śmietanki 30 %2 łyżki posiekanej natki pietruszkisólpieprz olej do smażeniaCebulę obrać i pokroić w plastry lub kostkę, zeszklić na oleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić na plastry, wrzucić na patelnię gdy mięso zmieni kolor. Wszystko razem dusić aż pieczarki odparuja wodę. Następnie dodać śmietankę
Monia miesza i gotujezdrowy styl życia. Najlepiej smakuje na ciepło, z opieczoną bagietką lub kromką pełnoziarnistego chlebka. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe piersi kurczaka 1/2 małej sałaty lodowej 1 mała cebula czerwona 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g pieczarek 2 łyżki natki pietruszki oliwa przyprawy: po 1/2 łyżeczki: świeżo zmielonego czarnego pieprzu, suszonego oregano, słodkiej czerwonej papryki w proszku, mielonej(...)lekko solimy, mieszamy. Mocno rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy piersi kurczaka i dociskając łopatką grillujemy po około 5-6 minut z każdej strony, aż kurczak pokryje się ciemnymi paskami i będzie usmażony w środku. Wykładamy na deskę, po 4 minutach kroimy w plastry. Na tę samą patelnię wykładamy pokrojone pieczarki, cukinię i paprykę. Grillujemy około 4 minuty, co jakiś czas
cool and mintySkładniki: podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy słoik selera marynowanego 15 dag rodzynek 20 dag orzechów włoskich puszka białej fasoli średni słoik pieczarek marynowanych 4 jajka pęczek szczypiorku majonez sól, pieprz Wykonanie:1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem pieprzu.2. Rodzynki sparzyć, orzechy uprażyć i pokroić.3. Pieczarki i szczypiorek drobno pokroić.4. Ugotowane
Pasja SmakuSzybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki: 70 dag pierś z kurczaka łyżka masła 40 dag pieczarek obranych i pokropionych w plasterki 2 cebule pokrojone w półplastry 2 łyżki oleju 0.5 szklanki bulionu przyprawa do kurczaka
RAROSSAnajbardziej znanych francuskich potraw. Klasycznie kurczak powinien dusić się w czerwonym winie długo, ja jednak proponuję dziś wersję szybszą, ale także przepyszną:) Kurczak duszony w czerwonym winie z pieczarkami, batatami, marchewkami i ziołami świetnie sprawdzi się nawet na niedzielny obiad dla całej rodziny. Podałam go z puree ziemniaczanym z palonym masłem i szałwią i świeżą sałatką. Polecam! Przepis znalazłam(...)kostkę (można zastąpić zwykłym ziemniakiem, dynią itp.) 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone w 1 cm kawałki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 700 g kawałków kurczaka (piersi, nadudzi itp.) 2 szklanki pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 2 szklanki bulionu drobiowego 2 liście laurowe 4 gałązki świeżego tymianku 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Rozgrzej na średnim ogniu
karmelowymrożonego - 400g piersi z kurczaka + ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka i ostra, kurkuma, curry) - 200g kaszy pęczak - 6 pieczarek - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 garście szpinaku baby - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka sosu sojowego - kilka listków bazylii lub łyżeczka suszonej - masło do usmażenia pieczarek *opcjonalnie: ser na grilla lub oscypek Pierś z kurczaka myjemy(...)jednolitej konsystencji puree. Wyjmujemy kurczaka z lodówki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek i smażymy. Gdy zacznie nabierać białego koloru dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Kiedy cebula się zeszkli, na patelnię dokładamy kaszę wraz z puree i mieszamy do ich połączenia. W tym czasie możemy usmażyć pokrojone pieczarki na maśle oraz
Be Fit Be StrongSkładniki: 30 dag pieczarek 20 dag sera żółtego 3 łyżki mąki 1 duża podwójna pierś z kurczaka 2 cebule 3 jajka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pieczarki pokroić w kostkę. 2. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. 3. Pierś pokroić w kostkę. 4. Cebulę obrać i drobno pokroić. 5. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić solą oraz pieprzem
