mój ulubiony rodzaj mięsa. Można ją przygotować bardzo szybko i na wiele sposobów. Dziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na pierś z pysznymi ziemniaczkami. Składniki: -piersi z kurczaka -przyprawy (papryka słodka, majeranek, przyprawa do drobiu, sól, pieprz ziołowy) -ziemniaki -olej Sposób przygotowania: Na początek obieramy ziemniaki i gotujemy je normalnie w wodzie z solą aż będą
Magia jedzenia.obiad: pół szklanki kaszy kuskus pół szklanki wrzątku pół pomidora 3 łyżki groszku 1 pierś kurczaka łyżeczka słodkiej papryki czerwonej łyżeczka czosnku suszonego Przygotowanie obiadu: Mięso nacieramy czosnkiem i papryką, zawijamy w papier do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 200st. piekarnika. Pieczemy pierś 20 minut. Kiedy mięso jest już gotowe, zabieramy się za kaszę. Wsypujemy kuskus do miski, zalewamy wrzątkiem(...)minut. W tym czasie kroimy pomidora w kostkę i szykujemy groszek. Po 5 minutach mieszamy gotową, napęczniałą kaszę z pomidorem i groszkiem. Wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy upieczonego kurczaka. Podajemy od razu. Artykuł Kuskus z kurczakiem pochodzi z serwisu
NiePieprz.plniedźwiedzi wspaniale podkręca i podkreśla smak sałatki, a przy tym nie pozostawia nieprzyjemnego zapachu jak w przypadku zwykłego czosnku w ząbkach. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2,5 szkl. kolorowego makaronu (u mnie kokardki) 2 czerwone papryki 0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych(...)łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Do smaku: sól pieprz czarny (najlepiej grubo mielony) ostra papryka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) z przyprawą do kurczaka aż prawie cały płyn odparuje. Studzimy. Makaron wrzucamy
Kolorowy Przepisownikprzytyję ;) Szaszłyki możemy jeść w fazie samych P, a na PW możemy dodać warzywa i też będą pyszne ;) Składniki:pierś z kurczaka1/2 szkl. kefiru lub jogurtu naturalnegołyżka mąki kukurydzianejprzyprawy : tzatziki, papryka czerwona, przyprawa do kurczaka/ szaszłykówPierś z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Obsypujemy dużą ilością papryki czerwonej i przyprawy do kurczaka, a następnie nakłuwamy mięso na długą wykałaczkę
charlotte gotujeSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, 4 paseczki żółtej papryki, 4 paseczki czerwonej papryki, 4 paseczki zielonej papryki, 2 plasterki śmietankowego serka, przyprawia do drobiu, bułka tarta, dyniowe kluseczki- przepis tutaj. Przygotowanie: Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek
Aga w kuchniMozzarella - 2 plastry - szczypiorek - ostra papryka, zioła Sos czosnkowy: - jogurt naturalny - 3 łyżki - czosnek - 1 ząbek - świeża bazylia - pieprz Pierś z kurczaka przyprawić ostrą papryką oraz ziołami, usmażyć na grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią oraz pieprzem. Bułkę rozkroić, podgrzać w opiekaczu
Fit-aminaSkala smaku 10/10 zamiast papryki ostrej możemy użyć tylko słodkiej. 1 szklanka czerwonej soczewicy ok. 900 ml bulionu drobiowego lub wody 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 puszka posiekanych pomidorów bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki curry(...)cebulą. Do garnka z cebulą i soczewicą wlać około 900 ml bulionu drobiowego. Gotować na średnim ogniu. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć krótko na 1 łyżce oleju. Kurczaka przełożyć do garnka z bulionem. Czerwoną paprykę i cukinie pokroić w kostkę i dodać do gotującego się gulaszu. Do garnka dodać puszkę pomidorów bez skórki
Kubki smakuszklanka mąki z ciecierzycy; 300 ml wody; 1 łyżka siemienia lnianego; 1 łyżka oliwy z oliwek+ odrobinę do smażenia; szczypta soli i pieprzu. Dodatki: 200 g piersi z kurczaka; 1/2 papryki czerwonej; 1/2 awokado; 20 g pora; 50 g pieczarek (pokrojonych w plastry i uduszonych na patelni); słodka papryka mielona, pieprz cayenne. Sos: 100g jogurtu naturalnego; 1 ząbek czosnku(...)należy odstawić ją na 30 minut, wtedy ciecierzyca z nasionami lnu napęcznieją. W tym czasie kroję pierś z kurczaka w kostkę, doprawiam i smażę na patelni. Następnie robię sos. Wszystkie potrzebne składniki miksuję aż otrzymam gładką konsystencję. Po 30 minutach smażę naleśniki
Życie na widelcudomowe, zdrowsze i mniej kaloryczne wersje hamburgerów, frytek czy pizzy :) Składniki: podwójna pierś z kurczaka płatki kukurydziane mały jogurt naturalny jajko rozmiar M czosnek granulowany pieprz, sól papryka słodka odrobina chilli Piersi kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z jajkiem i przyprawami, zalewamy kawałki kurczaka, mieszamy, tak aby każdy kawałek był dobrze pokryty
Czerwona Porzeczkajarmużem Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Przepis na kurczaka z papryką, ananasem i ryżem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki podwójna pierś z kurczaka 3 kolorowe papryki połowa puszki ananasa średnia cebula 3 ząbki czosnku kawałek startego imbiru, bądź imbir w proszku 5 łyżek ketchupu sok z puszki z ananasa 2 łyżki sosu sojowego papryka
Kuchnia Bazyliijuż jesienie to tęskno nam za ciepłymi daniami sycącymi i pysznymi.Zapraszam was na pyszną zapiekankę w sosie beszamelowym . Składniki: makaron cięte rurki 200 g brokuł 1 szt pierś z kurczaka 400 g papryka zielona 1 szt papryka biała 1 szt ser gouda 400 g pomidorki suszone 2 łyżeczki sól do smaku pieprz biały mielony do smaku Sos beszamelowy: masło(...)koperek świeży 2 łyżki ( miałam mrożony) Krok 1 Makaron gotuję na pół twardo. Pierś z kurczaka myje i kroje w kosteczkę, doprawiam pomidorkami suszonymi, sola i pieprzem, smażę na patelni jakieś 30 minut ( dusze pod pokrywką). Krok 2 Paprykę zieloną i białą myje, wycinam środki i kroje drobno , dodaje do usmażonej piersi
Różowa kuchniaużycia tłuszczu. Jest to bardzo istotne. Jeśli takiego nie posiadacie efekt będzie taki sam na patelni grillowej teflonowej non stick. Składniki: - 1 mała pierś z kurczaka pojedyncza (150g) - 1/2 papryki czerwonej - 1/2 cebuli - 1/4 średniej cukinii - sól, przyprawa ziołowa do kurczaka Pierś z kurczaka kroimy w kostkę taką 2cm na 2 cm, w/w składniki kroimy na talarki(...)kostkę tak aby łatwo się Wam nabijało na szpikulec. Pierś z kurczaka w miseczce mieszamy z przyprawami. Nadziewamy na szpikulec mięso, paprykę, cebulę, cukinię. Grillujemy z każdej strony po około 7 minut. Szaszłyki są pyszne i sycące! Szaszłyki takie jak na zdjęciu to jedna porcja i uwaga to tylko 230 kcal! Smacznego
SMYKWKUCHNIjesień . A ja dzisiaj mam słaby dzień , ogólnego lenia i drażliwość na otoczenie :( Więc zrobiłam tak na szybko siekane placuszki z warzywami :) Składniki : 1 pierś z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli 5 małych pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki Vegeta, pieprz Natka pietruszki Szczypta bazylii Olej Przygotowanie: Pierś, paprykę, cebulę kroję w drobną kostkę. Pieczarki obieram
Domowa Kuchnia u Mamyosoby : 1/2 opakowania makaronu muszelki ( 250 g ) 200 ml kremówki 30 % 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 piersi z kurczaka ( pojedyncze ) 1 cebula 1 papryka czerwona , spiczasta 6 pieczarek parmezan do posypania 1 łyżeczka cukru ( pełna , bez obaw, nie będzie słodkie ) sól do smaku Makaron najlepiej ugotować, według wytycznych na opakowaniu
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1l wywaru ze szparagów 600g piersi z kurczaka Średnia cukinia 500g białych szparagów 200ml śmietanki słodkiej 12% 2 czubate łyżki mąki Sól Biały pieprz Płatki słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i gotujemy w osolonym wywarze ze szparagów przez około 15 minut. Wywar szparagowy otrzymamy gotując obierki z kilku pęczków szparagów w wodzie. Jeśli nie mamy wywaru(...)drobiowego. Ugotowane piersi wyjmujemy, i kroimy w dużą kostkę. Ponownie wkładamy je do wody wraz z obranymi i pokrojonymi w mnijsze kawałki szparagami oraz pokrojonymi na 4 częsci plasterkami cukinii. Doprawiamy solą, białym pieprzem oraz płatkami papryki. Gotujemy około 8-10 minut. Odlewamy nieco wywaru, łączymy ze śmietanką oraz mąką i wlewamy przez sitko do kurczaka i warzyw. Gotujemy
Pyry na Gaz