piersi z indyka - 1029 przepisów (strona:16/69)

Bulgur z indykiem i warzywami 185

Pyszny, pożywny, jesienny obiad z kaszą bulgur, mięsem i bukietem warzyw :) Składniki na 2 porcje: 2/3 szklanki suchej kaszy bulgur 350 g piersi z indyka 400 g mieszanki warzyw mrożonych (lub kilka pokrojonych kolorowych świeżych warzyw) 1 cebula 2 ząbki czosnku przyprawy: oregano, bazylia, czerwona papryka, kurkuma, curry pieprz, sól do smaku(...)masło klarowane do podsmażenia Przygotowanie: Kaszę dobrze przepłucz na sitku. Ugotuj w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (kasza:woda) na małym ogniu aż kasza wchłonie całą wodę. Pierś z indyka przypraw papryką, kurkumą i odrobiną curry.  Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż krótko na maśle klarowanym. Po chwili dodaj kawałki mięsa i duś na małym ogniu

Ze smakiem i z pasją
Szaszłyki z indyka 138

zapoznania się z innymi sosami z tego przepisu (klik) . Myślę, że na nadchodzący słoneczny weekend, zachęcający do grillowania, będą jak znalazł. ;) * SKŁADNIKI na 24 szaszłyki Szaszłyki: 1 kg piersi z indyka 500 g pieczarek 4 czerwone cebule 2 papryki 1 cukinia Sos czosnkowy: 400 g jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Marynata: 1 łyżeczka(...)ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny * PRZYGOTOWANIE Szaszłyki Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą. Pierś z indyka oczyść, osusz i pokrój w dużą kostkę. Mięso wymieszaj z przyprawami i odstaw na minimum pół godziny. Warzywa umyj i pokrój na cząstki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj

Food Square
DUSZONA MŁODA KAPUSTA Z INDYKIEM 194

przez 2 dni i nadal nam mało! Szykuje się powtórka 😀 Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 2 pęczki szczypiorku 2 pęczki koperku 2 pomidory 300-350 g piersi z indyka 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz Wykonanie: Młodą kapustkę myjemy pod bieżącą wodą, szatkujemy i przenosimy do dużego garnka. Zalewamy gorącą wodą i gotujemy około(...)Następnie wodę odlewamy, a kapustkę odcedzamy na durszlaku.  Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na maśle klarowanym. Pierś z indyka myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli i chwilę smażymy, a następnie dodajemy poszatkowaną kapustkę. Dusimy na małym ogniu do miękkości, w między czasie podlewając wodą, aby się nie przypaliła. Pomidory

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z WĘDZONYM BOCZKIEM KORNISZONEM PODANE Z GRUSZKĄ I ROKPOLEM 158

Roladki z piersi kurczaka bądź indyka  można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta  mniej "wykwintna" ale zarazem smaczna, a co najważniejsze szybka w przygotowaniu. Roladki z wędzonym boczkiem i korniszonem. Podałam do nich pyszną gruszkę wyjętą z zalewy octowej mojej mamy. Gdy będzie na nie sezon, zrobię(...)podam przepis ;-) Ale nie została ona zjedzona ot tak po prostu. Zrobiłam do niej przepyszny sos. Rewelacja!       Składniki: (ilość w zależności od ilości roladek) piersi z indyka / kurczaka plasterki wędzonego boczku korniszony sól czarny pieprz słodka/ostra czerwona papryka czosnek (można uzyć granulowanego) olej sos do gruszki: kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego) słodka czerwona papryka

potrawyregionalne
Filet z indyka faszerowany owocami 197

Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno.....Składniki: 75 dag piersi indyka po kilka suszonych moreli i śliwek pół szkl. czerwonego półwytrawnego wina łyżka masła przyprawa do drobiu pieprz Wykonanie:Owoce wypłukać i namoczyć w winie na 3 godziny. Mięso umyć, ostrym nożem naciąć w połowie w poprzek

Anioły w kuchni
Sznycel z pieczarkami i serem 175

piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron pieprzem i solą. W głębokim talerzu roztrzepać jajko, do kolejnego wsypać tartą bułkę. Filety

