pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:60/159)

88 przekąsek i napojów dla kibica 304

Odliczanie do rozpoczęcia Euro 2016 trwa. Przygotowałam menu, które z powodzeniem sprawdzi się podczas kibicowania ulubionej drużynie. Nieskomplikowane, każdy znajdzie coś dla siebie, nawet Ci najmłodsi

Moja smaczna kuchnia
40 przepisów z nowalijkami 186

Wiosna w pełni , słonecznych dni coraz więcej, jest zielono i pięknie, także na targach z warzywami i owocami. Świeże, pachnące i kolorowe zachęcają do kulinarnych eksperymentów

Moja smaczna kuchnia
173 przepisy na piknik 239

Długi weekend majowy przed nami, piątek, słońce świeci, pora pomyśleć o majówkowym menu! Wypady za miasto, na grilla czy rodzinny piknik, co warto zabrać ze sobą

Moja smaczna kuchnia
Czeski knedlik z gulaszem 440

Od dawna miałam ochotę na taki treściwy obiad. Tym razem postanowiłam wypróbować przepis na czeskie knedliki ze strony "Gotowanie cieszy". Autorka do przygotowania tego smakołyku użyła

Smakołyki Asi
Kluski leniwe z serem białym 1249

KLUSKI LENIWE   ( KOPYTKA) SKŁADNIKI ( na dwie osoby): 450 g białego sera 1 czubata szklanka mąki 2 jaja sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ser zmiel w maszynce

Calzonella.com
Małe co nieco o rosyjskiej kuchni 179

kefirem, i muszę przyznać, że smak jest zaskakujący. A teraz tam bardziej w polskim stylu - kotlet de volaille z ziemniaczkami i surówką. Drożdżowe pierogi pieczone - czyli malutkie bułeczki z nadzieniem tj. ryż z mięsem czy jajko ze szczypiorkiem. W Rosji mają naprawdę dużo rodzajów, zarówno wytrawnych, jak i tych na słodko. Przykładowe dodatki do obiadu, spora część restauracji

psgotujemy
Kluseczki dyniowe 215

                Pierwotnie miały to być dyniowe kopytka, ale w trakcie stania przy garach postanowiłam poeksperymentować i dodałam do ciasta

Kuchnia Prezydentowej
Placki bananowe z sosem czekoladowym 169

Ten tydzień zaczynam śniadaniowo i słodko. Zobaczymy, jak będzie dalej... Głównym składnikiem placków jest banan, dzięki czemu można znacznie zredukować ilość użytej mąki. Przez to jednak

Pełny talerz
Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem 222

Dzisiaj w roli głównej JARMUŻ. Na początek może bardzo krótko o głównym bohaterze tego dania. Jarmuż to odmiana kapusty bezgłowej. Bardzo popularny jest w kuchniach brazylijskich

Pełny talerz
Placki waniliowe z miodowymi brzoskwiniami 120

Są takie dni,kiedy nie da się inaczej i po prostu trzeba zacząć na słodko. Tak właśnie jest u nas dzisiaj. Dlatego zapraszam na placki waniliowe

Pełny talerz
Kopytka ziemniaczane - przepis podstawowy 244

Kopytka ziemniaczane - przepis podstawowy Kopytka, kluski, kluchy. Znają je i lubią chyba wszyscy. Mi przynajmniej nie przychodzi do głowy ani jedna osoba, która nie lubiłaby kopytek

Pełny talerz
Krokiety z kapustą i pieczarkami 276

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszne krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami. Bardzo je lubię. Choć są trochę pracochłonne, myślę, że 

Marta Gotuje
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1468

Jakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla

Moja smaczna kuchnia
Gruzińskie pierożki chinkali z mięsem mielonym 72

tradycyjne gruzińskie pierogi zawinięte na kształt sakiewki, wypełnione mięsnym klopsem oraz “soczkiem” z aromatycznego bulionu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi gruzińskie z mięsnym farszem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Gruzińska Trudność: Średnie Ilość około 20 sztuk Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 180 kcal Gruzińskie pierożki nadziewane mięsem mielonym(...)FARSZ Z MIĘSEM MIELONYM Cebulę poszatkuj bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim cebulkę. Odstaw by przestygła. Przygotowanie pierożków rozpocznij od przyrządzenia mięsnego farszu chinkali. Do misy przełóż surowe mięso mielone, podsmażoną cebulę, posiekaną zieleninę, bulion warzywno wołowy i przyprawy. Nadzienie zagniataj dłonią rozdrabniając włókna mięsa, łącząc wszystko

ProstePesto.pl