pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:205/458)

USZKA WIGILIJNE 227

Wigilijne uszka zawsze przygotowuje przy okazji lepienia pierogów, ponieważ używam tego samego ciasta zarówno do pierogów jak i uszek, a i farsz jest ten sam. Poza tym można je przygotować nieco wcześniej i zamrozić. A gdy nadejdzie Wigilia wrzucam na gotującą się wodę. I już są gotowe do podania z barszczem. Ciasto 50 dag mąki pszennej 1 jajko(...)Innym sposobem na lepienie uszek jest wykrojenie  z ciasta małych krążków np. małą  szklanką  lub kieliszkiem, na środek nakładamy farsz, lepimy uszka tak jak pierogi następnie z pierożka sklejamy oba rogi ciasta, i lekko wywijamy górną części uszka.  Gotujemy w osolonej wodzie około 3 min od wypłynięcia. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 197

Truskawkowe szaleństwo trwa! Dziś pierogi z moimi ulubionymi owocami -truskawkami. SKŁADNIKI; Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2-3 łyżki oleju szczypta soli około szklanki ciepłej wody 250 g truskawek 5 łyżek cukru pudru 200 g śmietany PRZYGOTOWANIE; Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić i zasypać(...)elastyczne. Ciasto dzielimy na kilka mniejszych kawałków aby było wygodniej je rozwałkować. Każdą części ciasta rozwałkowujemy na cienkie ciasto. Z rozwałkowanego ciasta za pomocą szklanki wykrawamy krążki na środek pieroga nakładamy truskawki. Następnie składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotowe pierogi  gotujemy partiami w wrzącej osolonej wodzie, od momentu gdy wypłyną około 3-4 minuty. Najlepiej smakują

RAROSSA
Myśmy jagódki, czarne jagódki 164

niektórych rejonach zima pełną gębą, a mnie się zachciało lata, a szczególnie jego smaków. Dlatego dzisiaj serwuję pierogi z jagodami, a tak! Mój kolejny debiut kulinarny dlatego ciasto ulepiłam najprostsze z najprostszych, aby nic nie zepsuć. Cała się upaćkałam sokiem z jagód, ale nic to, bo zabawa była przednia. A smak... niebo w gębie ;) 1 szklanka mąki 3/4 szklanki(...)które następnie nafaszerowałam jagodami (jagody wymieszałam z cukrem). Nakładałam łyżeczkę jagód na środek koła i zlepiałam boki ze sobą. Niestety jagody w międzyczasie puszczały sok... dużooo soku ;)  Gotowe pierogi wrzuciłam na wrzącą, osoloną wodę i gotowałam do wypłynięcia (mieszając od czasu do czasu, aby nie przylgnęły do dna).  W zależności o od upodobania pierogi można zajadać

bastalena
Pierogomania Tupperware 278

Parę dni temu dzięki uprzejmości Tupperware otrzymałam przyrząd do robienia pierogów typu ravioli .. Przyrząd ten inaczej nazywany jest  pierogomanią.. Wiadomo..każda(...)gosposia" w domu , w kuchni lubi mieć różne gadżety, które ułatwiają nam pracę..do takich gadżetów możemy zaliczyć też taką właśnie pierogomanię...która posłuży nam nie tylko do robienia pierogów czy ravioli..a także do ciastek..Ja już wypróbowałam ten przyrząd do różnego rodzaju ciast... były pierogi- ravioli z grzybami  były ciasteczka francuskie z makiem

Moje domowe kucharzenie
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 321

domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone, a nie smażone; lasagne - jak najbardziej, ale dlaczego makaronu nie zastąpić bakłażanem i cukinią, mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, udźcem z indyka(...)czas poznać te cudowne przepisy - będę linkowała pod tym postem. Dietetycznie Siostro, Bracie! Hej! PRZEPISY: Pyszny początek dnia czyli minikanapeczki z trzema pastami  Super kanapulec z boczniakami Pieczone pierogi z boczniakami i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo - chrzanowym

