pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:14/159)

PIEROGI Z KACZKĄ 164

Naprawdę, opłaciło się. Czas przygotowania niestety jest dość długi. Kaczkę najpierw trzeba było obsmażyć, ugotować z przyprawami, zmielić. Sam proces lepienia pierogów nie zajął nam wielu godzin, najdłużej skupiliśmy się właśnie na kaczce. W moim domu mięso kaczki traktuje się bardzo odświętnie i po królewsku. Takiego też traktowania wymagał ten przepis - a skoro po królewsku, to i z należytym(...)jeszcze do dłoni - nie dodaję jednak więcej mąki, dosypiemy ją podczas zagniatania i lepienia pierogów. Odstawiam na 30 minut, żeby ciasto odpoczęło. Cebulę obieram, drobno siekam i przesmażam na niewielkiej ilości oleju. Ugotowaną pierś z kaczki rozdrabniam - najlepiej zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub drobno posiekać. Dodaję do niej ugotowaną kaszę, przesmażoną cebulę i posiekany pęczek koperku. Wszystkie

W kuchni Karmel-itki
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 122

popularnych artykułów spożywczych i potraw w kuchni niemieckiej zalicza się mięso wieprzowe, wołowinę, cielęcinę, baraninę, dziczyznę, drób, golonkę, białą kiełbasę z rusztu, salceson, szynkę, pasztety, smalec, sznycle, knedle, pierogi z mięsem, risotto, ziemniaki, kapustę białą i modrą, groch, szparagi, pstrągi, węgorze, okonie, karpie, śledzie, dynię, cebulę, pory, seler, suszone owoce. Niemcy ogólnie nie przepadają za zupami. Lecz są wyjątki(...)kawałek mięsa w panierce usmażony na maśle i serwowany z sałatką ziemniaczaną. Daniem typowo narodowym jest suflet przyrządzany z białek, lane kluski zapiekane z górskim serem, pierogi nadziewane serem z miętą, duszone mięso z warzywami, pieczona wołowina z knedlami, mięso wołowe ze smażonymi ziemniakami i sosem. Mieszkańcy Austrii podobnie, jak Niemcy uwielbiają pić piwo. Nie gardzą również winem

ProstePesto.pl
Smażone pierogi z wołowiną na ostro /mięso 199

zalewy). Mieszamy. Dusimy na małym gazie (pod przykryciem) około 1,5 godziny, aż sos bardzo zgęstnieje. Musi się prawie cały zredukować, aby można bez problemu nadziewać pierogi. Do gotowego mięsa dołożyć pokrojone w małą kosteczkę suszone pomidory i zostawić do ostygnięcia. Następnie dodać drobniutko pokrojony ser pleśniowy i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, wbić(...)razie potrzeby dosypać mąki. Rozwałkować ciasto na około 2-3 mm i wycinać szklanką kółka. Nakładać farsz, dokładnie zlepiając brzegi (dokładniej się zlepią jak posmarujemy je odrobiną wody). Gotowe pierogi wrzucać partiami do gotującej, osolonej wody. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotować do miękkości na małym gazie. Ugotowane pierogi smażymy na maśle, do uzyskania jasno złotego koloru. Smacznego

Oryginalny smak
Pierogi z mięsem rosołowym i pieczarkami 159

Pierogi z mięsem z rosołu to najsmaczniejszy sposób wykorzystania mięsa rosołowego. Smaczniejsze kawałki można po prostu wyłowić i podać z sosem chrzanowym lub musztardowym (prosty przepis na sos musztardowy znajdziesz tutaj ). Z pierogami nieco więcej pracy, ale za jednym zamachem przygotujesz obiad przynajmniej na 2 dni. Dodatek podsmażonej cebulki i pieczarek wzbogaci smak i aromat farszu. Warto(...)rosół kupić mięso z tłuszczykiem, np. poprzeczkę, wtedy farsz będzie jeszcze smaczniejszy. Pierogi z wody z chrupiącą cebulką smakują wyśmienicie, a odsmażane na drugi dzień jeszcze lepiej. Ekonomiczny, tani i pyszny obiad. Składniki na ciasto ( na około 50 pierogów): 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki gorącej wody solidna szczypta soli 1 łyżeczka masła/oleju Składniki na farsz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! ) 299

przepysznym, mięsnym farszem. Idealne z cebulką albo skwarkami. Idealne prosto albo odsmażane na masełku. Pierogi idealne :D Częstujcie się! Zapraszam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 1 szt * masło -1 łyżeczka * sól -1 szczypta * gorąca woda – 0,5 szkl FARSZ: * mięso z rosołu – ok. 250 g * marchew i pietruszka z rosołu(...)zacząć dzień wcześniej od ugotowania rosołu. Oczyszczone mięso kroimy drobniutko, dodajemy posiekana marchew oraz pietruszkę – możemy to zrobić również w maszynce do mielenia. Wrzucamy zeszkloną na maśle cebulkę, podlewamy bulionem i doprawiamy do smaku. Wyrobiony odstawiamy do lodówki na ok, 30 minut. CAŁOŚĆ: Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi i nadziewamy farszem. Zlepiamy pierogi i gotujemy ok. 3-4 minuty

Ostra na Słodko
Pierogi z białym serem na słodko 64

Pierogi z serem to kolejne danie obiadowe na słodko. Masa serowa, którą użyłam do przepisu na czekoladowe naleśniki postanowiłam wykorzystać również jako farsz do pierogów

KuchniaWeDwoje.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 64

Pierogi z kapustą i grzybami to kolejna potrawa wigilijna na moim blogu, której nie może zabraknąć na wigilii. Pierogi z delikatnym i cienkim ciastem

KuchniaWeDwoje.pl
Idealnie delikatne ciasto na pierogi 136

 Każdy z nas ma smaki, które pamięta z dzieciństwa lub takie, które idealnym smakiem utkwiły mu w pamięci i nie chcą z niej uciec.  

ChilliJemy
Placek po węgiersku 251

Placek po węgiersku w niektórych regionach zwany również plackiem po zbójnicku, lub plackiem zbójnickim to tak naprawdę placek ziemniaczany podany z gęstym gulaszem i gęstą kwaśną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi po lwowsku 108

pierogi: Pierogi Z Boczkiem I Twarogiem Pierogi Zapiekane W Sosie Pomidorowym Pierogi Z Kapustą I Pieczarkami Pieczone W Piekarniku Pierogi Z Wątróbką Pierogi Z Mięsem I Pieczarkami – Pyszne! Pierogi Ze Śliwkami Pierogi Ruskie Artykuł Pierogi po lwowsku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto na pierogi 722

kapustą i pieczarkami Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi z jagodami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z kapustą i grzybami 173

Pierogi z kapustą i grzybami to kolejna potrawa wigilijna na moim blogu, której nie może zabraknąć na wigilii. Pierogi

KuchniaWeDwoje.pl
Pierogi 149

Pierogi :) znany temat, który można powtarzać bez końca, bo wszyscy lubią :) Tym razem pierogi paprykowe, z mieloną kiełbasą, drożdżowe, pieczone i gotowane :)  Mąkę

chleba naszego
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 216

Gotowane i pieczone, z ciasta pierogowego i z ciasta drożdżowego, na słodko i na wytrawnie, z owocami i z mięsem - wybór przeogromny! A wśród nich prawdziwe perełki, choćby pierogi z mięsem jelenia , które można było znaleźć w karcie z ostatniego tygodnia. Dodatkowo menu pierogów zmienia się regularnie i co tydzień kucharze na nowo komponują coś niekonwencjonalnego. Jak sami

Grunt to przepis!