawy do pizzy * sól , pieprz * 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego * 2 łyżki oliwy Kroimy cebulę w piórka, szklimy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Wsypujemy przyprawy i dusimy do miękkości. Pozostawiamy do wystygnięcia
Magiczne Życie Marty