pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:60/159)

Placki waniliowe z miodowymi brzoskwiniami 125

Są takie dni,kiedy nie da się inaczej i po prostu trzeba zacząć na słodko. Tak właśnie jest u nas dzisiaj. Dlatego zapraszam na placki waniliowe

Pełny talerz
Kopytka ziemniaczane - przepis podstawowy 247

Kopytka ziemniaczane - przepis podstawowy Kopytka, kluski, kluchy. Znają je i lubią chyba wszyscy. Mi przynajmniej nie przychodzi do głowy ani jedna osoba, która nie lubiłaby kopytek

Pełny talerz
Krokiety z kapustą i pieczarkami 281

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszne krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami. Bardzo je lubię. Choć są trochę pracochłonne, myślę, że 

Marta Gotuje
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1472

Jakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla

Moja smaczna kuchnia
Gruzińskie pierożki chinkali z mięsem mielonym 76

tradycyjne gruzińskie pierogi zawinięte na kształt sakiewki, wypełnione mięsnym klopsem oraz “soczkiem” z aromatycznego bulionu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi gruzińskie z mięsnym farszem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Gruzińska Trudność: Średnie Ilość około 20 sztuk Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 180 kcal Gruzińskie pierożki nadziewane mięsem mielonym(...)FARSZ Z MIĘSEM MIELONYM Cebulę poszatkuj bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim cebulkę. Odstaw by przestygła. Przygotowanie pierożków rozpocznij od przyrządzenia mięsnego farszu chinkali. Do misy przełóż surowe mięso mielone, podsmażoną cebulę, posiekaną zieleninę, bulion warzywno wołowy i przyprawy. Nadzienie zagniataj dłonią rozdrabniając włókna mięsa, łącząc wszystko

ProstePesto.pl
Pieczone kotlety mielone w sosie grzybowym 195

czerstwa bułka 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku na sos: wywar z gotowanych suszonych grzybów do pierogów, który został zamroziłam i teraz użyłam go jako bazy do sosu zasmażka do sosu: masło oraz mąka Przygotowanie: mięso przełożyć do miski, wbić jajo, dodać startą na grubych oczkach cukinię, dodać namoczoną w mleku bułkę oraz bułkę tartą oraz(...)mało i dodawaj mąkę, aż zrobi się ładna rumiana zasmażka- musi być odrobinę gęstsza, bo następnie dodać należy do niej wywar z grzybów pozostały po ich gotowaniu do wigilijnych pierogów, dokładnie wszystko wymieszać, żeby sos zrobił się gładki i aksamitny kotlety po upieczeniu podawaj z sosem grzybowym wraz z ulubionymi dodatkami Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi na Święta- z kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką 139

wychłodzonych, zmielonych w maszynce do mięsa wątróbka uduszona z cebulką i zmielona w maszynce do mięsa kilka małych ziemniaczków, ugotowanych, przeciśniętych przez praskę. Posłużą za lepiszcz całej masy- opcjonalnie sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki na farsz mieszamy ze sobą, jeśli farsz jest za sypki , to dodajemy puree ziemniaczane. U mnie masa na pierogi wyrabiana jest w robocie.Gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z soją i mięsem 110

łyżeczka soli 1 łyżka oleju Soję i mięso przepuścić przez maszynkę, cebulę przyrumienić na 2 łyżkach oleju, dodać do nadzienia. Dodać jajko , przyprawy do smaku i wymieszać. Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie zagnieść plastyczne ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku

Gotowanie jest łatwe
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 124

soljankę czy pielmieni. Część jest bardzo regionalna. W Chiwie mamy dania typowe dla Chorezmu jak zielony domowy makaron shuvit oshi i pierogi z masą jajeczną (tuhum barak). Koczownicy ze pustynnych rubieży kochają słodycze, suszony ser kurt, mięso i wódkę. W całym kraju możemy spróbować dań z baraniny, zup i oczywiście plowu. Uzbekistan zamieszkuje wiele mniejszości, więc dużo jest potraw(...)puszki Przepis na płow Marchewkę i cebulę podsmażamy z mięsem. Litr bulionu lub wrzątku mieszamy z przyprawami. Kiedy warzywa z mięsem się lekko podsmażą wyrównujemy je łyżką w garnku i zasypujemy ryżem. Następnie delikatnie wlewamy wrzątek z przyprawami do garnka po drewnianej łopatce, żeby nie zamieszać ryżu i nie odsłonić mięsa. Dodajemy 2-3 ząbki obranego czosnku, który wyjmiemy

Ugotowane pozamiatane
Pierogi z twarogiem, ziemniakami i tymiankiem (pierogi a'la ruskie) i przepyszny kompot z suszu 152

byłam ich fanką, może dlatego, że nigdy nie były bardzo popularne w mojej rodzinie. Bardziej lubiane były przez nas te z mięsem. Nie raz, nie dwa i nie trzy byłam męczona przez drugą połówkę, by przygotować mu owe pierogi- nigdy nie chciałam. Nie znałam smaku, nie wiedziałam czy wyjdą takie jak powinny. Skusiłam się i polubiłam. Zdaję sobie sprawę

Mango Papaja
pierogi z mięsem i kapustą 109

wykonania: Mięso i kapustę ugotować w osobnych garnkach. Przestudzić, kapustę odcedzić z wody i wydusić, zmielić. Cebulką podsmażyć, dodać do zmielonego mięsa i kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki jajka i wody przygotować ciasto na pierogi. Dobrze wyrobić.  Ciasto rozwałkować , wykrawać kółka, napełnić farszem i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju 5 - 7 minut

Darcia w kuchni
CZEBUREKI (ЧЕБУРЕКИ) 517

Polecam spróbować zrobić takie czebureki w domu - robi się je szybko, są sytne i naprawdę smaczne. Do przygotowania czeburekow będziemy potrzebować: Ciasto  (prawie takie same jak na pierogi): 3 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki bardzo cieplej wody  1 łyżka spirytusu lub octu (po to by ciasto wchłaniało mniej tłuszczu)* opcjonalnie * Ponieważ mąka mące nie jest równa(...)naszych czeburekow. a) jeżeli kupiliśmy mięso w kawałku to myjemy go i mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa, jeżeli kopiliśmy mięso już zmielone, po prostu wrzucamy go do miski. b) cebulkę obieramy z łupiny, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. c)dodajemy wodę i dokładnie mieszamy.  Mięso ma mieć bardzo

Kulinarnie z Polką na Kresach
#9 Gruzińskie pierożki - chinkali 163

sztuk. Składniki na farsz: 500g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500g mięsa mielonego wołowego  pęczek natki pietruszki (pół do farszu, pół do posypania) kilka gałązek kolendry (lub łyżka roztartych nasion kolendry) duża cebula  250ml bulionu (u mnie warzywny) sól, pieprz, papryka ostra Cebulę obieramy, bardzo drobno siekamy, dodajemy do mięsa. Następnie dorzucamy umytą i posiekaną natkę(...)trochę do podsypywania) pół łyżeczki soli 3 łyżki oleju 2 szklanki ciepłej wody Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, olej i wodę. Wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji, jak ciasto na pierogi. Odstawiamy przykryte ściereczką na 15 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3mm, wykrawamy duże koła (ja robiłem to miseczką o średnicy 11-12cm). Na środek nakładamy

Taste of imagination
Gniocchi z twarogu, czyli pierogi leniwe 76

Gniocchi z twarogu to właściwie nic innego jak nasze polskie pierogi leniwe tyle tylko, że podane w inny sposób – nie na słodko, ale z

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania