obiad. Dobra, starczy tego samo zachwalania! Choć, teraz wiem, czym ich przekupić:P Recepturę tego dania stworzyłam sama, na podstawie wersji jaką jadam w ulubionej budce. Z ciekawości dziś w trakcie pisania postu podpatrzyłam, jak inni blogerzy przygotowują kebab i stwierdziłam, że dominuje schemat z jedną surówką z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej oraz usmażoną piersią z kurczaka. Moja pita
Fabryka pomysłówKolejna propozycja dla lubiących jeść lekko , ale dla tych , którzy borykają się z problemem WZJG. Risotto. Włoski klasyk na potrzebach diety. Pyszny ! Składniki podwójna pierś z
Z Kuchni Do KuchniPierożki z ciasta francuskiego nam bardzo zasmakowały, dlatego powstała druga wersja tym razem bardziej rozbudowana. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok 400 gr piersi z
Państwo Wojtczuk gotująJeden ze sposób na wykorzystanie kawałków mięsa z pieczonego kurczka. torebka ryżu pół puszki brzoskwiń pieczona pierś z kurczaka posiekana natka pietruszki sól i pieprz Ryż
Atlas SmakówSierpień to sezon kurkowy, nie można go przegapić. Trzeba korzystać z niego na maksa:P Makaron z kurkami i kurczakiem SKŁADNIKI: 250g kurek 1 pierś z
MarciochaKucharzyZaszaleliśmy:) Paella mixta z langustami i kurczakiem SKŁADNIKI: 500 g ryżu do paelli 1 litr bulionu z owoców morza kilkanaście langustyn lub krewetek 1 pierś
MarciochaKucharzySkładniki na sałatkę: 5 listków sałaty lodowej 1 brokuł, jest to jakieś 500 g 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 500 g piersi z kurczaka 1
ClauditteMissCookingZdrowo, pysznie, dietetycznie I kolorowo? Pewnie !- zapraszam na pyszne wrapy. Podałam je z dipem jogurtowo- pietruszkowym- pycha. PolecamZaczynamy Składniki:8 wrapów3 piersi z kurczaka2
Smaki EdytyWiecie czego najbardziej nie lubię w okresie zimowym? Tego, że jak wracam z pracy to jest już ciemno. I po zrobieniu obiadu ciężko jest mi go sfotografować przy tak słabym oświetleniu. Już dużo razy robiłam danie na bloga, którego nie zamieściłam przez brak ładnych zdjęć. Muszę więc przygotowywać je jeszcze raz, najlepiej w weekendy(...)żeby złapać światło dziennie. Marzę o dobrym aparacie fotograficznym, ale jeszcze niestety się go nie dorobiłam, więc muszę sobie radzić inaczej. Dzisiaj u mnie bardzo lekkie danie, soczyste piersi z kurczaka w marynacie z pesto a do tego pomidor i ser mozzarella. Kwintesencja uwielbianej przeze mnie kuchni włoskiej. Może zdjęcia nie są zbyt ładne, ale zapewniam, że potrawa nadrabia smakiem
Zgrabne Gotowaniestopniach. Po 15 minutach dodajemy do warzyw pierś z kurczaka i pieczemy dalej. W pudełku lub słoiku układamy warstwami – kaszę, szpinak, kurczaka z warzywami i całość posypujemy granatem. Przygotowujemy dressing z oliwy z oliwek i pesto z natki pietruszki. Takie danie idealnie sprawdzi się jako lunch w pracy/na uczelni lub obiad (podany jeszcze ciepły
Kuchnia Bon AppetitDzisiaj na obiad ... kotlet Devolay z pur è e ziemniaczanym i surówką. Devolay to mój ulubiony kotlet drobiowy lecz wymaga odrobiny cierpliwości przy zawijaniu :) Pur èe natomiast to jeden z najczęściej podawanych w Polsce dodatków do mięs - delikatne i rozpływające się w ustach...mniam! Składniki na 4 sztuki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka kawałek żółtego sera(...)jajko bułka tarta Pur è e ziemniaczane 6 ziemniaków 3 łyżki masła gałka muszkatołowa szczypiorek Piersi z kurczaka umyć i przekroić na pół, następnie rozbić mięso tłuczkiem. Każdą oprószyć solą, pieprzem i papryką, na środku położyć kawałek sera. Roladki zwinąć i uformować w dłoniach - ja dodatkowo "spinam" wykałaczkami. Przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Teraz myjemy, obieramy
Alutka-GotujeDzisiaj zapraszam Was na następną wersję kurczaka biryani- jeżeli jesteście miłośnikami hinduskiego jedzenia- nie będziecie zawiedzeni :) Kuchnia hinduska - to burza niesamowitych przypraw I smaków. Raz
Smaki EdytyIlość: 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 1 pojedyncza pierś z kurczaka – groszek mrożony Bonduelle – połowa średniej
Podwójnaporcjakilka chwil, więc to doskonały obiad dla osób zabieganych. Na dzisiejszy obiad zrobiłam penne ze szpinakiem i pieczarkami skąpane w sosie śmietanowym...pychota! Wierzch posypany oczywiście parmezanem, który nadaje potrawie cudownego smaku. Dla mojego męża, który jest miłośnikiem mięcha, dodałam do sosu usmażoną w kostkę pierś z kurczaka. Serdecznie polecam do dania z makaronem kieliszek winka, według mnie jest
kulinarne odsłony patiCzęsto oglądając jego wieczorny program już mam pomysł na obiad następnego dnia. Zapiekanka jest sycąca, z kurczakiem, ma wspaniały aromat wędzonego boczku, a całość dopełnia sos beszamelowy. Polecam! Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami Składniki na formę 24 x 15cm: 200g boczku wędzonego 100g pieczarek 2 piersi z kurczaka opakowanie makaronu wstążki (300g) przyprawy: przyprawa do kurczaka
Smak mojej kuchni