pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:117/159)

Łosoś w papilotach z duszonym porem 98

Łososia uwielbiamy wszyscy. Szczególnie, gdy jest świeży i po upieczeniu soczysty (łosoś “przeciągnięty” jest suchy i wiórowaty). Dlatego dania z łososiem należą do naszych ulubionych. Dzisiejszy

Moja Delicja
Zestawienie świątecznych przepisów 157

Święta już za pasem, przypominam więc moje ulubione świąteczne przepisy! Mam nadzieję, ze zainspirują Was do urozmaicenia świątecznego stołu w tym roku:) Śledź z suszonymi grzybami

karmelowy
Pierożki z kapustą i grzybami 293

Lepienie pierożków coraz lepiej mi wychodzi. Może jeszcze nie wyglądają tak idealnie ale są pyszne i rodzince bardzo smakują. Tym razem wersja wigilijna z kapustką i

Monia miesza i gotuje
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 149

danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi lepi się ciasta, ale mogą być na słodko, wytrawne, z najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest z casserole – to tylko ogólna nazwa, która wywodzi się(...)Wielkiej Depresji, czyli kryzysu lat 1929-35, pozwalając przeżyć ciężkie czasy nie jednej rodzinie. Casserole to wreszcie świetny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, upieczonego lub ugotowanego kawałka mięsa. Wystarczy dodać do nich trochę warzyw, sera, zapiec i danie gotowe. Casserole ze słoika My dzisiaj proponujemy Wam danie „jednosłoikowe” – to nasz stały patent na zapiekanki. Pakujesz składniki do słoika

Niedzielny kucharz
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 138

minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi lepi się ciasta, ale mogą być na słodko, wytrawne, z najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest z casserole – to tylko ogólna nazwa, która wwodzi się od starofrancuskiego słowa „cassa” i oznacza(...)Wielkiej Depresji, czyli kryzysu lat 1929-35, pozwalając przeżyć ciężkie czasy nie jednej rodzinie. Casserole to wreszcie świetny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, upieczonego lub ugotowanego kawałka mięsa. Wystarczy dodać do nich trochę warzyw, sera, zapiec i danie gotowe. Casserole ze słoika My dzisiaj proponujemy Wam danie „jednosłoikowe” – to nasz stały patent na zapiekanki. Pakujesz składniki do słoika

Niedzielny kucharz
Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście 149

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Knedle z truskawkami 158

pudru do smaku Dekoracja: szczypta cynamonu na każdą porcję świeże listki mięty, do każdej porcji świeże truskawki około 40 sztuk Uwaga: ziemniaki należy przepuścić przez praskę/maszynę do mięsa, jesli nie posiadacie tych urządzeń kuchennych nic nie stoi na przeszkodzie by sobie poradzić w inny sposób, na przykład: - najpierw utłuc ziemniaki dokładnie tak jak na puree, a następnie małą(...)porcje 5. Uformować walec i kroić plasterki jak na kopytka 6. Rozpłaczczyć kopytko na placuszek 7. Na środek placuszka kłaść truskawkę 8. Zawijać i zakleić placuszek jak do sklejania pieroga, jeśli ciasto jest lepkie, opruszyć dłonie mąką i podsypać placuszek mąką 9. Uformować w dłoniach z pierożka kuleczkę 10. Wrzucać na wrzącą, gotująca się wodę. Do dody wrzucić uprzednio

KreatywnePiny
Prosta zupa krem z dyni 130

Prosta zupa krem z dyni Rozgrzewający krem dyniowy Prosta zupa krem z dyni - najlepszy przepis, dzięki któremu w dosłownie 30 minut przygotowuję pyszną, wegańską i bezglutenową

Cztery Fajery
Coraz bliżej Święta 162

Do świąt pozostał już zaledwie miesiąc i jest to czas,  kiedy w naszej kuchni dużo się dzieje. Dużo więcej niż zazwyczaj. Wypróbowywanie nowych przepisów na

