czosnkowy to jeden z najbardziej lubianych sosów. Idealnie pasuje zarówno do dań mięsnych, do pizzy oraz jako dodatek do imprezowych przekąsek. Poniżej znajdziecie przepis na pyszny sos czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu, z dodatkiem ziół. Sos czosnkowy – Składniki Majonez 3 łyżki Jogurt naturalny 250g Czosnek 2-3 ząbki Zioła do sałatek wg uznania […] The post Sos czosnkowy
Kulinarne PrzebojeBułki z ciasta chlebowego na pizzę. Idealnie smakują z wszelkiego rodzaju twarożkami ;-) Składniki Drożdże 30g świeżych (lub 14g suszonych) Cukier 1 łyżeczka Woda 300-350ml ciepłej wody (w zależności od mąki – różnią się chłonnością) Mąka pszenna tortowa 500g Sól 1 łyżeczka Oliwa extra vergine 2 łyżki Suszone oregano 2 łyżeczki Suszona bazylia 2 łyżeczki […] The post Bułki
Kulinarne PrzebojePizzerinki na serku wiejskim to pyszne i szybkie pizzerinki z patelni, których bazą jest serek wiejski. Dodatek serka sprawia, że są bardziej fit niż tradycyjne ciasto
WegePrzepis5 / 5 ( 2 votes ) Tarta z cukinią i kurczakiem Nadeszła jesień i za oknem zmienił się krajobraz, tak jak nasze menu. Teraz jest czas tart, gulaszy
Ogrodnik w podróżyDzisiejszy mój wpis nie jest stricte przepisem a poradą, tipem którym chciałabym się z wami podzielić. W swoim życiu i w swojej kuchni staram się kierować
Dorota SmakujeUwielbiam zapiekane wszelakie tarty i quichce. Można je jeść na ciepło i na zimno. Zabrać do pracy, na piknik. Wersja z bobem, łososiem i kulkami
wesoła kuchniaZapiekanka chlebowa z pieczarkami to mój pomysł na danie w stylu zero waste . W życiu i w mojej kuchni kieruję się zasadą nie marnuje jedzenia bo
Dorota SmakujeChleb z listkami chrzanu W mojej głowie zawsze będzie już pobrzmiewać opowieść mojego kochanego dziadka o tym jak jego mama piekła chleb na liściach chrzanu. I
Dorota Smakuje