pietruszka - 3495 przepisów (strona:193/233)

Sałatka z brukselką 346

Witam Was! Brassica oleracea gemmifera - brzmi dziwacznie? Chyba tak, aczkolwiek pod tą nazwą kryje się znienawidzona przez dzieciaki i wielką grupę dorosłych... brukselka (kapusta brukselska). Swoim

Pora coś zjeść
Zielony shake 132

Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować bombę witaminową w postaci gęstego, zielonego koktajlu! Znajdziecie w nim samo zdrowie pod postacią natki pietruszki, jabłka i kiwi. Wykonanie jest banalne, a satysfakcja gwarantowana! Zapraszam! Przepis pochodzi z miesięcznika Superlinia. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem 350

Post Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. 283

prostu musiała coś w niej zmienic) 500g mięsa mielonego 6 jajek na twardo 2 jajka surowe bułka tatra (zależy od konsystencji masy) garśc majeranku garśc mięty garść oregano natka pietruszki koperek sól, pieprz, Mięso wymieszałam z przyprawami, siekanymi natką i koperkiem, jajkami surowymi, bułką tartą. Doprawiłam do smaku. Średnią keksówkę wysmarowałam obficie masłem. Wylepiłam częścią mięsa, ułożyłam jajka na twardo

W kuchni Karmel-itki
Z wiatrem w polu. / LEKKA ZUPA JARZYNOWA. 164

aura zupełnie wakacyjna. I nastrój. By chadzać po polach.   **************************************************************************** LEKKA ZUPA JARZYNOWA. (autorski; typu - przegląd lodówki;) dowolne mrożonki ( mnie marchew, brukselka ) 200g makaronu ryżowego 2 kostki rosołowe natka pietruszki dowolne przyprawy kwaśna śmietana woda Zagotowałam wodę. Na wrzątek wrzuciłam mrożonki. Zagotowałam, dodając w między czasie kostki rosołowe. Kiedy zawrzało, wsypałam makaron ryżowy. Gotowałam aż do jego odpowiedniej miękkości. Doprawiłam

W kuchni Karmel-itki
Korzstając ze słońca - grillowanie. 174

marynatą, zostawiłam w niej na całą noc w lodówce. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ. (autorski;) 1 średnia kapusta pekińska 5 średnich marchewek 1 por (biała część) 1 szklanka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek suszone zioła (u mnie kolendra i szczypta lubczyku) Kapustę posiekałam, marchew starłam na grubych oczkach. Por drobno pokroiłam. Dodałam natkę. Suszone zioła wymieszałam

W kuchni Karmel-itki
Poskramiacz ogórków. Zostawia na później. 230

umieściłam w plastikowych woreczkach. Włożyłam do zamrażarki. Idealnie nadają się zimą na mizerię. OGÓRKI W POMIDOROWEJ ZALEWIE. (źródło: od Babci.) 6 kg ogórków 1/2 kg cebuli posiekana natka pietruszki 1,5 szklanki octu 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 400g koncentratu pomidorowego liśc laurowy ziele angielskie Ogórki i cebulę obrałam, pokroiłam w plastry. Wymieszałam Składniki na zalewę

W kuchni Karmel-itki
Zrol(adk)owany. 195

tłuszczu. ************************************ SEROWE ROLADKI W SOSIE SEROWYM 6 plastrów schabu 6 plastrów szynki 6 plastrów sera żółtego 3 serki topione ( u mnie gouda ) sól, pieprz, przyprawa typu "Maggi" posiekana natka pietruszki Każdy kawałek mięsa roztłukłam cienko. Oprószyłam solą i pieprzem, położyłam po plasterku szynki i sera, zawinęłam ciasno. Usmażyłam na złoto. Serki topione rozpuściłam w 1/2 szklanki wody. Doprawiłam "maggi", zalałam

W kuchni Karmel-itki
Pan Szczaw w roli konesera. 219

odkręcam słoiki z pasteryzowanym szczawiem. Cebulę siekam drobno, podsmażam na maśle. Następnie dorzucam szczaw. Wlewam bulion i doprowadzam do wrzenia.  Zmniejszam płomień, dobrze doprawiam. Wyłowione warzywa, czyli pietruszkę i marchew, kroję i dorzucam do zupy. Wbijam jajka, mącę je i jeszcze chwilę gotuję. Można dodatkowo zaciągnąć śmietaną.  Smacznego! // oba przepisy pochodzą od Mam, Babci, Prababci...itd. Z pokolenia

W kuchni Karmel-itki
Nieco inna POTRAWKA Z KURCZAKA. 269

rosołu jarzyny. I muszę przyznać, że efekt mile mnie zaskoczył. Poniższą potrawkę podałam z ryżem. NIECO INNA POTRAWKA Z KURCZAKA. /autorski;/ podwójna pierś kurczaka seler, por, 3 marchewki, 3 pietruszki (korzeń) sól, pieprz garść suszonej mieszanki warzywnej  liść laurowy 2 łyżki mąki 3 łyżki masła szklanka mleka Z kurczaka gotuję wywar. Doprawiam. Kiedy już powstanie bulion, odcedzam warzywa

W kuchni Karmel-itki
WSPÓLNE GOTOWANIE z blogerką W KRAINIE SMAKU. 171

makaron  z pastą z włoszczyzny z rosołu, który wykorzystany został do zupy.   MAKARON Z ATRAMENTEM KAŁAMARNICY (stąd jego czarny kolor) Z PASTĄ Z WŁOSZCZYZNY marchew, seler i pietruszka gotowana (z rosołu),  jarzynka, czosnek,  ugotowany makaron Warzywa miksujemy z czosnkiem i jarzynką przy pomocy blendera. Doprawiamy według uznania. Następnie podgrzewamy i podajemy  ze świeżo ugotowanym makaronem

W kuchni Karmel-itki
GALARETKI DROBIOWE. 325

się więc nadrobić zaległości i dodać pozostałe potrawy. GALARETKI DROBIOWE. /od mamy;/ na 9 szklaneczek 250 ml 4  tzw. "rosołowe" z kurczaka włoszczyzna : 3 marchewki, pół selera, 3 pietruszki, por 1,5 l wody opakowanie żelatyny sól, pieprz Gotuję kurczaka do miękkości wraz z włoszczyzną. Mówiąc po krótce: przyrządzam rosół. Następnie wyjmuję mięso wraz z warzywami, a rosół przecedzam

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH. 889

jajek puszka kukurydzy konserwowej puszka groszku konserwowego 1/2 słoika marchewki konserwowej szklanka posiekanych konserwowych pieczarek 200g wędliny lub mięsa 1 biała część pora pęczek posiekanego szczypiorku posiekana natka pietruszki 150g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu Makaron z zupek rozkruszam w misce. Dodaję odcedzone groszek i marchewkę, a kukurydzę  wraz z zalewą. Odstawiam na jakiś kwadrans, aby makaron częściowo wchłonął

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania