pyszna sałatka, więc nic się nie zmarnuje – pomysł na kolację mamy „z głowy”;) Polecam! 1 i 1/2 szkl. kaszy jaglanej 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2 cukinie 2 cebule puszka kukurydzy 3-4 ząbki czosnku sos sojowy sól, pieprz, opcjonalnie przyprawa do gyrosa Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy ulubionymi przyprawami
Smaki Na TalerzuPierś kurczaka zapieczona w przyprawach i jogurcie greckim. Aromatyczna i soczysta. 300 g mięsa z piersi kurczaka 1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego estragonu 1/3 łyżeczki suszonego chilli 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka oleju do smażenia Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż włókien na mniejsze(...)kawałki. Jeśli pierś jest bardzo gruba dodatkowo podzielić na cieńsze kawałki. Mięso natrzeć dokładnie solą, pieprzem, chilli, papryką i estragonem. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem. W misce wymieszać jogurt z kawałkami kurczaka. Jogurt powinien dokładnie pokryć całe mięso. Odstawić na minimum pół godziny do lodówki. Kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego olejem. Piec ok. 25 minut w temperaturze
Bulliopierś z kurczaka2 czerwone papryki1 duża cebula1 mała cukinia (ja użyłam żółtej i zielonej mrożonej)3 ząbki czosnku1 puszka ciecierzycy2 woreczki dzikiego ryżu RISANA1 l bulionu1 łyżeczka bazylii Kamissól z pieprzem Kamisolej do smażeniaPierś kurczaka pokroić w kostkę, opruszyć solą pieprzem i podsmażyć na oleju, bardzo krótko aby mięso zmieniło tylko kolor i odstawić. Cukinię pokroić w kostkę. Z papryk
Monia miesza i gotujesoli Farsz 1 mały brokuł 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała czerwona papryka 200 g startego żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka płatki chilli Dodatkowo jajko do smarowania Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić na sicie i posiekać na drobno nożem. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę
O kuchni z uczuciemcieszyć się słodko-kwaśnym smakiem. Jeśli macie w domu trochę puszek, warto je zużyć i zrobić takie danie. Kurczak słodko-kwaśny (dla 4-ech osób): 1 podwójna pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula pokrojona w kostkę kilka mini-kolb konserwowej kukurydzy (można pominąć) 1/2 szklanki bambusa z puszki 5-6 plastrów ananasa z puszki
Poezja smakuSkładniki: 1 kapusta pekińska, 1 wędzona pierś z kurczaka, puszka ananasa, słoik selera konserwowego, puszka kukurydzy, kawałek sera żółtego (ok.120g), 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Seler i kukurydzę dobrze odsączyć. Kapustę pekińską, pierś z kurczaka, ananas, ser żółty i papryki pokroić. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem. Ja papryki wyłożyłam
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 (pojedyncza) pierś z kurczaka 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej fasoli z puszki 1/2 papryki(...)czerwonej 1/4 główki sałaty lodowej 2 łyżki pokrojonego w kostkę sera gorgonzola 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% garść ostrych kiełków sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś kurczaka gotujemy w wywarze warzywnym. Paprykę kroimy w małą kostkę, łączymy z kukurydzą i fasolą. Mięso gdy ostygnie kroimy w plastry. Sałatę kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu ucieramy ser ze śmietaną
Qchnia po prostupoza nim. Oczywiście podajemy je z sosem. Poniżej zaproponowałam sos majonezowo - pomidorowy, który polecam. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka Ananasy z puszki Vegeta Sól Papryka słodka - mielona Papryka ostra – mielona 1 łyżka oleju Patyki do szaszłyków Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kawałki ok. 3 / 3 cm, wkładamy do miski i przyprawiamy, łyżeczką vegety, ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczką słodkiej
Smaki Ewy500g piersi z kurczaka Pól kalafiora Por (biała część) Marchew Szklanka zielonego groszku Pęczek zielonych szparagów 150ml śmietanki słodkiej 12% Żółtko jajka Sól Biały pieprz Płatki słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i gotujemy w osolonym wywarze ze szparagów przez około 20 minut. Jeśli nie mamy wywaru szparagowego możemy użyć wody lub bulionu warzywnego czy drobiowego. Ugotowane piersi(...)kroimy w plasterki, marchew w kostkę. Wszystkie warzywa wkładamy do przecedzonego wywaru i gotujemy aż będą półmiękkie. Dodajemy pokrojona pierś. Śmietankę ucieramy z żółtkiem oraz łyżką wazową gorącego wywaru. Dolewamy do warzyw. Doprawiamy solą, białym pieprzem oraz płatkami papryki. