pierogi - 9320 przepisów (strona:61/622)

PIEROGI ZE SZPINAKIEM I CIĄGNĄCYM SIĘ SERKIEM 163

samym przelał czarę goryczy i udowodnił, że jest do wymiany), ale mamy nadzieję, że uwierzycie nam na słowo, że zarówno smakuje, jak i wygląda to bajecznie. Zapraszamy do stołu! Pierogi ze szpinakiem stygną... Zimne co prawda też są pyszne, ale jedynie w gorących ser się ciągnie tak kusząco...   SKŁADNIKI NA CIASTO BEZGLUTENOWE: - pół kg mąki (przede wszystkim mąki(...)kręcąc kółeczka i obserwujemy ile wody nam trzeba. Robimy na wyczucie! :) Składniki dokładnie mieszamy i zaczynamy rozrabiać ciasto. - Wszystkie wskazówki dotyczące ciasta bezglutenowego i zwykłego: TUTAJ (w przepisie na pierogi ruskie) SKŁADNIKI NA FARSZ: - opakowanie świeżego, liściastego szpinaku, - serek ziarnisty, - serek 'grani', - 1,5-2 główki czosnku, - czarny pieprz, Szpinak dusimy na rozgrzanym maśle, długo odparowując. Dodajemy serek ziarnisty

Wypisz Wymaluj
Pierogowa micha ze szpinakiem i grzybami 206

moja rodzinka nie przepada za szpinakiem tak bardzo jak ja, muszę wykazać się pomysłowością żeby przemycić pewne składniki. W zamrażarce czekały grzyby z jesiennych wypraw do lasu, więc powstały pierogi z borowikami i szpinakiem...pycha! Ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżki oleju gorąca woda, taka jaką jesteśmy w stanie wytrzymać przy(...)wyrabianiu Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj sól, olej i tyle wody ile zabierze ciasto. Z cienko rozwałkowanego ciasta formujemy pierogi. Wodę na pierogi lekko solimy, dodajemy 2-3 łyżki oleju, można też dodać majeranek, aby były bardziej aromatyczne. W zależności od grubości ciasta, po wypłynięciu gotujemy 3-5 minut. Farsz grzybowo- szpinakowy: 30 dag świeżych lub mrożonych grzybów

Apetyczna babeczka
Pierogi z kapustą i mięsem 226

portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE Dziś mam na obiad pyszne pierożki z kapustą i mięsem. Ciasto na pierogi przygotowałam z olejem rzepakowym Rapso, ciasto wyszło mięciutkie, a pierożki rewelacyjne, zapraszam:) Pierogi z kapustą i mięsem SKŁADNIKI: CIASTO 1/2 kg mąka 2 łyżki olej  (RAPSO) 1 szt jajko 1 szkl woda ciepła sól FARSZ 3 sztuki duże cebula(...)wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, olej, jajko i wodę, zagnieść elastyczne ciasto. Pokroić ciasto na kawałki, rozwałkować ciasto na niezbyt cienkie placki. Za pomocą szklanki, lub specjalnej foremki do pierogów, wykrawać krążki.  FARSZ  Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu, opłukać, ugotować. Mięso zmielić w maszynce, kapustę posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Boczek pokroić

Kuchnia Danusi
Pierogi z kapustą i grzybami 226

Lepienie pierogów zabiera trochę czasu. Ale największa satysfakcja z lepienia to to że domowe pierogi są najlepsze. Dzisiaj proponuję pierogi z farszem z maślaków i kiszonej kapusty okraszone zrumienioną cebulką. Pyszności. Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa płaska łyżka masła 250 ml ciepłej wody sól szczypta Farsz 300 g maślaków(...)odsączyć na sitku. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać odsączone grzyby, kiszoną kapustę  i całość mieszając chwilkę podsmażyć. Ostudzić i doprawić do smaku. Ciasto na pierogi: Do mąki dodać szczyptę soli,miękkie masło, stopniowo dolewać ciepłą wodę i zagnieść ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i gładkie. Z ciasta uformować kulkę i przykryć na pół godziny miseczką

Ala piecze i gotuje
Szybki tani obiad z niczego – 30 przepisów 52

przepis na pomidorówkę! Zupa pomidorowa z passaty to zupa, którą najczęściej przygotowuję. Nie tylko jest szybka w przygotowaniu, ale również bardzo smaczna! Poniższy przepis… ZOBACZ PRZEPIS Ruskie pierogi z kaszą jaglaną Ruskie pierogi, które powstały na bazie twarogu z kaszy jaglanej. Farsz jest bardzo lekki i przypominający smak tradycyjnych ruskich pierogów.… ZOBACZ PRZEPIS Bitki(...)PRZEPIS Ziemniaki pieczone w chrupiącej panierce Ziemniaki pieczone w chrupiącej panierce to pomysł idealny zarówno na codzienny obiad, jak i imprezę. Ziemniaki wyśmienicie smakują podane ze… ZOBACZ PRZEPIS Pierogi z KASZĄ JAGLANĄ I CZERWONĄ SOCZEWICĄ (wegańskie) Zauważyłam, że bardzo lubicie blogowe przepisy na pierogi – tak więc stworzyłam kolejny przepis 🙂 Tym razem czas na pierogi

