pieczarekop szparagów4 piersi z kurczaka2 cebule1 łyżka mąki300 ml śmietany250 ml bulionu kurczakowegosól, pieprz, paprika2 ząbki czosnkuolej Wykonanie:Do garnka na rozgrzany olej wrzucamy poszatkowaną cebulę- smażymy ok 2-3 min. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy ok 3-4 min. Wszystko przekładamy do miski. Do garnka wrzucamy pieczarki , smażymy
Smaki EdytyMięsne i ziołowe danie – aromatyczny kurczak z marchewką i pieczarki podduszone i podane z kaszą gryczaną. Moje smaki Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki mrożonej w kostce marchewki 1 cebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe
Zasmakuj KuchniTakie kotleciki na pewno zaspokoją głód zarówno u dzieci jak i dorosłych. Polecam podanie ich z frytkami! 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 łyżeczka koperku (świeżego) 2 łyżki tartego parmezanu 50 g sera feta Sól Pieprz Cząber Filet(...)piersi kurczak kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzeniecebuli, natki pietruszki i szczypiorku. Całość podana z żółtym serem. Jednakże pierwsze skrzypce grają grzybowe naleśniki. Polecam na pyszny obiad. Farsz: 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 2 cebule 150 g pieczarek 100 g podgrzybków, borowików 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) 2 łyżki szczypiorku (świeżego) ¼ szklanki wody 150 g żółtego sera Sól Pieprz Grzybowe ciasto naleśnikowe(...)jajko ¼ szklanki wody gazowanej ¾ szklanki mleka Sól Pieprz Dodatkowo: 2 jajka (do panierowania) Bułka tarta (do panierowania) Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Podgrzybki oraz borowiki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Następnie dokładamy mięso
VioletoweKucharzeniemakaronem słyną ze swej prostoty i pysznego smaku. Jest to szybki i smaczny obiad. Fajnego smaku daniu nadają malinowe pomidory. 250 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 2 malinowe pomidory 1 szklanka bulionu 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej 150 g makaronu penne Sól Pieprz Sól czosnkowa Szczypta chilli(...)Suszony koperek Liść lubczyku Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz paprykę również kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy warzywa. Gdy zmniejszą objętość dokładamy mięso. Dolewamy bulion wymieszany z mąką i śmietaną, dusimy do miękkości. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiamy przyprawami, solą, pieprzem, solą czosnkową, szczyptą chilli
VioletoweKucharzeniedelikatniejszy i smaczniejszy. Danie tak miłe dla podniebienia, choć od oryginału odbiega znacznie, bo mądrzy powiadają, że Stroganow nawet bez śmietanki jest już innym daniem. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 piersi kurczaka 2 spore cebule 150g pieczarek 1 czerwona papryka 2 pomidory groszek konserwowy półtorej szklanki bulionu drobiowego czerwona czubryca ( lub też ostra, słodka papryka w proszku i czosnek granulowany), sól Piersi najlepiej przekroić(...)niezbyt cienkie półksiężyce i podduszamy na patelni. Kiedy jest jeszcze lekko twardawa, dorzucamy do niej pokrojone grubo pieczarki i wszystko razem dusimy przez kilka chwil. Paprykę kroimy w cienkie, krótkie paski, pomidora w kostkę i te dorzucamy do duszonej cebuli i pieczarek. Całość solimy do smaku i zostawiamy jeszcze na minutę na ogniu i delikatnie mieszamy. Mięso po odpoczynku podsmażamy
Kuchenna KontrrewolucyaPomysł na szybki obiad! Kurczak w kremowym serowym sosie z dodatkiem zielonej soczewicy i makaronu durum. Pyszny i syty obiad! 200 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany 1 cebula 7 pieczarek 2 łyżki zielonej soczewicy 2 łyżki kukurydzy 1 szklanka bulionu drobiowego 100 g serka topionego gouda 1 łyżka śmietany 18% Sól Pieprz 1 szklanka makaronu(...)świderki durum Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plastry. Soczewicę moczymy wcześniej przez pół godziny w wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy przez kilka minut cebulę. Następnie dodajemy filet z kurczaka i pieczarki. Gdy mięso troszkę zmięknie dodajemy odsączoną soczewicę i kukurydzę. Całość podlewamy bulionem