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na Gazbardzo szybko i nie wymagają długiego grillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko. 6 szparagów zielonych 3 szparagi białe 3 plastry boczku wędzonego 1/3 piersi z kurczaka sól, pieprz papryka wędzona 3 pomidorki koktajlowe oliwa sos bazyliowy: 1 garść liści bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz kolorowy 2 łyżki jogurtu(...)greckiego Szparagi obieram, obcinam końce i gotuję w osolonej wodzie pięć minut. Pierś z kurczaka kroję na plastry cienkie i wąskie. Dwie szparagi zielone i jedną białą zawijam w paski piersi i paski boczku, spinam wykałaczkami. Doprawiam solą, pieprzem, papryką, smaruję oliwą i układam na grillu razem z pomidorkami. Sos: Liści bazylii miksuję z oliwą z oliwek, sokiem
wesoła kuchniaoryginalny sos bolognese, ale jego 'odchudzona', tania i szybka wersja, którą przygotujesz bezproblemowo w ciągu 20 minut - z kurczakiem, pomidorami w puszce oraz kilkoma podkręcaczami smaku tj.: czosnek, oregano, suszona włoszczyzna, ketchup, który nadaje fajnej i delikatnej słodyczy oraz wędzona papryka dzięki której sos ma lekko 'dymny' posmak. Przy oryginalnym sosie bolońskim profanacją byłoby podać go z makaronem spaghetti(...)rodziny! 4 porcje: * pomidory w puszce- 800 ml * pierś z indyka- około 250 g * cebula- 1 szt. * czosnek- 2 ząbki * ketchup- 2 czubate łyżki * suszone oregano- 1 łyżka * oliwa z oliwek- 1 łyżka * suszona włoszczyzna- 1 łyżeczka * papryka wędzona- 1 płaska łyżeczka * sól, pieprz- do smaku * sól, pieprz, słodka papryka- do kurczaka * makaron spaghetti- dodatkowo Pierś z kurczaka pokroić
Kraina Miodem Płynącawszelkiego rodzaju przyjęcia. Sałatka w szczególności sprawdza się jako przekąska do alkoholu. W mojej wersji mięso z kurczaka doprawione przyprawą do gyrosa, curry i ostrą papryką zostało podane z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, papryką, kukurydzą i sokiem z cytryny. Składniki : - pierś z kurczaka - sałata lodowa - ogórek - pomidor - papryka - kukurydza Przygotowanie : 1. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, następnie obtoczyć
Kuchenne innowacjezapewne każda wersja będzie smakować wyśmienicie Zobacz też: Kurczak w sosie serowym Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Przepis na kurczaka w sosie śmietanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki podwójna pierś z kurczaka średnia cebula ząbek czosnku łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki śmietanka do sosów 18% garść natki pietruszki(...)sól i pieprz olej do smażenia makaron Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski. Solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę i dokładnie mieszamy. 2 Czosnek siekamy drobno, a cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju do zeszklenia. Następnie na patelnie dodajemy kurczaka i smażymy około 5-10 minut do lekkiego zrumienienia. 3 Następnie do składników dolewamy śmietankę. Gotujemy
Kuchnia Bazyliimaślanki 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz z młynka słodka papryka w proszku Wykonanie: mięso oczyścić z błonek i powięzi. Czosnek obrać i drobno posiekać. Piersi z kurczaka, natrzeć solą, pieprzem, papryką i obłożyć czosnkiem. Ułożyć w naczniu i zalać maślanką. Przykryć folią spozywczą i odstawić na całą noc do lodówki piersi wyjąć z maślanki, zdjąć czosnek, lekko osuszyć. Obtoczyć(...)Obrać i pokroić w piórka cebulę. Przesmażyć na tym samym tłuszczu przez kilka minut, aż stracą objetość. Dolać śmietanę kremówkę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Na pieczarkach ułożyć obsmażone piersi z kurczaka. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje podawać z posiekaną zieloną pietruszką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!drożdży 300 ml wody 500 g mąki pszennej 750 1/2 łyżeczki soli 2-3 cebule łyżka masła twaróg śmietana 18% boczek lub inne wędliny roszponka gruszka żółta papryka 1/2 piersi z kurczaka oliwa ocet balsamiczny 1 łyżeczka musztardy Wykonanie: Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Piotr radzi, by przeleżało ono w lodówce(...)można to pominąć. Nie kombinujcie tylko z pomidorami i oliwkami, bo wyjdzie pizza, a na włoską pizzę, to jeszcze poznacie przepis! Do tego zrobiliśmy szybką sałatę z kurczaka, żółtej papryki i gruszki polaną sosem z oliwy, octu balsamicznego i musztardy. Znajdźcie godzinę i zróbcie sobie dobrze. Dobierzcie kilka zdjęć alzackich miasteczek, przeplećcie je kilkoma zdjęciami Akana, rzućcie sobie to wszystko
GRUBY WAŁEK