Via Gusto
Przepis na pierogi z jagodami 58

Przepis na pierogi z jagodami Lubicie? Robicie sami? Udało wam się zjeść je już w tym roku? I jesteście team jagodzianki czy team pierogi z jagodami? U nas zdecydowanie mam fanów i jednych i drugich, choć pierogi to zawsze ulubiony obiad moich dzieci – szczególnie te na słodko z serem albo z owocami. Polecam wam wypróbować przepis(...)teraz w sezonie, ale pamiętajcie że można je zrobić też z mrożonych jagód. Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS NA PIEROGI Z JAGODAMI Składniki: 400g mąki pszennej jasnej 100g mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta soli 3 łyżki oleju ok 250-300ml wody gorącej jagody cukier Jak zrobić pierogi z jagodami: Do misy

Dorota Smakuje
Suszenie Grzybów – Czas Trwania w Suszarce 41

aromatu nawet poza sezonem grzybowym. Suszone grzyby można używać jako dodatek do różnych potraw, co pozwala na urozmaicenie ich smaku. Dodanie suszonych grzybów do zup, sosów czy farszy do pierogów nadaje tym potrawom intensywności i charakterystycznego smaku. Ponadto, suszone grzyby stanowią doskonałą alternatywę dla mięsa w daniach wegetariańskich i wegańskich. Przechowywanie suszonych grzybów jest również bardzo wygodne. Suszone grzyby(...)suszonymi leśnymi grzybami – idealny dodatek do mięs, makaronu czy ziemniaków. Sos winegret z suszonymi grzybami – suszone grzyby dodadzą oryginalnego charakteru temu klasycznemu sosowi do sałatek. Farsze do pierogów Pierogi z farszem z suszonymi borowikami – nadadzą pierogom intensywnego smaku i aromatu grzybów. Pierogi z farszem z suszonymi pieczarkami i serem – pyszna kombinacja smaków

Ekscentryczny Parowar
Pierogi z kapustą i grzybami 35

Musicie mi uwierzyć na słowo, na zdjęciu są pierogi z kapustą. Były pyszne, w to też musicie mi uwierzyć. Róbcie więc na potęgę, nie tylko na święta. Miary objętości na blogu: szklanka 250 ml , łyżeczka 5 ml , łyżka 15 ml . Składniki: ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej (ja używam poznańskiej) 1 szklanka gorącej wody 3 łyżki oleju(...)kiszonej kapusty 3 garści suszonych grzybów 1 duża cebula 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka oleju rzepakowego lub masła sól pieprz (przepis na około 60 pierogów) Grzyby płuczemy i moczymy w wodzie 12 godzin. Po tym czasie robimy ciasto na pierogi. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, olej i wodę. Wyrabiamy ciasto tak długo

Kardamonovy
Pierogi z Karelii 48

moim niemieckim blogu często uczestniczę w akcji kulinarna podróż po świecie. W kwietniu tematem byly Teigtaschen- czyli pierogi, empanadas, pogacze, koperty, pelmeni i wszystkie inne. Tutaj akurat nie miałam wątpliwości i przygotowałam Karjalanpiirakka, czyli pierogi z Karelii. Moja ulubiona przekąska w Finlandii, którą dostaniemy w każdym supermarkecie lub kawiarni. Karelskie pierożki są pieczone z mąki żytniej, często razowej(...)mąki kartoflanej to już 80 g. A żytniej 55g. Dlatego warto się zaopatrzyć w specjalną miarkę, która przyda się również do przepisów amerykańskich.  Karelskie pierogi mogą na początku nie cakiem przypaść Ci do gustu. Razowa mąka, lekko słone pieczywo, ryż na mleku. To nie są moje smaki- piszą moje niemieckie koleżanki. A ja Ci powiem szczerze, karelskie pierogi

dolcevitainmykitchen
Kluski ruskie ze skwarkami 182

Kluski ruskie. Bardzo łatwo zrobisz je z farszu na pierogi. Podane ze skwarkami z boczku i cebulki są bardzo smaczne, podobnie jak ruskie pierogi. Farsz do pierogów ruskich to tradycyjnie twaróg, ugotowane ziemniaki, zrumieniona cebulka, sól i czarny pieprz do smaku, ja zawsze przedobrzę z ilością farszu i mi trochę tego farszu zostaje, nie wyrzucam tylko mrożę(...)koleje danie z serii zero waste, które dla was przygotowałam. Przepis na kluski ruskie Składniki na ruskie kluski, ja zrobiłam z farszu, który miałam po ostatniej produkcji ruskich pierogów: 500 g, akurat na porcję dla Piotra, 1/4 wyjmujemy z miski, uzupełniamy mąką pszenną i ziemniaczaną (po ok. 3 łyżki) w tych samych proporcjach. Z tej ilości wyszło

