Zielono mi! Zielono za oknem, zielono na talerzu. Pierogi ze szpinakiem i serem korycińskim to dobry pomysł na wiosenny obiad. Wykorzystałam ostatnie zapasy sera korycińskiego od Agnieszki i Marcina Bielec i już ślinka mi leci na myśl o jego smaku. Składniki (na 30 pierogów): ciasto: 1,5 szklanki mąki (+ do podsypywania) 150ml gorącej wody 0,5 łyżeczki soli(...)żeby sok odparował. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, suszonymi pomidorami, wystudzić. Czosnek niedźwiedzi posiekać. Ser pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem, cebulą i czosnkiem niedźwiedzim. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty po wypłynięciu. Smacznego
Obiad gotowyz ciasta na bazie wody, mąki i soli smażone na głębokim tłuszczu. Farszem może być zarówno mięso z ostrymi przyprawami, jak i ser z przyprawami. Czy dużo przy nich pracy? tak jak przy każdych pierogach ni mniej ni więcej. Musicie spróbować moją wersję czebureków bo pyszne są. Czebureki z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mozolnie lepione, a efekt smakowy identyczny. Pomysł na te pierogi narodził się przy okazji robienia chorwackich struklji - rolowanych pierogów z serem. Cóż stoi na przeszkodzie, by do sera dodać ziemniaki i zrobić polską wersję rolowanych pierogów. I oto są rolowane pierogi ruskie - idealne dla miłośników ruskich, którzy bardzo lubią je jeść, ale lepić już nie koniecznie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pyszne, takie że talerz po nich nie wstydzę się wylizać;) Zrobiłam je podobnie jak te ze szpinakiem, dusząc botwinę z czosnkiem, a następnie dodając pokrojony w kostkę ser feta. Pierogi z botwiną i fetą najlepiej nam smakowały ugotowane i polane palonym masłem z chrupiącymi listkami szałwii. Ale kleks kwaśnej śmietany również do nich pasuje;) Polecam również(...)inne przepisy na pierogi Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z gęsiną i śliwkami Pierogi z mięsem Pierogi z czerwoną soczewicą Pełnoziarniste pierogi z truskawkami Pierogi ze szpinakiem Pierogi z botwiną
Obiad gotowyDawno nie było tutaj żadnych pierogów , więc pora nadrobić zaległości. Dziś będzie tak jesiennie, nastrojowo, a zarazem mega pysznie jak zawsze. Zapraszam Was na pyszne pierogi dyniowe z serem białym i kandyzowaną skórką pomarańczową. Podane z masłem o słodkim karmelowo-pomarańczowym smaku tworzą fantastyczną całość, której nikt się nie oprze. Gwarantuję, że zarówno dorośli, jak i dzieci(...)ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką ). Odstawiamy na ok. 20 minut do chłodzenia. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi. NADZIENIE: Ser biały ucieramy z żółtkiem , cukrem i skórką pomarańczową. CAŁOŚĆ : Na każdą porcję ciasta nakładamy farsz, zlepiamy pierogi, gotujemy ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia ( we wrzącej, osolonej wodzie ). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i skórkę
Ostra na Słodkodzisiaj były pyszne pierogi :) W przepisie podaję sposób na ciasto do pierogów, które się zawsze udaje. Jako nadzienie smaczna biała kiełbasa i biały miękki ser. Jako okrasa do pierogów stosuje mój sprawdzony i super szybki sposób nie wymagający gotowania, za to uwielbiany przez całą rodzinę . SKŁADNIKI Na ciasto 500 g mąki 1 jajko(...)gorącej wody 1 łyżka oleju z oliwek sól Na nadzienie 200 g białej surowej kiełbasy kawałek cebuli 200 g wędzonej mozzarelli lub innego białego sera 2 łyżki tartego sera typu Parmezan lub Grana Padano gałka muszkatołowa sól Na okrasę 3 serki w plasterkach o smaku śmietankowym SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Najpierw ciasto : zagotować 220 ml wody i odstawić
zielonacukinkaPyszne pierogi z gryczaną kaszą i serem. Nigdy wcześniej takich nie robiłam, w grupie FB Zdrowo Podjeść mignęły mi pierogi z kaszą. Ponieważ dzień wcześniej kasza gryczana była dodatkiem do obiadu i sporo jej zostało, postanowiłam wykorzystać pomysł z pierogami. Farsz jest znakomity, na prawdę warto takie pierogi zrobić. Polecam! składniki (ok 60 szt) ciasto(...)pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz 200 g ugotowanej kaszy gryczanej 200 g sera twarogowego koziego 120 g boczku wędzonego 1 cebula 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz do podania cebula, masło przygotowanie ciasto przesianą mąkę zalać gorącą wodą , poczekać aż nieco przestygnie, wyrobić ręcznie na elastyczne, nieklejące ciasto. Jeżeli ciasto jest
Stare Garyzrumienioną cebulką pierogi z mięsem i sosem grzybowym smażone pierogi z mięsem z sosem chrzanowym pierogi z mięsem na carpaccio z buraków i kozim serem Smacznego :) Pierogi z mięsem fot. Moja Książka Kucharska Przepis zaktualizowany październik 2018r
Moja Książka Kucharskatotalna, autobus nie przyjechał, Czekałam ponad godzinę, żadnych informacji zupełnie nic.. Zrezygnowana i wkurzona wróciłam do domu.. Dzisiaj przepis na leniwe pierogi. Przepis na 3 duże porcje obiadowe. Składniki: 500 g białego sera 2 jajka 1 szklanka mąki Dodatkowo 3 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Ser biały zmielić i połączyć z mąką i jajkami. Zagnieść jednolite gładkie(...)rękoma tworząc długi wałeczek, grubości palca, a następnie pokroić na części pod skosem. Zagotować wodę w garnku i posolić jedną łyżką soli. Wrzucać na gotującą wodę pokrojone pierogi i gotować 3 minuty od chwili wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjąć, odcedzić Bułkę tartą zarumienić na patelni i posypać nią gorące pierogi. Można posypać jeszcze wierzch cukrem
Na słodko lub wytrawnieprzede wszystkim odparowały wodę i znacznie zmniejszyły swoją objętość. Potem dodać rozkruszoną fetę, doprawić do smaku, soli nie za dużo bo ser już jest słony. Gotowy farsz odstawić do wystudzenia. Przygotować ciasto na pierogi. Mąkę wsypać do miski, wymieszać ze szczyptą soli i jajkiem. Dodać goracą wodę z rozpuszczoną margaryną i wymieszać łyżką. Przełożyć na stolnicę(...)widelcem. Gotowe pierogi ugotować we wrzątku z odrobiną soli, gotować ok 5 minut od wypłynięcia. Gotowe pierożki podałam z zarumienioną cebulką. Polecam też: Pierogi z truskawkami Pierogi z serem i kwiatami szczypiorku
Monia miesza i gotujePierogi z serem- jak dla mnie smak dziecińtwa:) Lubią je chyba wszyscy . Idealne na piątkowy obiad. Ciasto jest proste a smakuje wyśmienicie. Jest elastyczne. Z podanych proporcji wychodzi ok 20 dużych pierogów. Smacznego :) SKŁADNIKI NA 20 SZTUK: Ciasto 3 szklanki mąki Szczypta soli 1 szklanka wrzątku Farsz 400 g sera białego 1 jajko 3 łyżki(...)ciasto nie przyklejało się do stolnicy. Wykrajam krążki za pomocą kubka, szklanki, foremki. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz. Zaklejam brzegi. W garnku zagotowuję wodę, solę oraz wlewam olej. Wkładam pierogi, kilka sztuk. Gotuję ok 5 min po wpłynięciu. Ja mam spore pierogi natomiast jeśli są małe wystarczy 2-3 minuty. Podaję ze śmietaną, sosem waniliowym lub owocami
Gotowanie PatkiMuszę się przyznać, że pierogi z bobem i serem jadłam i robiłam po raz pierwszy. Do tej pory tylko o nich słyszałam, ale tym razem w końcu postanowiłam zakasać rękawy i wziąć się do roboty ! Powiem Wam, że teraz żałuję, że tak późno odkryłam to boskie danie. Pierogi uwielbiam od zawsze, niezależnie do tego czym są nadziane(...)zrobi się rzadki. Można go też zastąpić zwykłym białym twarogiem. Serdecznie Was zachęcam do wypróbowania przepisu z farszem z bobu, na pewno i Wam przypadnie do gustu. Pierogi z bobem z serem Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto: 500 g maki pszennej 2 łyżki oleju ok. ½ szklanki mleka ok. ½ szklanki gorącej wody ½ łyżeczki soli Nadzienie
Kulinarne przygody GatityFarsz z białego sera, ziemniaków i cebuli Farsz na pierogi ruskie, to sprawa indywidualna, każdy ma inne smaki, jedni lubią delikatny inni bardziej pikantny. Razem z mężem nie wyobrażamy sobie(...)farszu zabrakło cebuli. Wolimy zdecydowanie pierogi z farszem wyrazistym w smaku. Kolejna kwestia to proporcje sera i ziemniaków, jedni dają więcej ziemniaków zaś inni sera. A jak robię ja? Zapraszam do zapoznania się z przepisem. :) Przepis: (około 80 pierogów) Składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg białego sera półtłustego 4 cebule pieprz, sól Wykonanie
Mój pomysł naMoja Książka Kucharska PIEROGI RUSKIE Z SEREM I ZIEMNIAKAMI - MICHA PIEROGÓW ! Jak zrobić idealne, delikatne ciasto na pierogi - sprawdzony przepis krok po kroku. Podstawą udanego ciasta pierogowego są odpowiednie proporcje mąki i wody. W przepisie podano dość dokładne ilości tych składników - dzięki temu ciasto jest nie tylko gładkie i idealnie elastyczne, ale także nie wymaga później nadmiernego(...)dzień wcześniej. Ważne jest, aby były wystudzone zanim dodamy do nich twaróg. W przeciwnym razie farsz będzie mega kleisty - wówczas lepienie pierożków bywa trudniejsze. fot. Moja Książka Kucharska Domowe pierogi ruskie - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: Na ciasto pierogowe: 2,5 szklanki mąki pszennej + dodatkowa porcja do podsypywania 1 szklanka ciepłej wody (może trochę więcej, w zależności
Moja Książka Kucharska