kaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki chili sól 1 jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Lekki gulasz z indyka
czarrna od kuchnipotrzebne do ich przygotowania to postawiłam je dzisiaj zrobić i ani trochu nie żałuję. Kotleciki są bardzo smaczne i przy tym niezwykle lekkie;) Przepis Ewy Wachowicz. Składniki: 3 piersi z indyka 20 dag żółtego sera 1.5 łyżeczki curry szczypta soli szczypta pieprzu 3 jajka 3 łyżki majonezu 2 cebule 3 ząbki czosnku(...)łyżki szczypiorku 2 łyżki pietruszki Ponadto: olej do smażenia Wykonanie: Piersi z indyka oczyścić, wymyć, osuszyć i pokroić w drobniutką kostkę, przełożyć do dużej miski. Dodać drobno posiekaną pietruszkę,szczypiorek oraz cebulę. Wybić jajka, dodać majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć
Krakowskie smaki AniSznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu. Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może być bezglutenowa) olej koperek sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir 2 szklanki rosołu łyżka syropu klonowego lub miodu Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieSznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu. Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może być bezglutenowa) olej koperek sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir 2 szklanki rosołu łyżka syropu klonowego lub miodu Sznycle obsmażamy na oleju, dodajemy szklankę rosołu
prawdziwe jedzeniezmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą ;) Spróbujcie :) Składniki: 0,5kg piersi z indyka 100g kaszy jaglanej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku cebula 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 1 jajko po 1/2 łyżeczki czubrycy, ziół prowansalskich
ChilliJemypyszne mięsko jak najczęściej gościło na naszych stołach :)U mnie dziś w pysznym sosiku śmietanowym :)Składniki: pierś z indyka2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18%4 łyżek jogurtu naturalnego (greckiego)sólpieprzkoperek lub natkaziele angielskieliść laurowymąka do zagęszczenia sosu1 marchewkaolejWykonanie:Pierś z indyka kroimy w poprzek włókien na kawałki. Solimy i pieprzymy. Smażymy na małej ilości oleju z każdej strony
Walijskie Pichceniepstrąg z pieczarkami stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka pierś kaczki pierś z gęsi kaczka z grilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe schab
królestwo garówSkładniki: 1 kg piersi z indyka 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego
Moje-pitraszenieSałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę
nietadietajajka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki płatków owsianych natka pietruszki 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Gulasz: 2-3 cebule 1 papryka 2 marchewki 500 g piersi z indyka sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia 1 - 1,5 szklanka wody lub bulionu Wykonanie: Gulasz: Cebule obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia(...)rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnię do cebuli. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli z papryką. Smażymy około 5-6 min. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Dodajemy do mięsa na patelni. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz obiema paprykami. Chwilę smażymy, a następnie podlewamy stopniowo
Kuchnia MagdaLenyprzygotowuję takie dania na szybko, szczególnie gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Danie jest smaczne, najlepiej smakuje z ryżem naturalnym brązowym od firmy Cenos . Składniki: 300 gram piersi z indyka 0,5 op. mrożonych warzyw(...)patelnię ( marchewka, groszek, kukurydza, cebula) 300 ml. przecieru pomidorowego Słodka i ostra papryka Sól, pieprz Olej do smażenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ryż naturalny brązowy Cenos Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut
Bajeczna Kuchniaświątecznym stole. Dzięki dodatkom pierś z indyka nie jest sucha. Polecam bo robi się ją szybko. Można ją jeść i na ciepło i na zimno. 80 dkg piersi z indyka 20 dkg boczku wędzonego 4 kaszanki 1 cebula sól, pieprz papryka wędzona i papryka słodka olej Filet z indyka nacinam w jeden płat i rozbijam delikatnie mięso
wesoła kuchniachłodne jesienne dni. Gulasz zrobiłam z mięsa indyka i dyni,z dodatkiem papryki i świeżego imbiru który dodał mu właściwości rozgrzewających i nieco pikanterii. 400 g filetu z piersi indyka 300 g obranej dyni 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta chili cayenne sól świeżo
Kolorowa kuchnia Elkijego oczyszczony brat. Żeby nie było nudno, indyka duszę w porze i selerze naciowym, a ryż gotuję z marchewką. Na 3-4 porcje potrzebujemy: 400 g sznycli lub piersi indyka 20 cm pora, jasnej części 2 łodygi selera 1 średnią marchewkę 1-1,5 szklanki ryżu 1 łyżeczkę kurkumy sól i kolendra mielona do smaku Ryż gotujemy
Kucharzycalekki obiad lub obiadokolację, jest lekka a zarazem bardzo smaczna. Ja przygotowałam sobie ją na obiad do pracy, jest bardzo sycąca. Składniki: 100 gram jarmużu 200 gram piersi z indyka 100 gram pomidorków koktajlowych Pół słoika suszonych pomidorów Pół papryki żółtej(...)puszki soczewicy Bonduelle Przyprawa do grosa Słodka papryka Olej do smażenia Sos: 4 łyżki oleju rydzowego 1 łyżka soku z cytryny Cukier trzcinowy Sól Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawą do grosa oraz słodką papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki myjemy, kroimy
Bajeczna Kuchnia