piersi z kurczak1 cebula2 ząbki czosnku1,5 łyżeczka curry1 łyżeczka kminka0,5 łyżeczka tymianku4 marchewki1 puszka mleka kokosowego180 gr fasolki szparagowej100 ml śmietanysól, pieprz2-3 łyżki oleju Wykonanie:Kroimy piersi kurczaka w kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka- doprawiamy solą I pieprzem- smażymy ok 5 min. Wyciągamy z garnka. Do garnka wrzucamy pokrojona cebulę, przyprawy- curry, tymianek
Smaki Edytyłatwe w przygotowaniu, do tego fajnie się prezentują na stole i są doskonałe w smaku. W ramach liczenia kalorii na obiad proponuję zielono-czerwony obiad przygotowany z grillowanej piersi indyka, mięso było zamarynowane w zielonej musztardzie (2 łyżki) z 1 łyżką oliwy, oraz 1 łyżeczką syropu z cytrynek (taki syrop dodaje się do herbaty) z niewielką ilością soli i pieprzu(...)suszone pomidory, Do tego zielono-czerwony obiad jest bardzo szybki w przygotowaniu, powiem nawet, że to danie ekspresowe, jeśli pominiemy czas marynowania. A Grillować można różne kawałki kurczaka, ale piersi kurczaka najczęściej wykorzystuję różnych przepisach. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy do lodówki, ja jako osoba pracująca, często marynuje mięso przed wyjściem z domu i wstawiam je na kilka godzin
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut, osączyć) i pokroić na mniejsze kawałki lub paseczki. Makaron chow mein też przygotować według instrukcji na opakowaniu ( zalać wrzątkiem, odstawic na 5 minut i osączyć). Kapustę poszatkować. Pierś kurczaka pokroić w kostkę podsmażyć na oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, pokrojone grzybki mun i posiekaną kapustę. Dodać sos sojowy i dusić wszystko aż kapusta lekko zmięknie ale pozostanie chrupiąca. Potem
Monia miesza i gotujemoże niezbyt rewelacyjnie, ale zapewniam, że jest smaczny. Przedstawię Wam wersję dla większych dzieci i dorosłych, dla niemowlaka instrukcję poniżej Składniki: - 2 ziemniaki; - 20 dag mięsa z piersi kurczaka; - pół świeżego brokułu; - 2 łyżki masła; - 2 żółtka ugotowane na twardo; - sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obierz, umyć, obrać i pokroić w kostkę. Umyć pierś z kurczaka, przyprawić solą
dom-agi.plbakłażana :D Prezentuję danie na 1 osobę, dlatego drugą połówkę bakłażana wykorzystałam na frytki :) Ale równie dobrze możesz zrobić dwie porcje bakłażana faszerowanego :) Składniki: - średni bakłażan - 100 g piersi z kurczaka - 1/3 małej papryki - 1/3 papryczki chilli - mała cebulka - 2 plastry pomidora - mała garstka startego sera żółtego/mozzarelli - świeże listki bazylii (można użyć suszonej) - przyprawy: wg upodobań, u mnie: sól(...)pieprz ziołowy, prawdziwy, cayenne, curry, zioła prowansalskie, tymianek, oregano Farsz z piersią z kurczaka i warzywami :) Nafaszerowany bakłażan przed upieczeniem :) Nafaszerowany bakłażan przed upieczeniem :) Bakłażan wędruje do piekarnika :) Bakłażana należy umyć i przekroić wzdłuż. Wyciąć delikatnie środek, uważając aby nie uszkodzić skórki. Oprószyć solą i odstawić na 20 minut. Następnie za pomocą papierowego ręcznika ściągnąć kropelki z wierzchu warzywa
Zdrowie na języku :Pwołowiny gulaszowej i zrobienia takiego prawdziwego gulaszu. Nic mnie jednak nie zniechęci pomimo to od zrobienia czegoś podobnego. Placki to pryszcz. A smaczny gulasz można szybciutko zrobić nawet z piersi kurczaka. Czas : 1 godzina Składniki: 8 średnich ziemniaków 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 jajko sól olej do smażenia ( ja używam słonecznikowy(...)pestek winogron bo rzepakowego nie lubię ) 1 duża pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 pomidory pieprz mielony do smaku papryka mielona słodka do smaku 1 łyżeczka brązowego cukru przyprawa do sosów i zup w płynie cukru brązowego 1,5 szklanki wody Obrać i pokroić cebulę. W garnku o grubym dnie rozgrzać kilka łyżek
Buniabaje w kuchniprostego pożywienia Indian stały się składnikiem kuchni smakosza.składniki:1 podwójna pierś z kurczaka2 czerwone papryki1 duża cebula1 mała cukinia (ja użyłam żółtej i zielonej mrożonej)3 ząbki czosnku1 puszka ciecierzycy2 woreczki dzikiego ryżu RISANA1 l bulionu1 łyżeczka bazylii Kamissól z pieprzem Kamisolej do smażeniaPierś kurczaka pokroić w kostkę, opruszyć solą pieprzem i podsmażyć na oleju, bardzo krótko aby mięso
Monia miesza i gotujeRyż ten gotuje sie nieco dłużej niż zwykły ale jest on bardziej sycący.składniki:1 woreczek ryżu naturalnego RISANA400 g piersi z kurczaka200 g pieczarek1 papryka2 łyżeczki oregano1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis1 cebula3 łyżki śmietany 18olej do smażeniaPiers kurczaka pokroić w kostkę. Słodką paprykę wymieszać z jedną łyżeczką oregano i opruszyć pokrojone mięso, wymieszać i odstawić. Brązowy ryż ugotować, wsypać(...)odparował. Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem pozostałego oregano. Warzywa przełożyć na talerz aby odparowały a potem dodać do ryżu. Pierś kurczaka usmażyć na oleju, przełożyć na talerz aby odparowała. Potem wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Sałatka dobra na ciepło jak i na zimno
Monia miesza i gotujełyżki jogurtu greckiego · 150 ml ciepłej wody Farsz: · 2 piersi z kurczaka · 1 czerwona papryka · 1 papryczka chili · 1 średnia czerwona cebula · około(...)wodzie, dodać cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Mąkę wymieszać z solą. Dodać drożdże, oliwę i jogurt. Zagnieść ciasto. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na około godzinę. Piersi kurczaka pokroić w dość drobną kostkę. Cebulę, czosnek i papryczkę chili drobno posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Ziarna kolendry rozgnieść. Kurczaka przyprawić kolendrą, papryką, i ziołami. Podsmażyć kurczaka na patelni
Mania Gotowaniaszybka w przygotowaniu. W smaku kurki są bardzo delikatnie wyczuwalne, jednakże całość jest wyśmienita :) Czas przygotowania: 30 minut +10 minut pieczeniaSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g kurek dwie piersi z kurczaka 4 łyżki śmietany cebula ser mozzarella ser camembert ser z niebieską pleśnią przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, oregano Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy delikatnie przyprawą
Kolizje SmakówNiedzielę zamierzam spędzić na słodkim nic nie robieniu. Dlatego dziś będzie szybko i pysznie, jak zawsze. Na leniwą niedzielę najlepsza... Makaronowa zapiekanka z gyrosem 2 piersi kurczaka 200 g makaronu rurki 1/2 puszki kukurydzy mieszanka gyros oliwa do smażenia 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 1 łyżka masła1 łyżeczka gałki muszkatołowej Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.Piersi z kurczaka
bastalenarestauracji. Warto spojrzeć! ______________________________________________________________________________________________________ Zdecydowaliśmy się na : PRZYSTAWKA: JA : rozgrzewający krem z soczewicy, MAMA: crostini misti chrupiące grzanki z pesto, świeżymi pomidorami, szynką parmeńską i rukolą DANIA GŁÓWNE : JA : pierś z kurczaka na risotto grzybowym podawana na carpaccio z buraka skropiona sosem balsamicznym. MAMA : dorsz z chrzanowym purée, spaghetti marchewkowym podawane z sosem kaparowym DESERY: JA : panna cotta waniliowo-cynamonowa, MAMA(...)wersję, która była poprzednim razem – czyli na bułkach <mniam> ______________________________________________________________________________________________________ Następnie dania główne …. które najpierw zachwyciły nasze oczy … potem nosy … a potem podniebienia! Pierś z kurczaka na risotto grzybowym podawana na carpaccio z buraka skropiona sosem balsamicznym. Z ogromną przyjemnością zjadłabym dokładkę! :D Fantastyczne grzybowe risotto ( które już na dniach będę robić w domu
Ostra na SłodkoPierś z kurczaka marynowana w zalewie z sosu sojowego, soku z cytryny, miodu i imbiru, a następnie panierowana w wiórkach kokosowych. Cudowne połączenie smaków Proponuję podawać z ryżem i surówką z białej kapusty. 350 g mięsa z piersi kurczaka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 1/3 łyżeczki suszonego imbiru szczypta płatków chilli
Bulliokurczaka5-6 dużych kapeluszy kanido panieorwania otręby pszenne1-2 jajka1 cebulapieprzsólolej do smażeniaKanie i cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki przesmażonych kani i zwinąć w roladkę. Potem roladki
Monia miesza i gotujebułce tartej. Zalecam jednak trochę poeksperymentować z panierkami. Tym razem wykorzystałam do panierowania kotletów wiórki kokosowe. Bo przecież wiórki kokosowe nie muszą być wykorzystywane tylko do ciast. Piersi z kurczaka, rozbijamy delikatnie tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety maczamy(...)roztrzepanym jajku, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, smażymy kotlety na złoty kolor, najlepiej na oleju rzepakowym. Kotlety w kokosowej panierce zostały podane z pikantną salsą. Można takie kotlety z piersi kurczaka pokroić w paski i przygotować jako kąski smażone i podać z dipem, są wtedy poręczniejsze do podawania. Przepis na salsę ananasową znajdziecie tutaj. Polecam przepis na Kotlety w kokosowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię