pierogi z nadzieniem serowym. Świetne jako przekąska, dodatek do obiadu albo imprezowe danie. Wspaniale smakują solo albo np. z sosem czosnkowym. Robi się je błyskawicznie! I zawsze się udają! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 0,5 kg * jajko – 1 szt * woda – 0,5 szkl * oliwa – 2 łyżki * sól – 1 łyżka NADZIENIE: * ser feta
Ostra na Słodkonawet pierogi z rana ulepie. I weź im potem dobre zdjęcie zrób zadanie prawie awykonalne. :P Lubię taką wiosnę jak wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych pomysłów na inne posiłki ;) Makaron z musztardą, cebulą, brokułem i serem żółtym szpinakowa rolada
More food, love and dreamsprzepisy są posegregowane ze względu na kategorie produktowe, co mi się bardzo podoba! W książce Lidla pojawiają się między innymi takie rozdziały jak KAPUSTA, ZIEMNIAKI, RYBY, PTACTWO czy SERY I MLEKO. W Kuchni Polskiej znajdziemy różnorodne przepisy – i te tradycyjne, i te bardziej nowoczesne – co ważne, z naszych rodzimych produktów. Co prawda, niektóre z użytych składników są trudne(...)wykwintne i nasze polskie. Książka zawiera między innymi takie przepisy jak: Schab zapiekany z porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową sałatką Kuchnia Polska według Karola Okrasy została wydana po to, aby docenić i zapamiętać smak KUCHNI POLSKIEJ
Kuchnia Bazyliimust have lipca. Tym razem, by były bardziej treściwe zrobiłam z dodatkiem sera. Tak, czy siak pierogi są na słodko i jest to po prostu pycha! Tym co nie mają odwagi ulepić pierogów z jagodami podpowiem, że te z dodatkiem sera lepi się dużo łatwiej. Jeśli masz ochotę na więcej smaku zapraszam na pierogi z jagodami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Fajne łódeczki dla każdego. Można je zajadać jako deser albo jako danie obiadowe z serkiem. Chrupiące brzegi łódek i pyszne wnętrze, popróbujcie koniecznie. Pomysł trochę jak
Moje Małe CzarowaniePierogi z serem to klasyk i smakuje o każdej porze roku. Dzisiejsze pierożki otulone różowym ciastem idealne są na letnie dni, najlepsze w porze owocowania jeżyn. Do ciasta pierogowego zamiast wody użyłam właśnie soku z jeżyn stąd ich cudowny kolorek. Jeżyny to prawdziwa skarbnica antyoksydantów i warto wykorzystać je w każdej jadalnej formie. Zaręczam, że z kolorowym ciastem współpracuje(...)się dużo bardziej przyjemnie, a gotowe pierożki radują nie tylko oko. Jeśli nudzi Cię lepienie białych pierogów, zapraszam na kolorowa odmianę. Wielbiciele pierogów na słodko będą zachwyceni. Pierogi podałam z jogurtem posłodzonym różanym cukrem (przepis tutaj ). Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 300 g mąki orkiszowej 700 3/4 szklanki jeżyn + 1/3 szklanki wody+1 łyżeczka soku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierogi z serem i rodzynkami Składniki : Ciasto : 320 g mąki 1 szkl ciepłej wody olej - 2 łyżki sól szczypta Farsz : twarogu półtłustego - 600 g żółtka jaj - 2 szt cukier waniliowy - 0,5 opak cukier - 3 łyżki rodzynki Podanie : śmietana cynamon mielony cukier rodzynki Przygotowanie : Na stolnicę wysypać mąkę, wybić jajko, dodać szczyptę soli, olej i ciepłą wodą zagnieść gładkie(...)ciasto, przykryć ściereczką, odstawić. Farsz: Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać cukry, żółtka i rodzynki, wymieszać. Rozwałkować ciasto na placek, foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać farsz i dobrze zlepiać. Gotować pierogi we wrzącej i osolonej wodzie, od wypłynięcia na wierzch, przez 1,5 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową na talerze. Polewać pierogi śmietaną wymieszaną z cukrem
Kuchnia Danusiwypłyną podczas pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm (nie podsypujemy mąką), wykrawamy krążki dużą szklanką, w środek wkładamy łyżkę farszu i trochę sera, formujemy pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 200 C przez ok 15-20 minut, aż pierogi zarumienią się na złoty kolor. Przed pieczeniem możecie pierogi posmarować zbełtanym jajkiem :) Smacznego
Niezły MłynekDługo nie robiłam pierogów. Chyba ostatni raz w wakacje jak był sezon na jagody. A ostatnio naszło mnie na słodkie pierogi z serem, które przypominają mi smak dzieciństwa. Można je podawać z ulubionymi dodatkami owocami, jogurtem, śmietaną czy po prostu posypane cynamonem. Jestem pewna, że będą smakować każdemu. Zapraszam!!! Składniki na ciasto: 1 kg. mąki(...)Szklanką wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu. Następnie składamy ciasto na pół i dokładnie sklejamy brzegi tworząc przy tym „falę”. Jeżeli ktoś będzie miał problem ze sklejaniem pierogów można sobie pomóc widelcem. Gotowe pierogi układamy na tacy, tak aby się nie skleiły. Pierogi gotujemy w gorącej i lekko osolonej wodzie do momentu aż wypłyną
Passion of CookingSkładniki 500g mąki (około) 125ml gorącej wody 1 łyżeczka soli 1 jajko Wykonanie W przesianej mące ,zrobić dołek,wbić jajko,zamieszać. Wlać do niego niewielka ilość
w mojej kuchniSUKCES!!! W końcu udało mi się namówić Agnieszkę na pierogi. Oczywiście z kapustą bo pierogi z serem lub mięsem nie są zgodne z dietą rozdzielną... 😄 Doskonały przykład dania na święta i Wigilię wg diety rozdzielnej, o czym napiszę w najbliższych dniach. 😆 Składniki na farsz: 2 kg kapusty kiszonej 2 duże cebule sól pieprz tłuszcz do smażenia(...)czasie odrywamy porcję ciasta i rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek, z którego bedziemy wykrawać kółka. Następnie na środek nakładamy farsz i zlepiamy brzegi aby powstał nam pierożek (jeśli pierogi słabo nam się sklejają to trzeba brzegi ciasta posmarować wodą). Przygotowane pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie 3-5 minut (od czasu wypłynięcia) w zależności od grubości ciasta
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWystarczy tylko zmielić twaróg, dodać trochę kwaśnej śmietany, dosłodzić i gotowe :) Ja dodaję jeszcze ziarenka z laski wanilii, które niebywale poprawiają smak, a przede wszystkim zapach serowego farszu :) Pierogi z serem można podawać z czym dusza zapragnie: świeżymi owocami (mogą być też zmiksowane w postaci musu), kwaśną śmietaną z cukrem lub np. z jogurtem greckim i miodem :) Świetne(...)średnicy 5-7 cm) np. za pomocą szklanki. Na każdy krążek nakładamy 1 łyżkę nadzienia i bardzo starannie zlepiamy brzegi ciasta (ręcznie lub za pomocą foremki do lepienia pierogów). Gotowe pierogi wrzucamy partiami do gotującej się, lekko osolonej wody (z dodatkiem łyżki oleju). Gdy wypłyną na powierzchnię należy odczekać jeszcze ok. 3 minuty i odcedzić. Pierogi świetnie
MyCookBook.plobróbce termicznej... Już mam mnóstwo pomysłów na pyszne dania, które pozwolą mi spokojnie patrzeć - jak serkiem objada się moja mama, czy mąż. Pierogi ruskie , hmmm... A co żeby klasyczny twaróg zastąpić serem korycińskim? To chyba będzie moja ulubiona wersja... Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Ciasto: 500g mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka wody (letniej) Farsz: 500g(...)wolne). Przygotować farsz. Ziemniaki ugotować, potłuc i połączyć z pokruszonym serem (powinny być grudki) oraz usmażoną cebulą. Masę doprawić solą i pieprzem. (Uważać, aby nie przesolić, ponieważ sam ser jest "słonowaty".) Ciasto cienko rozwałkować i powycinać z niego okręgi (np. szklanką). Na każdy krążek położyć czubatą łyżkę farszu. Pierogi poskładać na pół i mocno skleić - dociskając np. widelcem
Di gotujePyszne danie kuchni włoskiej dziś na stole moim i Waszym. Zachęcam do spróbowania tych wspaniałych pierożków bo są pyszne, rozpływają się same w ustach. Robi się
Moje Małe CzarowanieOstatnie dni wakacji spędziliśmy w ulubionych Bieszczadach. Tam też, wierząc w zapewnienia właścicielki, że "Świeże" nabyłam trochę bundzu i serków, bo do oscypka jednak było im
Kuchnia w czekoladzie