Passions hobbies life
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 160

Składniki na 6 sztuk: 450 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 duże jajko ok. 70 g ze skorupką 1/3 czerwonej papryki ok. 100 g 3 małe ogórki kiszone ok. 150 g 1 ząbek czosnku 1/2 małej cebulki ok. 50 g Zetrzyj ogórka na tarce i odciśnij z nadmiaru wody. Paprykę i cebulę drobno posiekaj (ewentualnie możesz też zetrzeć

Vroblewska-fitlife
Indyk pieczony w gruszkach i warzywach 279

Smaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki białej kapusty 1 słoik gruszek w … Czytaj dalej Indyk pieczony w gruszkach i warzywach

czarrna od kuchni
Tarta orkiszowa z brokułami i indykiem 201

rabarbar, a u mnie trochę przekornie - brokuły. Do tego kukurydza i indyk jako pyszne nadzienie do pełnoziarnistej, orkiszowej tarty na kruchym spodzie. Idealna na letni obiad. SKŁADNIKI (8 porcji) : Nadzienie: 50 g kukurydzy 200 g brokułów 3 jajka ugotowane na twardo 150 g piersi z indyka Masa jajeczna: 3 jajka 220 g jogurtu greckiego 9% 1 ząbek czosnku(...)ciasta suchą fasolę dla obciążenia. Piecz 15 minut, następnie usuń folię i fasolę, piecz dodatkowo ok. 10 minut. 3. Zrób nadzienie - różyczki brokułów ugotuj al dente. Pierś z indyka pokrój w cienkie paski, podduś kilka minut na patelni pod przykryciem. Mięso nie musi być dopieczone, spokojnie zdąży dojść w piekarniku. 4. Zrób masę jajeczną - jajka zmiksuj z jogurtem

Powiedz dietom nie
Sałatka z pieczonym indykiem 200

Sałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej

Bullio
Sałatka z pieczonym indykiem 144

Sałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej

Bullio
Sałatka z pieczonym indykiem 297

Sałatka z serem feta, pieczonym indykiem, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Smaczna a do tego dość dietetyczna. Świetna na lunch. Podana niżej porcja wystarcza dla dwóch osób. 200 g mięsa z piersi indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej

Bullio
Świąteczna , szynka z indyka , parzona w piekarniku 603

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg piersi z indyka w jednym kawałku 2 porządne ,łyżki soli peklowej 2 L wody – kranówy , byle zimnej 4 ząbki czosnku 2 łyżki otartego majeranku 1 łyżka oleju do natarcia szynki(...)dodatkowo siatka wędliniarska lub sznurek Pierś z indyka , oczyszczamy z tłuszczu – jeśli ma . Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól peklową , mieszamy do całkowitego rozpuszczenia . Następnie dodajemy zmiażdżony nożem czosnek ( rozgnieciony ) i filet indyczy , tak ,żeby cały się zanurzył , przykrywamy pokrywką . Wstawiamy do lodówki na około 3-4 dni ( jak się zepniecie , to zdążycie zrobić przed świętami

Ogrodnik w podróży
TORTILLA Z WARZYWAMI I KAWAŁKAMI INDYKA 189

przynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach.  Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta(...)pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona papryka Sos: majonez ketchup papryczki piri-piri czosnek ostra czerwona papryka sos tabasco Piersi z indyka pokroiłam na drobne paseczki. Wymieszałam je z czerwoną (bądź żółtą) pastą curry,paroma roztartymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem,ostra papryką i oliwą z dodatkiem dwóch łyżeczek oliwy

potrawyregionalne
Penne z awokado 134

dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi  awokado ! Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje Produkty 200g makaronu penne, 1 x awokado, 1 x pierś z indyka(...)ząbki czosnku, 4 x małe łyżeczki koncentratu pomidorowego, 8 x pomidory koktajlowe, natka pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Pierś z indyka myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojonego indyka. Doprawiamy go solą oraz pieprzem. Rozdrabniamy czosnek i dodajemy na patelnie. Awokado myjemy, rozcinamy

Fit&Fast Kitchen

Proponowane wyszukiwania