A Ty Smakuj Mnieproporcje, a także robię ryż w wersji bez kurczaka.Składniki:2 woreczki ryżu10 pieczarek10 dag żółtego serakostka rosołowa2 ząbki czosnkupół dużej cebulipół piersi z kurczakazioła prowansalskiepieprz400 ml wodyWykonanie:1. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć na oleju.2. Kurczaka pokroić w dużą kostkę i również usmażyć na tłuszczu z dodatkiem pieprzu. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek.3. Na dużą głęboką
Pasja Smakupomidorami, cukinią i pieczarkami. Mięso z kurczaka jest dobrze doprawione i rozpływa się w ustach. 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki ½ czerwonej papryki 1 cebula 1 młoda cukinia 10 pieczarek 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 0,5 szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 g sera feta Sól Pieprz Chilli(...)kaszy gryczanej prażonej Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz słodka czerwoną papryką. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni lub w garnku. Dokładamy mięso, mieszamy. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Pomidory oraz cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na końcu
VioletoweKucharzeniewiększej ilości i potem mrożę w pudełeczku. Idealnie się przechowują. Zupa Tom Yum Proporcje dla 4 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 szalotki 8 małych pieczarek 150 g ugotowanej al dente fasolki szparagowej 1 papryczka chili 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 5 listków limonki kaffir 8 pomidorków koktajlowych 1000 ml bulionu(...)łyżki natki pietruszki 1/2 opakowania makaronu ryżowego Wykonanie:Pierś kroimy w cienkie paski, szalotkę i papryczkę drobno kroimy. W woku lub na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy na nim najpierw kurczaka, a później dorzucamy szalotki i papryczkę. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy także przekrojone na pół pieczarki, przekładamy je do garnka, w którym będzie się
Kulinarne przygody Gatitynimi nie pogardzi. Jest to również świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych bułek. Idealne na kolacje lub jako przekąska imprezowa... Składniki: 2 półbagietki 1 cebula 6-8 pieczarek 200 g kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 g tartej mozzarelli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1-2 łyżki oleju
Kuchnia MagdaLenynimi nie pogardzi. Jest to również świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych bułek. Idealne na kolacje lub jako przekąska imprezowa... Składniki: 2 półbagietki 1 cebula 6-8 pieczarek 200 g kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 g tartej mozzarelli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1-2 łyżki oleju
Kuchnia MagdaLenypokrojoną w paski paprykę jalapeño, kiełbaski chorizo itd. Na północy Meksyku używa się tortilli z pszenicy. Moja propozycja to kurczak, papryka najlepiej różnokolorowa, pieczarki i kukurydza... A oto składniki: na 2 porcje 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie 4 tortilli kukurydzianych lub pszennych mała puszka słodkiej kukurydzy 1 papryka zółta, 1 czerwona 15 dkg pieczarek 1 marchewka 10 dkg sera
Luźna Kuchniapiersi kurczaka,przyprawa do drobiu,300-400 g pieczarek,1 garść suszonych grzybów,1 cebula,6 plasterków żółtego sera,6 oliwek zielonych Ole,pieprz,sól. Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucamy drobno pokrojone pieczarki i wymoczone wcześniej suszone grzyby. Dusimy farsz pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Przyprawiamy pieprzem i solą. Piersi kurczaka
Aga w kuchniwłaśnie obiad na wpad-wypad. Przygotowanie zajmuje niecałe pół godziny, jedzenie około 12 minut. Polecam. Justyna :) Składniki: makaron penne (ilość wg uznania) 1 podwójna pierś z kurczaka lub 2 pojedyncze ok. 200 g pieczarek 1 cebula 7-8 suszonych pomidorów 2 śmietanki 30 % (w sumie ok. 400-500 ml) ½ łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka(...)oleju Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na rumiany kolor. Przekładamy na miseczkę. Na tej samej patelni topimy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Kiedy cebulka jest podsmażona, dodajemy całej pieczarki, jeśli są małe. Większe kroimy na pół lub na cztery części. Do pieczarek dolewamy
bistro mama