smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne i kruche, dodatkowo całość przygotowywana na jednej patelni/woku, a wszystko to... ...w kwadrans! 🤗 2 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron chow mein- 100 g * marchewka- 2 średniej wielkości * kapusta pekińska- 1/2 główki * grzybki mum- 10 g * czosnek- 3 ząbki * sos sojowy ciemny- 6 łyżek * olej(...)ryżowy- 2 łyżki * sól, pieprz- szczypta * sezam biały i czarny- do posypania * świeża kolendra- do posypania Pierś z indyka pokroić w cienkie paseczki i zamarynować w 2 łyżkach sosu sojowego oraz 1 łyżce oleju ryżowego i odstawić na minimum 30 minut (a najlepiej zamarynować mięso na noc- wtedy na drugi dzień przygotowanie potrawy zajmie wspomniany kwadrans😃). Marchewkę pokroić
Kraina Miodem Płynącapieprzu ziołowego pieprz czarny sól do smaku 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 100 dag sera żółtego twardego Wykonanie Pierś z indyka myję oraz osuszam , następnie kroję w drobną kostkę i przekładam do miski , cebulkę , czosnek obieram i kroję w średnią kostkę , następnie dodaję do mięsa naszą cebulę z czosnkiem(...)godzinkę . Po tym czasie mięsko przesmażam na oleju kokosowym około 10 minut , następnie po tym czasie zalewam szklanką zimnej wody i na małym ogniu pod przykryciem gotuję naszą pierś z indyka , kiedy woda wyparuje , sprawdzamy czy mięso jest na tyle miękkie że możemy zestawić z ognia , jeżeli nie możemy dolać jeszcze szklankę wody i pogotować dłużej , a kiedy mięso
Mój Smakniedzielny obiad i nie tylko proponuję pysznego, zapiekanego indyka. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu, my uwielbiamy! Polecam! Zapiekany indyk Składniki: pierś z indyka, 3 ząbki czosnku, cebula, liść laurowy, łyżka bulionu drobiowego, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, łyżka musztardy, łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soli, litr wody. Wykonanie: Filet z piersi
paapilotkaawykorzystaliśmy paprykę, cebulę, pieczarki, pomidory z puszki. Zależało nam na szybkim, smacznym i sytym obiedzie. Połączyliśmy tradycyjne składniki w nowoczesnym daniu :) SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób. 300 g piersi z indyka 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 puszka (400 g) pomidorów(...)skórki 2 łyżki śmietany 30% 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka curry szczypta słodkiej i ostrej papryki sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Mięso z piersi indyka kroimy na cienkie paski. Przekładamy do miski, zalewamy olejem, sosem sojowym oraz dodajemy drobno posiekany czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. 2. Po tym czasie
W kuchni Katielepszego na śniadanie, jak własnoręcznie przygotowana domowa wędlina z piersi indyka. Wyróżnia ją od tej ze sklepu, jest zdrowa, delikatna, soczysta pyszna w smaku pozbawiona chemii, konserwantów. T co ją dodatkowo wyróżnia jest dietetyczna, szczególnie polecana dla dzieci i osób które zdrowo się odżywiają :) Składniki 2x ok. 1 kg piersi z indyka Przyprawy
Kulinarne pyszności MolkiTaka delikatna pierś z indyka jest świetna dla dzieci, ponieważ w sklepach dostępne są mocno solone(...)solonych rzeczy dzieci nie powinny jeść. Domową wędlinką Córcia się zajada! W upieczonym mięsie nie czuć cebuli, ale nadała pewien smak i aromat. Składniki: 1 duży filet z piersi indyka (około 1,5 kg) Marynata: 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 płaska łyżeczka soli 3 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Kolorowy PrzepisownikTrochę smaków z dzieciństwa :). Składnik (2 porcje): - pół szklanki kaszy jęczmiennej średniej, - 30 dkg piersi indyka (oczywiście ilość zależy od apatytów), - 2 marchewki, - pół jabłka, - mała cebula, - olej, - przyprawy: 3 łyżki kminku, sól, pieprz, papryka czerwona, suszony czosnek. Przygotowanie: 1. Kaszę jęczmienną dokładnie płukamy i wrzucamy na 1 szklankę lekko osolonej gotującej się wody. Następnie gotujemy(...)przykryciem, na wolnym ogniu, pilnując by nie wykipiała. Po tym czasie powinna wchłonąć całą wodę i być sypka. 2. Pierś z indyka i cebulkę drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie ze sporą ilością oleju, dodajemy przyprawy ( łyżki kminku, sól, pieprz, papryka czerwona, suszony czosnek do smaku). Wszystko razem smażmy do zarumienienia indyka tj. około
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisypapryka czerwona 2 duże marchewki 1 duża cebula 2 łyżki (czubate) majonezu 2 łyżki (czubate) keczupu 15 dag sera żółtego w kostce * zamiast schabu można użyć szynki lub piersi indyka lub kurczaka, dostosowując tylko czas pieczenia do rodzaju mięsa 1. Schab leciutko rozbić, doprawić według uznania (u mnie Delikat do mięs Knorr). Odstawić do lodówki. 2. Pieczarki pokroić(...)majonezem, rozsmarować dokładnie na warzywach. 5. Całość piec ok 60 min w 180 st.C (doi miękkości mięsa). Podobny czas pieczenia będzie miała szynka, piersi z kurczaka - ok 30 min, piersi z indyka - ok 45 min. 6. Ser zetrzeć na tartce. Posypać potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka minut, aż wszystko się "uspokoi
Kto ugości moich gości?jeszcze trochę oleju z suszonych pomidorów. Podawaj z makaronem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Pieczona pierś z kurczaka z warzywami kurczak pomidory marchew
Fit&Fast KitchenOpis: Filet z indyka to delikatny kawałek mięsa. Doskonały i dietetyczny. Filet z indyka jest idealny dla dzieci i osób dbających o linię. Pierś z indyka można podać z pieczonymi ziemniakami, ziemniakami z wody, tłuczonymi lub ryżem. Składniki: 1 pierś z indyka (najlepiej ze skórą) 4 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu(...)łyżka soli Sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Na początku myjemy pierś i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Do małej miseczki dodajemy miód, sok z cytryny, oliwę, sól orz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Osuszoną pierś dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą. Następnie mięso owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, żeby się dobrze zamarynowało. Po tym czasie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczasu do czasu. Moja wersja była z filetami z piersi z indyka, ale danie to można zrobić również z piersią z kurczaka lub schabem. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana
Passions hobbies lifeplastry mozzarellę i przekrojone na pół pomidorki. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory
Fit&Fast Kitchenrozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak
Fit&Fast Kitchendziś. Obecnie istnieje jej wiele odmian: z kurczakiem, anchois, pomidorami itd jednak podstawą jest zawsze sałata i grzanki. Moja wersja jest nietypowo: z indykiem, którego osobiście wolę od kury. Składniki: pierś indyka pieczona (ja dałam 1/4 piersi) 2 pomidory 3 mini sałaty rzymskie 4 kawałki chleba tostowego Dresing: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka
Lubczyk i Waniliaznów zatętni życie :-D PS. Biegów też kilka w tym roku zaliczyłam i o tym też na pewno napiszę ;-) Gulasz z indyka POTRAWKA Z INDYKA 250 g piersi indyka 1 średnia cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 zielona papryka sól pieprz przyprawa do kurczaka czosnek staropolski kmin rzymski 1 łyżka sosu do zup i sosów lub sojowego
peggiwkuchni