pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:148/314)

WEGAŃSKIE MIEJSCA: Elvis Burger, Bella Vita, Kawelin (Białystok) 227

jest płatna, nie o 2-3 zł, ale aż o 8 zł i dostajemy mniejszy produkt. Jest to po prostu nie fair. Nie najedliśmy (pizza była nie tylko mała, ale też na bardzo cienkim cieście), zapłaciliśmy, poszliśmy na frytki i nigdy tam już nie wróciliśmy. Restauracja Kawelin ul. Legionowa 10, Białystok Miłym zaskoczeniem okazała się restauracja Kawelin , która poratowała

Bananowe Pole
Bułeczki - pizza 153

Staram się co jakiś czas robić drożdżowe bułeczki, choć przeważnie to są słodkie wariacje - Tomek zawsze z chęcią zjada na pierwsze czy drugie śniadanie, lub na

Plate of Joy
Mini pizze z szynką parmeńską i rukolą 204

mnie jest to chyba najlepsza pizza jaka może być z rukolą i szynką parmeńską ;) Składniki: ciasto: ok. 2 szklanki mąki, 10 g świeżych drożdży, 1 łyżka oleju, 60 ml mleka, 60 ml wody, dwie szczypty cukru, szczypta soli. dodatki: 1/2 puszki pomidorów z bazylią, 50 g żółtego sera, kilka plasterków szynki parmeńskiej, kilka kawałków sera korycińskiego, kilka czarnych oliwek, rukola

Aga w kuchni
Zaskakujący pomysł na weekendowego grilla – Ciasteczka owsiane z grilla 262

gęsta możemy do niej dodać parę łyżek mleka lub wody. Grilla rozgrzewamy (z kamieniem do pieczenia pizzy ) do temperatury około 160 stopni. Kamień do pizzy wykładamy papierem do pieczenia u wykładamy na niego łyżką ciasto i formujemy ciastka nadając im okrągły kształt. Każde ciastko posypać cukrem. Piec około 7-10 minut . Zaskakujący pomysł na weekendowego grilla – Ciasteczka owsiane

naRuszcie
Małe calzone. 249

dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę

Kulinarny karnet Christophera
NAJPROSTSZE ROGALIKI Z 3 SKŁADNIKÓW 719

godzinę.   Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C . Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Po tym czasie ciasto podziel na 3 części i rozwałkuj każdą na kształt okręgu, a następnie pokrój na trójkąty (jak pizze). Ja kroiłam koła na 8 części. Na każdy trójkąt wyłóż po pełniejszej łyżeczce dżemu lub marmolady - przy szerszym końcu - i zaczynając

Słodko-Słony Świat Ilony
Świderki – pizza 401

sami uprzedzą o swoim przybyciu niemalże w ostatniej chwili. Przypomniałam sobie o niej dość niedawno. Kiedyś świderki robiłam bardzo często, chociaż wtedy ciasto robiłam raczej sama. Tu w wersji kupionego gotowego cienkiego spodu do pizzy. Sos przygotowuję z koncentratu pomidorowego. Gdy jest zbyt gęsty, mieszam z odrobiną ketchupu. ulubione przyprawy: łyżeczkę bazylii, oregano, pieprzu ziołowego i koniecznie kminku w ziarnach(...)ostrą paprykę. Świderki są przepyszne, nigdy nie zostają. Często podaję je na zimno, są tak samo cudowne i uzależniające! Przygotowany sos należy rozsmarować po całej powierzchni schłodzonego w lodówce ciasta. Sosu może być mniej, tu na zdjęciu jest go dość sporo, przez co trudniej zwija się świderki. A w smaku nie czuć wielkiej różnicy :). Sos należy posypać startym serem

