grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Domowe kakao Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Grzane
Moja smaczna kuchniaJeżeli nie macie pomysłu na cukinię to zachęcam do przygotowania domowego ketchupu. Do jego przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilka składników: cukinii, cebuli, koncentratu pomidorowego, octu, cukru i przypraw. Poniższy ketchup będzie idealny na kanapki, zapiekanki lub jako sos do posmarowania spodu pizzy. Na sam koniec dodam, że ketchup jest pyszny w smaku :) Składniki: 1,5 kg cukinii (waga po obraniu
Ugotowaćsmakuje jak drożdżowa, tradycyjna pizza... No chyba, że wyjdzie na baaaardzo cienkim cieście, to wtedy by się zastanowił, która lepsza. Zapytacie pewnie, czy nie zjadłam nic a nic... ? No zjadłam tyci tyci, tak na jeden kęs, bo przecież muszę wiedzieć, co Wam tutaj oferuję, nie? Jejku jaka ona była dobra... zwłaszcza z takim domowym sosem czosnkowym... Palce lizać! Składniki(...)środka, tak by topniejący ser nie wypłynął. Przecier pomidorowy łączymy z bazylią i oregano, smarujemy środek ciasta. Pozostały ser ścieramy na tarce i częścią posypujemy nasz spód do pizzy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy ze szczyptą soli aż do odparowania wody. Układamy je wraz z pokrojoną szynką konserwową, papryką i oliwkami, posypujemy resztą sera żółtego. Wkładamy do piekarnika
Kuchnia w czekoladziefruktozowy, skrobię kukurydzianą modyfikowaną oraz substancję zagęszczającą – gumę guar i regulator kwasowości). Droższy zawierał naturalne składniki, ale litr kosztował aż 20,50 zł, czyli prawie trzykrotnie więcej niż sos domowy. Ten ostatni wygrywał również ze sklepowymi pod względem smaku. Krok 5. Planuj posiłki Zaplanowanie posiłków na cały tydzień i ich ugotowanie to spore wyzwanie. Dlatego na początek postarajcie się zrobić(...)kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa bazą sosu w zapiekance pasterskiej (zamiast nudnej sałatki jarzynowej). Krok 6. Zacznij mrozić Mrożenie domowych obiadów to najlepszy sposób by zdrowo jeść
Niedzielny kucharzdrożdżowe, wypełnione smacznym farszem i zapieczone z żółtym serem. Przekąski w smaku przypominają pizze a z wyglądu muffinki czyli małe babeczki PRZEPIS TUTAJ *** Mini burgery – urocze koreczki na jeden kęs, które doskonale sprawdzą się zarówno na przyjęciu dla dzieci jak i dla dorosłych PRZEPIS TUTAJ *** Domowe chipstiki czyli zakręcone ziemniaki – PRZEPIS TUTAJ *** Czekoladowe naleśniki – słodki, smaczny
Blog z Apetytemblogu znajdziecie ich o wiele więcej): Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz
Słodkie okruszkidzisiaj miałam ochotę na krakersy. Znalazłam na blogu Kuchnia Prezydentowej przepis na domowe krakersy :) Chciałam najpierw zrobić z podwójnej porcji bo wydawało mi się, że mało będzie, ale wyszło z niego bardzo dużo krakersów, wystarczy na małą imprezę ;) Ja zrobiłam je w 3 smakach: pizzy (pomidory z oregano), kminkowe i solone, można zrobić wędzone (z papryką wędzoną), z cebulką
Co na wege obiad?której chce i co chcę. Od razu zaznaczę też, że nie jestem fanką pizz, hamburgerów, cheeseburgerów, kupowanych słodyczy (ciasta-fuj! Chyba jeszcze na dobrą piekarnię nie trafiłam ALBO żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem, domowe wypieki, dużo orzechów!, lody (och!), ciasteczka, owoce w niezliczonych ilościach, mięsko z grilla, tosty. ZDROWY
fitolarun.blogspot.comSzukacie czegoś szybkiego, pysznego, chrupiącego do wieczornego filmu/serialu/książki/piwa/meczu itd.? Dobrze trafiliście. Zapiekanki u nas wieczorami w weekend wygrywają z pizzą, muszą być naprawdę dobre
Na moim talerzukuchni, takie pozostałości które chciałam "wykończyć". Kilka pieczarek, mąka która została po pizzy, mała cebulka, parę suszonych pomidorów.... Wyczarowałam z nich placki, zrobiło się wytrawnie i ...smacznie! Brzuchy pełne. Takie placki świetnie komponują się z maślanką, kefirem, szklanką kakao. Wyczarowane placki podaję same lub z domowymi dipami, np. czosnkowym, pomidorowym ostrym bądź pesto. Wersja mięsna, inna? - dodajcie
