pierogi - 9067 przepisów (strona:223/605)

Czy warto kupić maszynę do lodów 86

Czy warto kupić maszynę do lodów lody i mrożone desery bez wysiłku. Czy warto kupić maszynę do lodów, skoro niezależnie od pory roku jakieś lody zawsze

Cztery Fajery
Niezbędnik grillomaniaka 93

Niezbędnik grillomaniaka Jak przygotować idealnego grilla, aby sąsiedzi pękali z zazdrości. Niezbędnik grillomaniaka to akcesoria bez których żaden fan grillowania nawet nie weźmie rozpałki do ręki

Cztery Fajery
Ogórki kiszone na zimę 83

Ogórki kiszone na zimę chrupiące ogórki w słoikach Ogórki kiszone na zimę to sprawdzony przepis mojej babci, z którego korzystam od wielu lat. Pasują niemal do

Cztery Fajery
Szybkie ciasto na maślance 88

Szybkie ciasto na maślance Przepis na ciasto bez miksera w 10 minut. Szybkie ciasto na maślance jest wilgotne, miękkie i obłędnie smaczne. To jeden z tych

Cztery Fajery
Pstrąg na parze z warzywami 92

Pstrąg na parze z warzywami szybki i prosty przepis na obiad Pstrąg na parze z warzywami, lekki i szybki obiad dla całej rodziny, idealny na upalne

Cztery Fajery
Sernik na zimno z mascarpone 91

Sernik na zimno z mascarpone Kremowy i pyszny sernik z truskawkami i galaretką. Sernik na zimno z mascarpone jest tak samo łatwy do zrobienia, jak sernik

Cztery Fajery
Kawa krówkowa 91

Kawa krówkowa aromatyczna kawa z kajmakiem Kawa krówkowa czyli kawa z kajmakiem i bitą śmietaną pasuje na każdą okazję. Podobnie jak kawa cesarzowej Marii Teresy 

Cztery Fajery
Knedle z truskawkami 87

Zaczynamy wakacje! Miałam plan na pierogi z ciasta z dodatkiem ciemnego kakao w tym ostatnim(...)dniu szkoły, ale w lodówce leżał twaróg z ostatnim dniem przydatności. Nastąpiła więc szybka zmiana planów, ale mam jeszcze truskawki, bo zrobiłam niezły zapas i być może jutro polepię pierogi.  Truskawki w tym roku na działce marne, choć krzaczków mamy całkiem sporo. Za dużo deszczu, za mało słońca. Aż trudno uwierzyć, że jest koniec czerwca... Dziwny

bistro mama
Chlebek odrywany kawowo pomarańczowy 89

Chlebek odrywany kawowo pomarańczowy puszysty i delikatny chleb odrywany. Chlebek odrywany kawowo pomarańczowy jest delikatny jak najlepsza chałka , bardzo puszysty i obłędnie smaczny. Idealny na śniadanie

Cztery Fajery
Kompot rabarbarowy z jabłkiem 88

Kompot rabarbarowy z jabłkiem przepis na kompot z resztek owoców. Kompot rabarbarowy z jabłkiem i truskawkami zrobisz błyskawicznie. Nawet nie musisz obierać składników, wystarczy je dokładnie

Cztery Fajery
Pierogi z białą porzeczką i czekoladą 68

Następne pierogi na naszej(...)liście ;) Tym razem dość nietypowe połączenie: kwaśno-słodkiej białej porzeczki z białą czekoladą - doskonałe na sezon letni. Z podanego w przepisie czasu przygotowywania 45 minut najwięcej czasu zajmuje lepienie pierogów - w kilka osób idzie zdecydowanie szybciej

Milion Smaków
Sałatka z kiszonych ogórków z majonezem 85

Sałatka z kiszonych ogórków z majonezem najlepsza sałatka do kotletów mielonych Sałatka z kiszonych ogórków z majonezem i musztardą. Klasyka gatunku i najlepszy dodatek do obiadu

Cztery Fajery
Ravioli z dynią na słodko 83

smakami. Ravioli wyszły bardzo dobre i posmakowały wszystkim domownikom mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu. Forma w jakiej je zrobicie jest dowolna, może to być klasyczny kształt pierogów, tortellini… Proponuję podać z klarowanym masłem i przypieczoną tartą bułką lub ze słodką śmietaną i cynamonem. Smacznego! Print Ravioli z dynią na słodko .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating(...)przygotowane paski ciasta, nałożyć farsz i przykryć drugim takim samym plackiem. Docisnąć ciasto wokół farszu, a następnie wyciąć kształt odpowiednią formą, może być szklanka lub wycinacz do pierogów. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem 3 łyżek oleju i 1 łyżeczki soli. Na wrzącą wodę wkładać przygotowane pierożki. Gotować około 2 - 3 minut, pamiętajcie, aby woda gotowała się

SprawdzonaKuchnia.pl
Calzone 69

cienkie okrągłe placki. Piekarnik nagrzać do temperatury 210 st C. Na połowie calzone ułożyć sery, pokrojoną w paski paprykę, porcję tuńczyka, cebulę, doprawić przyprawami. Zlepić pieróg, dociskając ciasto palcami. Pierogi calzone można pomalować roztrzepanym jajkiem, posypać świeżo mielonym pieprzem, odrobiną soli morskiej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut. Smacznego! Artykuł Calzone pochodzi z serwisu

SprawdzonaKuchnia.pl