Mojewlasne.pl
pizza domowa 218

upieczony w piekarniku:) Ciasto: kg mąki, pół kost. drożdży, łyżeczka cukru, łyżka soli, dwie szkl. ciepłej wody, trochę oleju. Po wyrobieniu, ciasto wkładamy do lodówki minimum na pół godziny, ale może tam być całą noc. Ja robię pizzę bez sosu pomidorowego, do obłożenia dajemy to co lubimy, ważne żeby nie przesadzić. Warto przygotować sobie wszystkie produkty wcześniej

chleba naszego
Orkiszowe zapiekanki z oscypkiem 260

pieczarek 1 cebula czerwona Kilka kawałków papryki konserwowej Ketchup pikantny Zioła do pizzy Mąka do podsypania Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy z cukrem w letniej wodzie, odstawiamy na kilka minut. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sól, olej oraz rozpuszczone drożdże, zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Przykrywamy bawełnianą ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi(...)dwie części. Ciasto przekładamy na stolnicę podsypaną mąką, wałkujemy formując dwie podłużne zapiekanki. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Oscypka, kiełbasę żywiecką i umyte pieczarki kroimy w cienki plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, paprykę kroimy w kostkę. Zapiekanki smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy kolejno plasterki oscypka, kiełbasy, pieczarek, krążki cebuli oraz pokrojoną paprykę. Gotowe zapiekanki

Bajeczna Kuchnia
Wytrawne kwiatki 204

już są na blogu..są tak smaczne, że warto robić powtórki..ale tym razem z innego ciasta..i użyłam wędliny z dodatkami [ warzywami].. 40 dag mąki 1 jajko 3 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szkl. mleka  2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolna wędlina w plasterkach o okrągłym kształcie dopasowanym do wielkości np.szklanki lub kubka białko

Moje domowe kucharzenie
PIZZA SZYNKOWO - CZOSNKOWA 129

razem przygotowałam pizzę z szynką, pieczarkami i sosem czosnkowym. Po zapieczeniu z serem wyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Polecam .                                                     Składniki ciasta na dużą blaszkę :  3-4 szklanki mąki 1/2 szklanki ciepłego mleka(...)ciasto ponownie zagniatamy i posypując blat mąką rozwałkowujemy okrąg na wielkość dużej blaszki ( użyłam blaszkę z piekarnika ). Ciasto smarujemy ketchupem, na to rozkładamy cebulę, pieczarki, szynkę i część kukurydzy. Majonez mieszamy ze śmietaną, cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Sosem smarujemy pizzę, na to wysypujemy tarty ser i resztę kukurydzy. Pizzę pozostawiamy na 10 minut aż podrośnie.  Pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zakręcona Pizza 395

dzisiaj mega zakręcony dzień, zresztą jak cały tydzień. Dlatego serwuję Wam świetne rulony pizzy, idealne na obiad, kolację i przystawkę. Taka forma podania świetnie sprawdza się na imprezy, ponieważ bazą jest ciasto francuskie, to przygotowanie jest jeszcze mniej skomplikowane niż może Wam się wydawać.  Składniki:   2 opakowania ciasta francuskiego 1 cebula 8 pomidorów koktajlowych 6 pieczarek

Niezły Młynek
Tarta pieczona w ogniu czyli Flammkuchen 198

ręcznie. Zawinąć w folię i odłożyć  na 1/2- 1 godziny, żeby ciasto  odpoczęło.Piekarnik nagrzać do 250st. C, gdy pieczemy na blaszce, lub do najwyższej temperatury, gdy będziemy piec na kamieniu.  Jeżeli używamy kamienia do pizzy umieścić go na środkowej półce i nagrzewać co najmniej 40 minut przed rozpoczęciem pieczenia.Obrać cebule

Stare Gary
PIZZA Z OLIWKAMI 185

mniam :) Chyba z racji braku pomysłu na dzisiejszy obiad i ona zagości na moim stole,a preferuję zdrową wersję z ciasta orkiszowego - naprawdę polecam, smaczna i do tego zdrowa :D napisał: qacha5 2015/02/24 10:43:29 O ja takie pizze często jadałem z www.partypizza.pl/ czy www.e-piotripawel.pl/ napisał: war-ren 2015/03/09 14:46:05 Zapewne były pyszne:-) napisał: anielka123buziolek 2015/03/24

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki