pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:56/159)

Kluski – pierogi leniwe kładzione 117

Sprawdzony przepis na pyszne kluski – pierogi leniwe widelcem kładzione. Bardzo proste w wykonaniu, mięciutkie kluseczki kładzione z twarogiem na słodko lub na słono. Jak

Kuchnia Na Wypasie
Co zrobić z kurek 121

sosie 11 Naleśniki z serem i kurkami 12 Omlet z kurkami i kiełbasą 13 Omlet z kurkami i pomidorami 14 Papryka faszerowana kurkami i mięsem 15 Penne i Gulasz z kurkami 16 Najlepsze pierogi z kurkami 17 Pierogi z kurkami w cieście kartoflanym 18 Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis na młodą kapustę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z warzyw i wołowiny 167

jeden z lepszych sposobów na wykorzystanie wszystkich składników rosołu wołowego. Przepis jest niezwykle prosty. Pasztet wychodzi super pyszny! Polecam. - pyszny pasztet z warzyw i mięsa z rosołu - na kanapki lub jako farsz do pierogów lub naleśników - bardzo zdrowy i ekonomiczny sposób na resztki z bulionu

AniaGotuje.pl
Tradycyjny polski rosół 323

rosół jest już gotowy przecedzamy go przez sitko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pokrojoną marchewką i cienkim makaronem, posypany natką pietruszki. Mięso z rosołu możemy wykorzystać do zrobienia farszu do pierogów lub krokietów

Kulinarne przygody Gatity
Racuchy drożdżowe z morelami 282

źródło witaminy A). Są bogactwem fosforu i skarbnicą potasu. Sprawdzą się w wersji i na słodko, i na wytrawnie. Nadają się do ciast, knedli, pierogów, deserów, sosów, sałatek, nalewek, wspaniale komponują się z mięsem, idealne na dżemy, czy konfitury… i nie tylko. Suszone morele to wspaniała przegryzka. Racuchy drożdżowe z morelami. Składniki: - 410 g mąki luksusowej

mojewypiekiinietylko
GOŁĄBKI WIGILIJNE 333

grzybami.Ja ostatnio sobie zmontowałam te pyszności i powiem Wam, że rewelacyjnie smakują. Nawet śmiem powiedzieć, że są lepsze od tych tradycyjnych z ryżem i mięsem. Nie jest, to aż tak czasochłonna potrawa jak pierogi, dlatego dla leniuchów w sam raz :-)   Składniki:  1 kapusta włoska  200 g kaszy gryczanej  biała cebula jajko

pieprzny smaczek
Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym 262

Na wielu blogach kulinarnych widziałam pierogi, gdzie do ciasta dodaje się gotowane ziemniaki, jak na knedle i pomyślałam sobie, że chętnie ten patent wypróbuję. Ciasto

Czerwień i błękit
Pierogi z kaszą jaglaną, twarogiem i oscypkiem 186

Któż z nas nie lubi pierogów. Moje ulubione to oczywiście ruskie oraz z kiszoną kapustą. A dzisiaj na blogu pierogi jaglane z twarogiem i

Czerwień i błękit
Krokiety ziemniaczane z papryką 388

zimny sos przygotowany z jogurtu greckiego, majonezu, szczypiorku i czosnku. Polecam też inne przepisy na krokiety: Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? Krokiety z kaszy gryczanej Przepis na Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą: Składniki na ok. 10 szt. krokietów ziemniaczanych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pyszny rosół na giczy wołowej-Rindfleischsuppe 229

mięso będą miękkie rozlać rosół na ogrzane talerze Podawać z makaronem lub lanymi kluseczkami,można dołożyć pokrojone w kawałki mięso.Obficie posypać zieloną pietruszką.Mięso z rosołu możemy zużyć zmielone jako farsz do pierogów lub podać z sosem musztardowym jako sztukę miesa.Rosół jest tak esencjonalny,że po wystudzeniu zsiada sie na galaretę.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
1448. Placek z szynką 188

"Włosi taki pieróg nazywają pizzą"...tak wyczytałam w książeczce z serii Kuchnia Smakosza - Pierogi , dania kuchni rosyjskiej..Mój pieróg za bardzo się przypiekł..cóż ..tak

Moje domowe kucharzenie
Bigos wigilijny 201

Bigos wigilijny to nasza obowiązkowa potrawa. Ma niepowtarzalny smak i świetnie pasuje do pierogów z grzybami. Od tradycyjnego bigosu różni się tym, że nie ma w nim ani odrobiny mięsa, za to obfituje w suszone grzyby. Składniki: -1 kg białej kapusty -2 kg kapusty kiszonej -5 dkg suszonych grzybów -200 ml oleju -przyprawa barbecue lub przyprawa do bigosu -cukier

Maminek kulinarny
Pora na zupy – zupa z pulpetami 116

Zaczęłam zatem sezon na zupy od kremowej zupy brokułowej z serem cheddar i pulpetami. Przygotowanie zupy zaczęłam od ugotowania rosołu z kurczaka. Na ogół mięso z ugotowanego kurczaka wykorzystuję na na knedle , ravioli lub pierogi . Dzisiaj proponuję zrobić z niego pulpety, które będą świetnym dodatkiem do brokułowej zupy. Bardzo lubię gęste zupy. Są smaczne i pożywne. Przynajmniej(...)rozgrzewające. Zupa brokułowa z cheddar i pulpetami to prosty przepis na jesienną zupę z wkładką. Zupa brokułowa z cheddar 6 porcji Składniki: 1½ l rosołu z kurczaka 400 g mięsa z kurczaka bez kości 1 jajko 1 cebula 2 duże marchewki 1 jabłko 1 kg brokułów, u mnie mrożony 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko 30 g parmezanu

codojedzenia
Drożdżowe pierogi z pieczarkami do barszczu czerwonego 120

Drożdżowe pierogi z pieczarkami do barszczu czerwonego Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem, idealne do czerwonego barszczu. Świetny

Słodkie okruszki
Dania z kurkami - 3 przepisy (recenzja robota planetarnego GÖTZE & JENSEN SB600K) 119

popularne dania to jajecznica z kurkami, zupa krem oraz sos śmietanowy do makaronu lub ryżu. Jednak kurki świetnie się też sprawdzą jako farsz do pierogów lub naleśników oraz jako dodatek do pizzy, tarty, czy mięs faszerowanych. Jeśli szukacie pomysłu na dania z kurkami to dobrze trafiliście! Mam dla Was trzy proste i smaczne propozycje: 1)  Pizza blanca

Kuchnia MagdaLeny
Dania z kurkami - 3 przepisy (recenzja robota planetarnego GÖTZE & JENSEN SB600K) 119

popularne dania to jajecznica z kurkami, zupa krem oraz sos śmietanowy do makaronu lub ryżu. Jednak kurki świetnie się też sprawdzą jako farsz do pierogów lub naleśników oraz jako dodatek do pizzy, tarty, czy mięs faszerowanych. Jeśli szukacie pomysłu na dania z kurkami to dobrze trafiliście! Mam dla Was trzy proste i smaczne propozycje: 1)  Pizza blanca

Kuchnia MagdaLeny
Kurki smażone z cebulą i chili 224

ŚWIETNIE SMAKUJĄ: - smażone z cebulą i czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto(...)kurkami, - zamknięte z mięsem w placku calzone, - smażone z dodatkami i podane z kaszą, makaronem, na kanapce, - w omletach, plackach, minifritatach, - podsmażone z cebulą podane na kanapce, z dodatkami takimi jak chili, kolendra, pietruszka, - podsmażone z cebulą i świeżą papryką. Takie smaki i pomysły przychodzą mi na myśl, takie znam i pamiętam z domu bądź imprez. Jak się okazuje

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :) 203

warto je przygotować. Robi się niezbyt trudno.  Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał.  Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. gorącej wody 10 g suszonych drożdży sól Wszystkie składniki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chinkali, gruzińskie pierogi z mięsem 180

przepysznym bulionem w środku, należą do czołówki najpopularniejszych dań kuchni gruzińskiej. Faszeruje się je wołowiną, wieprzowiną lub baraniną. Do mięsa dodaje się sporo rosołu lub bulionu warzywnego, bo im wilgotniejszy farsz, tym więcej pysznego płynu będzie się kryło w środku pieroga i o to chodzi! Chinkali nie jemy sztućcami, ponieważ krojenie pierożków sprawi, że cały bulion wypłynie na talerz(...)ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę Przygotowanie: Zagniatamy ciasto na pierogi: w mikserze lub na stolnicy mieszamy mąkę z solą i wodą, na koniec dodajemy olej. Ciasto wyrabiamy aż będzie gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem przykrywamy i odstawiamy na 30 minut aby odpoczęło. W dużej misce mieszamy składniki farszu: mięso, cebulę, czosnek, przyprawy i stopniowo dodajemy rosół. Na stolnicy

Smakowity Blog Kulinarny
Domowe pierogi ruskie 192

tradycyjny przepis na domowe pierogi ruskie. Ciasto jest z odrobiną oleju i delikatny farsz z ziemniaków i sera. Pierogi ruskie to tradycyjne i bardzo popularne danie na Ukrainie i w Polsce. To jeden z moich ulubionych przepisów. Pierogi możemy podać prosto z wody z przesmażoną na oleju cebulką, albo pierogi zaraz po ugotowaniu przełożyć i przesmażyć(...)łyżki oleju Szybki przepis na: Pierogi z serem Składniki na farsz 250g sera białego 1 cebula 500g ugotowanych i ostudzonych ziemniaków 2 łyżki masła szczypta soli szczypta pieprzu Przepis na farsz do pierogów Cebulę kroimy w drobną kostkę, a następnie przesmażamy na maśle. Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, albo przez praskę. Ser również przepuszczamy przez praskę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z mięsem. 148

mięsa wołowego antrykot 1 cebula pieprz, sól Najlepiej dzień wcześniej ugotować z mięsa rosół, wstawić mięso do lodówki i na drugi dzień można skupić się na szykowaniu samego farszu. Mięsko mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz wykładamy na wycięte z ciasta kółka (wycinałam kubkiem) i lepimy pierogi. Gotowe pierożki wrzucamy

Moje-pitraszenie