Zasmakuj Kuchniciasta:D 8. Mięso czy słodkości? Zdecydowanie słodkości^^ 9. Twoje ostatnie kulinarne odkrycie Domowe lody kawowe:) 10. Potrawa, która Ci nie wychodzi, mimo wielu prób, jeśli jest taka Hm...chyba takiej nie ma;) 11. Potrawa, której chciał(a)byś spróbować Na pewno oryginalne włoskie spaghetti i pizza
My simple kitchenwłoskich smaków mam szczególną słabość, postanowiłam więc wypróbować przepis mojej kuzynki Aleksandry na domowe Pesto Rosso. Wyszło wyśmienite :) Poniżej przedstawiam przepis w opcji obiadowej aczkolwiek Pesto Rosso można śmiało przechowywać zamknięte w lodówce także idealnie sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, tostów, kanapek, bazę to pizzy (zamiast koncentratu i ketchupu) oraz nadzienie do faszerowania mięs i ryb. Składniki/ Pesto
upichconaSzukacie czegoś szybkiego, pysznego, chrupiącego do wieczornego filmu/serialu/książki/piwa/meczu itd.? Dobrze trafiliście. Zapiekanki u nas wieczorami w weekend wygrywają z pizzą, muszą być naprawdę dobre
NA MOIM TALERZUWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Aromatyczny chleb z mąki żytniej z dodatkiem żółtego sera, pomidorów suszonych i ziarenek. Smakiem przypomina pizzę Taki chleb jest
Marta Gotujetortilla! Tak, tak, ten cienki placek, który można użyć do wrapów albo wegabów. Z kolei bazą dla nadzienia jest fasola – tak jak można byłoby się spodziewać w meksykańskiej pizzy A całość jest niezwykle pyszna i szybka w przyrządzeniu. Polecam, nie tylko dla dzieci! Składniki: Ciasto: placki tortille według tego przepisu<klik> lub ze sklepu Nadzienie: 1 puszka(...)minut aż uzyskamy konsystencję gęstego sosu. Domową (np. według tego przepisu<klik> ) lub “kupną” ze sklepu smarujemy tortillę przygotowanym sosem i układamy plasterki pomidora. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 10-12 minut aż brzegi tortilli zaczną brązowieć. Podajemy ze świeżym szpinakiem lub bazylią i kukurydzą. Smacznego! Artykuł Pizza meksykańska na tortilli pochodzi z serwisu
Lamarida.plPrzepis na najlepszy sos czosnkowy. Domowy, prosty i szybki. Identyczny a nawet lepszy niż sosy serwowane w pizzeriach. Do tego to tylko kilka prostych i tanich składników.. rewelacja! Idealny do: - nuggetsów i pieczonych ryb - frytek i pieczonych warzyw - pizzy i wytrawnych tart - mięs pieczonych i dań z grilla - surówek i sałatek - grzanek i kanapek Z czym jeszcze jadacie
AniaGotuje.plżółtym. Ja bardzo lubię wykorzystywać do tego celu mozzarellę do zapiekanek i pizzy. 10. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy przez 20 minut. 11. Gotową zapiekankę wyciągamy z piekarnika i kroimy na kawałki. Możemy ją podawać np z domowej roboty ketchupem. A Wy lubicie kaszę jaglaną? Macie swoje ulubione sposoby
Okiem Blondynki by McBlondipalenisko na środku pomieszczenia używane do przygotowywania potraw. W luźnym skojarzeniu - ognisko domowe. Co daje focaccii wyjątkowy rodzinny charakter, prawie jak w obecnych czasach grill na działce przy akompaniamencie brzdęku butelek, w których jest coś, co tylko umownie nazywamy piwem :) Niektórzy powiedzą, że to taka pierwsza pizza i mają trochę racji :) Składniki: - mąka - olej - drożdże - woda - rozmaryn - pomidory - cebula Wykonanie
Kryzysowa Książka Kucharskaprzetworzeniu. Ja wypróbowałam go do zapiekanki obiadowej, ale domyślam się że na pizzy też zrobiłaby furorę. Po upływie tych dwóch tygodni spokojnie można przechowywać go w lodówce. Jeśli więc jesteś amatorem wędlin dojrzewających - to weź się do roboty i zrób to sam ;) Jedyne co to w domowych warunkach daje się we znaki brak krajalnicy, gdyż schab najfajniej smakuje cieniutko krojony
Kuchnia po mojemu