Powstały sos może być świetną bazą do innych potraw. Obiad bardzo mi smakował i nie raz będzie gościł na naszym stole. Bardzo serdecznie polecamy. Składniki: - makaron tagliatelle - 250g kurek - 4 łyżki białego wina - 130ml śmietany kremówki 30% - 120ml buliony warzywnego - pęczek posiekanej natki pietruszki - 3 filety piersi z kurczaka - masło, olej - sól, pieprz Sposób przygotowania: Kurki myjemy
Pan i Pani Smith w kuchniDziś na blogu całkiem szybki pomysł na niedzielny obiad. Lubię takie przepisy, szczególnie teraz gdy pogoda za oknem sprzyja spacerom i nie za bardzo mamy ochotę spędzać zbyt wiele czasu przy garach . Do kurczaka wykorzystałam ugotowany wcześniej ryż. Smażony ryż z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1/2 małej papryczki chili 5 pieczarek
Kulinarne przygody GatityPost Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojedzieciaki prawie weszli do garnka, byleby szybciej doczekać obiadu ;). Do kurczaka upiekłam chlebki pita, z doskonałego przepisu bajaderki. Posłużyły nam jako sztućce do wyjadania sosu z miseczek. Spróbujcie koniecznie, nie będziecie żałować! Kurczak balti Składniki na 4 porcje: 1 kg kurczaka (w oryginale wszystkie jego części, u mnie tylko piersi) 3 łyżki oleju do smażenia 3 średnie cebule pokrojone
Obiad za dychębiorę do koszyka zagrodowego kurczaka z Podlasia. Chudy, zgrabny, odpowiednio duży. Smakuje tak, jak kurczaki z jasnej strony mocy, lata świetlne temu, w odległej galaktyce, gdzie jeszcze ledwo dosięgałam do stołu… Nie jest dużo droższy od ‘śmieciowego kurczaka’ którego kupicie wszędzie. Cena za kilogram kurczaka zagrodowego z Podlasia nie jest w żaden sposób zaporowa czy kosmiczna – to aktualnie(...)wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy mu cały kręgosłup, od kuperka do szyi. Kości wyrzucamy (lub zostawiamy sobie
Karo in the KitchenDługi weekend na półmetku. Kajaki, hamaki, spacery, promy, wycieczki rowerowe i samochodowe, festiwale, filmy, muzyka, piękni chłopcy, krótkie spodnie męczą niemożebnie. Część harców za nami, a
GRUBY WAŁEKTrochę roboty było trzeba ale wyszła pysznaaaaa <3 Składniki (na około 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKurki mam mrożone, ale jak jest sezon użyj świeżych, wtedy jest bardziej aromatycznie. Dla 4 osób - jedna podwójna pierś z kurczaka - 350 g grzybów kurek - 2
Pasje JolkiCzekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza. Składniki 4 piersi kurczaka świeża kolendra Sos
R'n'G KitchenSłynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta
Atlas SmakówKuskus – szklanka Czarne oliwki – ¾ szklanki pokrojone na 4 części Miód- 2 łyżki Warzywa na patelnię – 450 g (Ja używam warzyw Hortex z przyprawą orientalną) Duża
The Sweet DamselPrzeglądając kuchnie blogerek trafiłam na ten przepis, zainspirował mnie bardzo i postanowiłam go wypróbować, wybrałam wersję z marynatą- palce lizać! SKŁADNIKI: 4 pojedyncze piersi z kurczaka
Kuchnia BeatyWitam co powiecie na FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY , trochę mięsa szynki np. albo jeśli ktoś woli filet z kurczaka, kalafior... FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY SKŁADNIKI: kalafior 1/2 kg
Kuchnia BeatyPełnowartościowy posiłek to podstawa każdego zdrowego człowieka. Każdego dnia kombinuję z różnorodnym jedzeniem, które zaspokoi mój głód na długo. W tym wydaniu gotowany filet z piersi
Truskawkowa FiestaPieprz pomarańczowy można zrobić samemu. Podaję jego skład: pieprz czarny (grubo mielony), cebula, skórka pomarańczy, sól, cukier. Ja jednak kupiłam gotową mieszankę Składniki: 2 piersi kurczaka
IMPRESJA SMAKU