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. Są przepyszne z sosem pomidorowym. PRZEPIS 74

pierogi z sosem pomidorowym? Owszem, jeśli kryją w sobie farsz ze szpinakiem i serem feta. Wyjątkowo pyszne i zaskakujące połączenie. Przepis na pierogi ze szpinakiem i sosem feta Składniki: Porcja ciasta pierogowego zrobionego według tego przepisu , 450 gramów szpinaku mrożonego w listkach, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki kremówki, 200 gramów sera feta, puszka pomidorów krojonych(...)zalewie, oliwa, sól, pieprz. Jak zrobić pierogi ze szpinakiem i serem feta? Na patelni rozgrzej trochę oliwy, wrzuć posiekaną cebulę, smaż do zrumienienia. Dodaj szpinak, przykryj, gdy się rozmrozi, dokładnie wymieszaj, duś przez 5 minut. Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem kolejne 5 minut, odkryj, duś do czasu aż wyparuje

Kulinarna Polska
Kluseczki serowe z twarogu 120

Kluseczki serowe, czyli inaczej pierogi leniwe to błyskawiczne kluski twarogowe z zaledwie 3 składników. Możesz je zajadać zarówno na słodko jak z owocami, jak i na słono ze śmietaną i szczypiorkiem. W każdej wersji smakują dobrze. Przygotujesz je szybko i bezproblemowo, gwarantuję że będą miękkie i przepyszne. Ostatnio coraz więcej u mnie przepisów na posiłki dla całej rodziny, czyli(...)wspólnie to samo. Kluseczki twarogowe możesz podać zarówno na śniadanie, przekąskę, obiad czy kolację, są posiłkiem uniwersalnym w zależności od tego jakimi dodatkami go wzbogacisz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi leniwe z 3 składników przepis BLW 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Śniadanie Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Ilość około 20 sztuk Przygotowanie

ProstePesto.pl
Jak przygotować pierogi wigilijne w wersji fit? 62

tych, którzy dbają o swoją linię. A jeśli sam pilnujesz swojej sylwetki, sprawa jest bardzo prosta – musisz odchudzić wszystkie wigilijne dania, zanim zaserwujesz je na stole. Zacznij od pierogów. Akurat bez nich chyba nikt nie wyobraża sobie wieczerzy wigilijnej. Pierogi to fantastyczna potrawa, która smakuje każdemu, a równie fajne jest w nich to, że można je przygotować(...)wiele sposobów. Oczywiście na wigilii podajemy wyłącznie dania jarskie, tak więc pierogów nie wypełniamy żadnych mięsem, a jedynie grzybami lub ewentualnie ziemniaczaną masą. Różnego rodzaju pierogi ogólnie rzecz biorąc można uznać za dość zdrowe potrawy wigilijne, zwłaszcza w porównaniu do innych. Jeżeli jednak chcesz, by te twoje pierożki były jeszcze zdrowsze, spróbuj przygotować je z mąki razowej

Marcepanowa kuchnia
Kotleciki z farszu do pierogów ruskich 72

Kotleciki z farszu do pierogów ruskich. Jak wykorzystać nadmiar farszu do pierogów ruskich. Kotleciki z farszu do pierogów ruskich Na pewno zdarzyło się Wam, że zrobiliście bardzo dużo farszu do pierogów ruskich i ten farsz Wam został. Jest sposób na to, aby dać mu drugie życie. Kotleciki będą idealne! Jeśli już macie farsz, to właściwie wszystko(...)jest już gotowe. Jak zrobić kotlety z farszu do pierogów? Składniki: - farsz pozostały po ruskich pierogach - bułka tarta - olej rzepakowy do smażenia - parmezan lub pecorino - jajka - sól i pieprz do smaku - opcjonalnie siekana drobno natka pietruszki Kotleciki z farszu do pierogów ruskich Uformuj z farszu kulki o jednakowej wielkości, możesz dołożyć parmezanu, siekanej pietruszki, jak wolisz

Z Kuchni Do Kuchni