pierogi - 9067 przepisów (strona:242/605)

Leniwce, pierogi leniwe 139

Leniwce Pierogi, które tak właściwie pierogami nie są,  ale dobrze sprawdzą się na leniwe obiady, bo właściwie nie potrzebują wiele czasu na przygotowanie, zaledwie około 15 min. Składniki: Na ciasto: 60 dag tłustego twarogu 4 jajka 8 czubatych łyżek mąki + mąka do podsypywania 1 płaska łyżeczka soli Dodatkowo: masło cukier jagody (mogą być świeże

My sweet a life
SMAŻONE PIEROGI NA JARZYNCE 172

porze kapusta jest niezastąpiona w w domowej kuchni.Możemy z niej przygotować wiele smacznych dań.Dziś przygotowałam bardzo smaczny przepis na smażane pierogi z mięsem , otulone w kapuścianej jarzynce.Zapraszam!. Ciasto: ****************** 50 dag.mąki 2 jajka sól 2 łyżki oleju Ok.1 szklanki ciepłej wody Farsz: ********************** 60 dag.mięsa z rosołu lub wieprzowego z zupy 1 sucha bułka 1 żółtko(...)żółtkiem i doprawiamy.Ze składników na ciasto zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe.Rozwałkowujemy ma placek i wycinamy szklanką krążki.Nadziewamy je farszem mięsnym i zlepiamy fantazyjnie lub jak kto umie.Gotujemy pierogi we wrzącej , osolonej wodzie kilka minut. W tym czasie szatkujemy kapustę i siekamy drobno koperek.Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy posiekaną drobno cebulę, dodajemy do kapusty,oprószamy solą i pieprzem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rosół z kaczki 159

razem całej kaczki która po ugotowaniu zamieniła się w pyszny farsz do pierogów. Dzięki temu jednak kaczka dała mi dwa pyszne dania i duży obiad dla 5 osób (pierogi nawet zostały). Pysznie i ekonomicznie. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne zupy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na zupy kremy – zupa kurkowa – kalafiorowa

nietylkopasta.pl
Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą 155

calzone, to odpowiednik znanego we Włoszech calzone, które wywodzi się z Neapolu. Technicznie rzecz biorąc, to nic innego jak złożona pizza. W proponowanej przeze mnie wersji, małe calzone przypomina pierogi. Calzone w wersji mini sprawdzi się świetnie nie tylko na obiad, ale również będzie świetną przekąską na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną. SKŁADNIKI Na ciasto(...)ilością oregano. Na połowie placka (zachowując nadal odstęp od brzegu) ułożyć dwa kawałki szynki, odrobinę szpinaku, mozzarellę i kawałek pomidora. Farsz przykryć drugą połową placka i dobrze skleić jak pierogi. Tak przygotowane calzone układać na posmarowanej oliwą blaszce z wyposażenia piekarnika. Zapełnioną blaszkę włożyć do piekarnika i piec około 10 minut

Passions hobbies life
Pierogi z piekarnika. 153

farsz: 400 g. mięsa  z rosołu 200 g. pieczarek 2 średnie cebule 100 g. sera żółtego 5 łyżek śmietanki kremówki sól, pieprz czosnek granulowany Dodatkowo: Jajko do posmarowania pierogów. Mięso zmielić. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze chwilę. Ser zetrzeć(...)zlepiać. Ja zrobiłam okrągłe. Szklanką wykroiłam koła, na jedno nałożyłam farsz, przykrywałam drugim kołem i zlepiałam. Zlepienia dociskałam widelcem żeby lepiej się trzymały, a przy okazji miały wzorek :) Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni 25 minut

Agusiowe smakołyki
Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej 151

idealna zupa zarówno na ciepłe i na zimne dni. Kolejną potrawą z której słynie to miejsce to cepeliny litewskie , pierogi litewskie i kołduny . Ta ostania potrawa to pierogi. Farsz w kołdunach powinien zawierać mięso. Natomiast w cepeliach można wykorzystać mięso czy warzywa. Nie ma na to jakiegoś specjalnego przepisu na to. Będąc tam musimy spróbować litewskich serów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić ciasto na pierogi 2296

mąki pszennej jest co najmniej kilka. Oto jeden z nich - najbardziej podstawowy. Ciasto jest delikatne, elastyczne  - idealnie się lepi. - 3 składniki - bez masła - bez jajka Jako nadzienie do pierogów na słodko(...)polecam użyć uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz - kapustę na ciepło z rydzami .  Jakie są Wasze ulubione pierogi

AniaGotuje.pl
Kapusta na ciepło z rydzami 156

Bardzo uniwersalny przepis na kapustę na ciepło z rydzami. - Można ją jeść jako samodzielne danie - Użyć jako farszu na domowe pierogi - Podawać(...)obiadu np. do kotletów schabowych Rydze można zamrozić jesienią i wykorzystać do tego dania w dowolnym monnecie.. nawet do zrobienia kapusty na Wigilię, czy też do Świątecznych pierogów. Rydze można zastąpić również innymi grzybami leśnymi oraz pieczarkami.  Jadacie rydze

AniaGotuje.pl
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 86

WITH FRUITS AND VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 0 Comments / 07/07/2016 KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 0 Comments / 05/07/2016 POMIDOROWA / TOMATO SOUP 0 Comments / 25/06/2016

Martyna Cooks
Barszcz czerwony, czysty na wędzonce 123

wędzonce ma uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Sekretem smaku dobrego barszczu jest nie ilość buraków, ale ich rozdrobnienie i pozostawienie na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, by wszystko co najlepsze przeszło(...)pieprz zmiażdżony w moździeżu. doprawić majerankiem i odrobiną cukru. Podgrzewać powoli, uważać by się nie zagotował, bo straci piękny kolor i klarowność podawać bardzo gorący. Podałam z ruskimi pierogami z cieście francuskim z piekarnika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z kurek 349

Zupa dyniowa to prawdziwa kulinarna rozkosz. Krem ma piękny ... Tajski rosół z kurczakiem Choć uwielbiam nasz polski rosół - gdy zostanie mi jego duża... Pierogi z kurkami i ricottą Pierogi z kurkami z przepisu mamy zmodyfikowałam z przymusu.... Post Zupa krem z kurek pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Polędwiczka po koreańsku z papryką i brokułem 224

Dziś rozpoczyna się turniej Euro 2012. Prawdopodobnie znaczn... Szaszłyki hawajskie Dziś polecam coś na lekki obiad. Szaszłyki hawajskie - ze sł... Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegeta... Makaron z pomidorami i mascarpone Pomysł na makaron z pomidorami i mascarpone znalazłam w zagr... Post Polędwiczka po koreańsku z papryką

Poezja smaku
Półkruche ciasto ze śliwkami 158

kostka zamiast plasterków może zamienić się w wieczorny dramat, wolę zapytać: - Ale jak cebulę pokroić?  - Normalnie! W takie grube plastry! I solą posyp. - Acha.... Na obiad ruskie pierogi. Znowu pytam czy śmietana na czy obok, bo wiadomo... do dramatu niewiele(...)trzeba. Już wiem, że z boku, nakładam, podaję, a Hania mówi: - A boczku nie ma? - Nie ma. - A jakieś skwarki? - Nie ma. - To w ogóle nie są tradycyjne ruskie pierogi ! Więc ten tego, proszę bardzo. Tradycyjne niedzielne ciasto z prodiża, ale bez prodiża. Smacznego! Przepis pochodzi z dodatku "Przepisy czytelników" z Poradnika Domowego z 2006 r.   Składniki

bistro mama
Bób z masłem i pietruszką 145

smaczne warzywo. Oprócz bobu z masłem i pietruszką bardzo smakują mi pierogi z bobem i twarogiem . Są bardzo syte i wszyscy je uwielbiamy. Dzisiaj jednak nie o pierogach, lecz zdradzam Wam mój rodzinny przepis na bób. Celowo nie podaję proporcji poszczególnych składników-dopasujcie do Waszych indywidualnych potrzeb. Bób z masłem i pietruszką bób woda sól masło natka pietruszki

Pieguskowa Kuchnia
Pierogi z twarogiem i jagodami 113

Bardziej sycąca wersja moich ulubionych owocowych pierogów - z jagodami. Zresztą, porównanie jest może niefortunne, bo to inny styl pierogów i zupełnie inny smak. Jeśli jednak lubicie jagody i nie jest wam straszny biały ser to ten przepis jest dla was. Sycący i pyszny, w sam raz na sezon letni ;) Można zrobić je ze świeżych lub mrożonych jagód. Jeśli

Milion Smaków