Cztery Fajery
Karp smażony z sosem grzybowym 134

świąt pozostało ledwo 10 dni, w tym roku wyjątkowo wszytko robimy na ostatnią chwilę. Dopiero zasiadamy do pieczenia pierniczków a przecież jeszcze nie upiekliśmy piernika staropolskiego, jeszcze przed nami bigos, pierogi, uszka i wiele innych smakołyków.  Choinka też na bazarze jeszcze stoi, czeka i czeka specjalnie na nas ;) za to będzie to bardzo piękne 10 dni taki magiczny przedświąteczny(...)zbyt głęboko żeby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Gdyby jednak tak się przydarzyło i jego treść wylała się należy szybko i dokładnie wypłukać rybę pod bieżącą wodą bo inaczej jej mięso może być gorzkie. Po rozcięciu ręką wyjmujemy wnętrzności. Odcinamy całą głowę. Wszystko dokładnie myjemy.  Następnie kroimy w dzwonka, oprószamy solą oraz pieprzem. Skrapiamy cytryną.  Każdy kawałek ryby obtaczamy

Życie zaczyna się w kuchni
Litewskie kołduny na maśle 199

Ugniatamy ciasto około 20 minut, by było gładkie i lśniące, a następnie odkładamy na blat, przykrywamy miską i pozostawiamy na pół godziny, by odpoczęło. W tym czasie przygotowujemy farsz. Mięso przekładamy do miski, dodajemy tłuszcz. Wsypujemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek roztarty z solą. Wyrabiamy masę kilka minut łyżką i odstawiamy na kwadrans. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą(...)najmniejszym ogniu. Do małych miseczek lub na talerze dajemy dość dużą ilość masła. Przy pomocy łyżki cedzakowej wyciągamy kołduny i układamy na talerze z masłem. Również na wierzchu pierogów układamy po kawałeczku masła i posypujemy je szczypiorkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Po prostu  coś przepysznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Quesadillas z kurczakiem i papryką (Quesadillas de pollo y pimientos) 396

Quesadillas z kurczakiem i papryką (Quesadillas de pollo y pimientos) Quesadillas to jedna z najpopularniejszych potraw meksykańskich. Generalnie są tu tylko dwa obowiązkowe składniki: tortille i

Pełny talerz
Filet z indyka duszony z bakaliami 207

Wiem, że teraz jest gorący okres przedświąteczny i nasze myśli błądzą pomiędzy pierogami, uszkami, czy też barszczem, makowcem i piernikiem. Ale zdarzają się też   takie chwile, kiedy trzeba zrobić pyszne danie na obiad, na którym chcemy zabłysnąć i wykazać się nową potrawą z nowym smakiem. Takie właśnie miałam zadanie, kiedy zaprosiliśmy naszych znajomych na obiad. Dla mnie(...)pistacjowych            1 łyżeczka suszonego tymianku           1 łyżeczka suszonego majeranku   Wykonanie: Mięso umyłam, oczyściłam z błon, osuszyłam papierowym ręcznikiem. Czosnek zmiażdżyłam, drobno posiekałam i przełożyłam do miseczki. Dodałam obie papryki, cynamon, sól i pieprz oraz tymianek i majeranek. Wymieszałam i roztarłam

Kuchnia u Krysi
USZKA Z GRZYBAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ 221

jeszcze nie jedliśmy. Inspiracją był przepis znaleziony u  Margarytki , jednak jak to zwykle bywa, lekko go zmodyfikowałam. Efekt końcowy wyszedł wprost powalający. Ciasto świetnie sprawdziło się także do pierogów z kapustą i grzybami. Z podanych ilości wychodzi ok.150 sztuk. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej typ750   (lub 500g pszennej tortowej) - 10g masła klarowanego - 315g (ml) gorącej wody Składniki(...)przypieczona. Grzyby odsączamy na sicie (wywar grzybowy można zamrozić w woreczkach do kostek lodu, przyda się jako bulion do zup, sosów grzybowych, itp.) i mielimy w maszynce do mięsa. Do cebuli dodajemy zmielone grzyby i dusimy całość ok.2-3 minuty, do odparowania nadmiaru płynów. Doprawiamy solą (ok. 3/4 małej, płaskiej łyżeczki) i świeżo mielonym pieprzem (ok.1/2 łyżeczki) do smaku. Farsz powinien

Smaczne Zdrowe