VioletoweKucharzeniekurczaka 150 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 200 g żółtego sera Ziarna sezamu Mleko do posmarowania Olej do smażenia Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Dolewamy olej. W szklance rozrabiamy letnią wodę z drożdżami, przelewamy do mąki i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Pieczarki, wędzonego kurczaka i czerwoną paprykę(...)ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pierś z kurczaka kroimy w drobna kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy ciasto już podrośnie, wyjmujemy je na blat, rozwałkowujemy na duży placek. Po bokach nacinamy 2 cm paski, środek zostawiamy pusty. Środek smarujemy keczupem, sypiemy oregano, układamy wędlinę, paprykę, pieczarki, dwa rodzaje kurczaka i starty ser. Wszystko zawijamy przeplatając
VioletoweKucharzenietego, ten sos śmietanowo, pieczarkowy... mmm. Pycha. Polecam, bo to proste i smaczne danie. Możecie użyć, dowolnych części kurczaka. Co kto lubi. Składniki: 4 pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 500 g. pieczarek 1 ząbek czosnku 250 ml. śmietanki 30% masło do smażenia dowolne przyprawy, u mnie sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, zioła prowansalskie Wykonanie: Piersi przekroić na pół. Przyprawić
Agusiowe smakołykipełnoziarnista sałata rzymska pieczarka hummus (domowej roboty) sezam do oprószenia Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam, lekko rozbiłam. W miseczce przygotowałam marynatę z oliwy i wszystkich suszonych i świeżych ziół i przypraw. Marynowałam kurczaka ok. 1h w lodówce. Po tym czasie mięso grillowałam. Bułkę przekroiłam. Ułożyłam sałatę rzymską, plastry pieczarki, kurczaka. Wierzch mięsa posmarowałam hummusem. Sypnęłam sezamem. Przykryłam drugą połówką buły
bastalenasmaczne, syte i bardzo szybkie w przygotowaniu danie. U mnie dziś podane z ryżem, ale równie dobrze smakuje z makaronem czy ziemniaczkami. Polecam :) Składniki - dwie pojedyncze piersi z kurczaka ( lub jedna podwójna ) - pieczarki 15-20 dkg. - śmietana 12% 4 łyżki - mąka 3 łyżeczki - woda ok. 6 łyżek - domowa wegeta, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany, sos sojowy -olej Wykonanie. Piersi
Kuchnia z widokiem na ogródpieczarki były składnikiem głównym tego dania. A całości uzupełnia pyszny sos, którego ostrość sami sobie dozujemy wg upodobań. Składniki: 40 dag piersi z kurczaka pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków olej do smażenia sos: 1 mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki(...)wody sól, pieprz sos tabasco ( opcjonalnie) Wykonanie: 1.Piersi z kurczaka kroimy w paski, oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczarki oczyszczamy, obieramy, gotujemy ok 10 minut w osolonym wrzątku. Kiedy przestygną nadziewamy je na przemian z piersią kurczaka- którą nadziewamy faliście na patyczki szaszłykowe. Gotowe szaszłyki możemy ugrilować albo usmażyć ( tak jak to zrobiłam
Z Majeczką w kuchnitortilli * 3 pojedyncze piersi kurczaka * świeży ogórek * 2 pomidory * sałata lodowa * pół cebuli * pół czerwonej cebuli * mała papryka czerwona * pieczarki * sos z ketchupu i majonezu Wykonanie: Placki tortilli lekko podgrzać, posmarować sosem. Sos robię pół na pół ketchupu i majonezu. Pomidora i ogórka pokroić w plasterki, pieczarki drobno pokroić podsmażyć na maśle. Pierś z kurczaka pokroić
Zrób to smacznieserca Wam go polecam! Garnek możecie kupić w sklepie internetowym firmy Neoflam - tam też możecie poczytać więcej o jego właściwościach. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, 2/3 większej cukinii, 300 g pieczarek, 3 marchewki, 110 g zielonego groszku, cebula, 2 ząbki czosnku, świeży tymianek, sól, pieprz, mąka do obtoczenia mięsa, 100 ml białego wina, 500 ml bulionu
Plate of Joypewno nie ostatni. Składniki : Farsz : pieczarki - 380 g filet z piersi kurczaka - 550 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt natka pietruszki sól i pieprz przyprawa do kurczaka - 2 łyżki Placek serowy : ser gouda - 270 g jajka - 3 szt majonez - 3 pełne łyżki. Przygotowanie: Farsz: Pieczarki opłukać, osączyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć
Kuchnia Danusi