pizza - 8481 przepisów (strona:304/566)

Kolorowe kwadraciki z ciasta francuskiego 227

papryki: czerwona, żółta, pomarańczowa czarne oliwki cukinia ziarna słonecznika zioła prowansalskie Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce, całość smarujemy ketchupem i posypujemy mozzarellą. Następnie, za pomocą noża lub noża do pizzy kroimy ciasto na mniejsze kwadraciki.  Wszystkie składniki kroimy i układamy według uznania na każdym z kwadracików. Posypujemy ziarnami słonecznika i ziołami prowansalskimi.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym

Taste Therapy
Kopytka leniwe 151

stolnicę oprószamy mąką, nabieramy porcję ciasta i formujemy wałek, spłaszczamy go lekko i tniemy na kształt rombów. Układamy na oprószonej mąką desce/stolnicy. Ja do cięcia użyłam noża do pizzy z pofalowanym rantem, a wzorek odcisnęłam foremką do ciastek, ale można też nie robić go wcale lub użyć zwykłego widelca (też kilka takich zrobiłam). Leniwe kopytka wrzucamy na osolony wrzątek

Kolorowy Przepisownik
Pikantne kulki serowe na imprezę 392

wrzucamy kuleczki i smażymy, aż będą jasno brązowe. Pamiętaj, aby smażyć tylko kilka kulek naraz. Kulki serowe nabijamy na wykałaczki i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – bułeczki ala pizza .   Artykuł Pikantne kulki serowe na imprezę pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Dynia piżmowa nadziewana kapustą kwaszoną 261

sól morska pieprz bazylia Składniki pozwalają na wykonanie 4 dużych porcji obiadowych. Przygotowanie. 1. Dynia piżmowa: Dynię umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Naciąć za pomocą noża do pizzy, uważając, żeby nie przeciąć skóry. Polać z wierzchu olejem do smażenia oraz doprawić solą morską i pieprzem. Wstawić na 45 minut do piekarnika nastawionego na 180 st. C. Piec

Pij soki wyciskane
Rogaliki krucho - drożdżowe z powidłami 149

gładkie ciasto. Schładzam w lodówce przez ok. 1 godz., a następnie rozwałkowuję na cienkie ciasto (ok. 2 mm). Formuję duże koło, kroję na 8 trójkątów (tak, jakbym kroiła pizzę), nakładam powidła, zwijam w rogaliki. Piekę ok. 15 min. w temp. 190 ' C (grzałki góra/dół ). SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować  Wielopokoleniowo na facebook

Wielopokoleniowo
Meksykańskie sopapillas 302

odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i rozwałkować prostokąt o grubości 1 cm, a następnie za pomocą noża do pizzy lub ostrego noża pokroić paski o długości 20 cm i szerokości 5mm. W szerokim rondlu rozgrzać olej do temp 180 stopni C. Na rozgrzany tłuszcz wrzucać partiami paseczki. Smażyć na złoty

O kuchni z uczuciem
Nowy Jork na Talerzu - Jedna z moich ulubionych książek! 181

bardzo lubię, czyli kilka słów od autorki na temat dania, precyzyjne proporcje i kilka dodatkowych wskazówek. Podzielona jest na rozdziały: Wprowadzenie Uwagi i wskazówki Śniadania Sałatki Kanapki, tarty,pizze Dania główne: wegetariańskie Dania główne: owoce morza, drób, mięso Słodycze Ciasteczka Placki i tarty Ciasta Puddingi i inne słodkości Przekąski i napoje na przyjęcia Miary Stwórz swoją własną kuchnię Podziękowania Alfabetyczny

Blondynka Gotuje
“W kuchni jak na wojnie” – recenzja 168

przed gośćmi nie tylko przygotowanym daniem, ale i zabawną historią z życia Ćwierczakiewiczowej czy Escoffiera – oto książka dla Was. Zbiera trivia ze wszystkich stron świata od historii powstania pizzy margherity do opowieści, dlaczego na Balearach dodaje się smalcu do dań z owoców morza. Czy wiecie, że bułeczki babba z Neapolu mają polski rodowód? Co mają wspólnego zakładki na czapce

Ugotowane pozamiatane
EKSPRESOWA FASOLOWA 280

Wczoraj pisałam z bratem, który mieszka w Szkocji… Pisał mi, że w nowym roku bierze się za siebie, zaczął ograniczać palenie, sam robi pizze i bułki, a wczoraj próbował naleśnikowe tiramisu. Tak w ogóle chce więcej sam gotować i korzysta z przepisów z mojego bloga. Napisał jeszcze : ” Noo fajne pomysły dajesz więc grzech nie spróbować. Może jakieś zupy

kuchniabellissima.wordpress.com
Surf&Turf a’la Kate’s Kitchen 122

zjadła? – w sumie to nie wiem. Nie byliśmy jeszcze w XXX. Odpalamy menu… sama nie wiem. Dużo ludzi chwali, ale nas jakoś nic z nóg specjalnie nie zwala. Burger, pizza no i oczywiście moje „ulubione” policzki wołowe. Ileż można. Odpada. Szukamy dalej. – to może YYY (stekownia dla odmiany). Taaaak. Dobry stek nie jest zły. Chora cena za to jest zła

Kate's Kitchen
Pita 218

jego wyrastanie. Ale bułki spokojnie mogą poleżeć do następnego dnia, a wtedy już na pewno będzie bardzo fast.  Ciasto jest proste, podobne do tego, z którego robi się pizzę. Cały majstersztyk polega na odpowiednim rozwałkowaniu ciasta i pieczeniu w wysokiej temperaturze, żeby podczas pieczenia bułki się "nadmuchały", tworząc w środku kieszonkę. A czym je napełnicie - zależy wyłącznie od waszych

Obiad gotowy
Pischinger czyli wafle czekoladowe 199

Podobnie jak znany tort Sachera (Sachertorte), również wymyślony przez wiedeńskiego cukiernika, swoją nazwę wziął od jego nazwiska. Często nazwa potrawy powstaje na cześć osoby, dla której została ona przygotowana - pizza Margherita, bezowy tort Pavlova, naleśniki Crepe Suzette albo deser Melba.  ... Kawa zbożowa zaparzona, wafelki spakowane - uciekam łapać słońce:) Składniki: 1 opakowanie andrutów (200g, 5 sztuk) 300ml śmietanki

Obiad gotowy
Szparagi smażone z boczkiem 184

bukietów dodawaliśmy te gałązki... - Aaaaaa, pamiętam, w bukietach z mieczykami... - Po chwili z jeszcze większym zdziwieniem. - Wy to jecie? Niemożliwe!!! Jedzenie Wam się skończyło??  Przyjeżdżajcie do nas, zrobiłem pizzę:) ... Jakbym wtedy wiedziała, że ten asparagus pod oknem można jeść... Na pewno bym usmażyła kilka pędów z boczkiem. Pyszne! Składniki: pęczek zielonych szparagów (500g) 100g wędzonego surowego chudego boczku

Obiad gotowy
Sos czosnkowy – jak przygotować 453

czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić już gotowe sosy czosnkowe , tylko ten przygotowany w domu jest znacznie zdrowszy i tańszy. Przygotowując samemu taki sos, mamy pewność jakich składników do jego przygotowania użyliśmy oraz kiedy był on zrobiony. Pamiętajmy, że czosnek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!