Brzuszki Łakomczuszki
Pierogi z jagodami 150

Pierogi z jagodami to jedne z moich ulubionych a polane śmietaną wymieszaną z cukrem przypominają mi te, które jadałam w dzieciństwie, smak jedyny w swoim rodzaju :) Składniki: - 1 kg mąki pszennej - 1 jajko - 0,5 l gorącej wody (zależy ile wchłonie mąka ) - 1 łyżka oleju - szczypta soli - 1 l jagód Przygotowanie: Mąkę przesiewamy na stolnicy

Zainspirowana w kuchni
Ruskie pierogi na rumiano 200

Uwielbiam ruskie pierogi .Zawsze robię ich więcej i mrożę , a potem podgrzewam, podsmażam , podaję z sosami- co mi tam przyjdzie do głowy. Sprawdzałam przepisy które już wstawiłam i wyszło mi , że na takie najprostsze z parzonego ciasta, ugotowane , a potem usmażone na rumiano ( jak juz są gotowe podlewam je odrobiną wody i przykrywam patelnię. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
PIEROGI Z MIĘSEM 451

Pierogi z mięsem to danie wyjątkowo popularne i lubiane w całej Polsce. Pozwala na wykorzystanie mięsa, na którym ugotowana była zupa. Wieprzowinę można zastąpić mięsem drobiowym. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
PIEROGI Z SEREM NA SŁODKO 220

Ostatnio wzięło mnie na dania polskiej klasyki. Dzisiaj pierogi z serem na słodko, czyli jeden z moich ulubionych obiadów, kiedy byłam dzieckiem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
PIEROGI Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ 200

pierogi podbiły serca moich bliskich. Są bardzo delikatne i smaczne. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 413

Pierogi z kapustą i grzybami zawsze znajdują się na naszym wigilijnym stole, ale czasami przygotowujemy je na obiad w dni powszednie. Popijane gorącym barszczem smakują wybornie! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
Pierogi z truskawkami 170

Pierogi z truskawkami i ? cukrem kokosowym oraz różanym CIASTO: 400 g mąki 1 jajko 100-120 ml ciepłej wody Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Wałkować cienko - wykrawać koła. Dodatkowo: truskawki cukier biały cukier kokosowy Royal Brand W każdy placuszek kłaść truskawkę lub dwie małe, posypać mieszanką cukrów - skleić. Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną

kolorowotorcikowo
Pierogi z kaszą jaglaną i bakaliami - lubelski kociołek II edycja 187

nakryć ciepłą miseczką na kilka minut, żeby ciasto odpoczęło. Ciasto wałkować na oprószonej mąką stolnicy, wykrawać szklanką koła. Na środku koła układać farsz, zlepić brzegi i docisnąć widelcem. Pierogi gotować w osolonej wodzie - do wypłynięcia. Podawać z wody z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem lub odgrzane na masełku, posypane cukrem pudrem.  Wersja smażona bardziej mi odpowiada :)  „Olej

kolorowotorcikowo
Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami 165

Uwielbiam pierogi. W moim regionie robi się ich dużo i na wiele sposobów. Kilka z nich już Wam przedstawiałam. Tym razem zdecydowałam się na zupełnie inny farsz. Wędzony na ciepło łosoś bardzo dobrze komponuje się z suszonymi pomidorami i oliwą.  Składniki: Ciasto: 2 czubate szklanki mąki 3 żółtka 3/4 szklanki ciepłej wody sól Farsz: 40 dag łososia wędzonego

Pasja Smaku
1. Jesień na talerzu! 185

trafiamy na potrawy i przetwory z dyni. Zupy, placki, pieczona dynia, mus z dyni, kawa z dyniowym purre, sałatki z dodatkiem dyni. A u nas dziś trochę tradycyjnie, polsko- pierogi. Mięciutkie ciasto wypełnione aromatycznym, w sumie dość niekonwencjonalnym farszem z dyni, sera feta, boczku i odrobiną czosnku! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)ostudzeniu, wszystkie składniki łączymy ze sobą – zlewając przy tym również uzyskany z boczku tłuszcz. Po dokładnym wymieszaniu możemy zabrać się do wałkowania ciasta, wykrawania kółek, napełniania i zalepiania naszych pierogów  wedle własnych upodobań. Pierogi idealnie smakują polane roztopionym masłem. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Symfonia Smaków