pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:203/458)

Uszka z grzybami i uszka z buraczkami 173

pozostawić przez kilka godzin w lodówce. ciasto wg znanego już przepisu http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Najlepszym rozmiarem do wycinania uszek jest kieliszek do szampana. Ciasto trzeba cienko rozwałkować. Ulepionego mini pieroga zawijamy na palcu. Pięknie uformowane uszka gotować maksymalnie 2 minuty od wypłynięcia . Wesołych Świąt

MarciochaKucharzy
Pierogi z botwinką w sosie koperkowym 174

Wiosenna wersja pierożków. Co roku goszczą na naszym stole:) Pierogi z botwinką w sosie koperkowym SKŁADNIKI: botwinka ser biały ( lub ricotta) koperek jogurt grecki 1 ząbek czosnku sól, pieprz ciasto: 350 g mąki tortowej 1 łyżka oleju ciepła woda Botwinkę dokładnie umyć, posiekać. Podgotować w osolonej wodzie do miękkości. Wymieszać z rozgniecionym widelcem serek i posiekanym koperkiem (połowa porcji

MarciochaKucharzy
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku 245

zwane też samosa) to jedna z bardziej popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce. Jest to odpowiednik naszych pierogów, ale smażonych na głębokim oleju i nadziewanych mięsem z warzywami, samymi warzywami lub serem. Wariantów nadzienia jest bardzo dużo i w dużej mierze zależą one od.....  pomysłowości kucharza

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Słodki ser do klusek i naleśników 237

Jeśli lubicie naleśniki na słodko czy szukacie sosu tylko gęstszego do pierogów czy klusek śląskich to polecam taki prosty serowy ;)  Można też mikserem rozbić dokładnie grudki sera chociaż mi nie przeszkadzają ;) Do jego wykonania potrzebujemy: ser biały twarogowy śmietanę cukier cukier waniliowy mleko W zależności jaką chcemy uzyskać konsystencję dodajemy więcej mleka. I cukier także wedle upodobań ;) Uważajcie

W kuchni bez szafek
PIEROGI KRESOWE (z twarogiem i kaszą gryczaną) 286

Mamy dzisiaj drugi piątek Wielkiego Postu, więc proponuję przygotować na obiad szybkie pierogi z twarogiem i kaszą gryczaną. Ten rodzaj farszu nazywa się kresowym (według H. Szymanderskiej). Polecam na pyszny, polski obiad :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy

Przepisy Aleksandry
Kontynentalny MIX :) 150

środek układamy farsz i sklejamy w trójkąt. Dobrze jest zostawić sobie miejsce na zakładkę, ponieważ ciasko nie skleja sie z sobą idealnie, jak np. w klasycznym cieście do pierogów. Samosy smażymy na oleju rozgrzanym do ok. 180 C do momentu, aż uzyskają złoty kolor (ok. 2-3 min).  My używamy olej ryżowy, ma wysoką temperaturę dymienia

vegetanie
Zielone kluski śląskie. 129

Witajcie :) Lubicie kluski ? Dla nas to podstawa żywienia, makarony wszelkiego rodzaju, kluski czy pierogi hihi. Uwielbiamy mączne produkty plus całe mnóstwo warzyw :) Dziś w naszym menu: zielone kluski śląskie z warzywnym gulaszem. Proste, smaczne, a to tego efektownie wyglądające zdrowe jedzenie :) Co Wy na to ? Jak wam się podoba ? Zielone kluski śląskie z warzywami : (4 osoby) Składniki do klusek

vegetanie
Ravioli - włoskie inspiracje :) 114

łyżka oleju kurkuma Do mąki dodać olej, aby ciasto było elastyczne, dodać łyżeczkę kurkumy. Dodawać stopniowo gorącą wodę i zagnieść ciasto. Powinno być średnio twarde, gdy będzie zbyt miękkie, pierogi mogą się rozgotować. Rozwałkować jak najcieniej, kroić w kwadraty ok. 4-5 cm. Na powstałe kwadraty nakładamy farsz i przykładamy drugim kawałkiem ciasta oraz dociskamy całość widelcem. Gotujemy

vegetanie
Kluski kładzione i modra kapusta :) 176

też mamy to na myśli, więc dzisiejsze danie to szybkie bezstresowe danie w sam raz na piątek. Lubicie kluchy ? Dla nas to podstawa żywienia hehehehe :P Kluski, makarony, pierogi itp. to super kuchnia i wspaniałe dania, można wymyślać w nieskończoność. Tak więc dzisiaj jedne z prostszych do zrobienia klusek, czyli tzw. kładzione, a do tego wspaniała modra kapusta. Oceńcie

vegetanie
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ 122

szpinak smażony z czosnkiem, kurczak ze szpinakiem … makaron ze szpinakiem czy też różnego rodzaju zapiekanki goszczą u mnie dość często. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pierogi ze szpinakiem. A raczej ze szpinakiem i fetą. Połączenie tych smaków plus dodatek aromatycznego czosnku tworzy danie, które z wielkim apetytem będą zajadać zarówno dzieci jak i dorośli. Polecam! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 184

Skąpane w warstwie przepysznej oliwy z oliwek z tartym parmezanem to poezja dla podniebienia! Zobacz również przepis na ----> ravioli z ricottą i szałwią Zobacz również przepisy na -----> PIEROGI Ravioli ze szpinakiem i ricottą - przepis: Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 220 g sera ricotty sól świeżo mielony pieprz 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek parmezan ciasto: 2 szklanki

Moje Qulinaria
Pierogi RUSKIE 274

Składniki: ciasto: 2 kubki mąki poznańskiej 1 kubek gorącej wody 1 łyżka oliwy szczypta soli farsz: 25 dkg twarogu 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz

Luźna Kuchnia
Leniwe pierogi z truskawkami i jagodami (bezglutenowe) 228

Szybkie i pyszne danie które lubi chyba każdy :) Pierogi leniwe tym razem w wersji bezglutenowej. Przyznam szczerze, że smakowały nam bardziej niż te tradycyjne z mąką pszenną. Były jakby bardziej delikatne :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia, polecam :) —>KLIK 250 g półtłustego twarogu jajko 0/5 szklanki mąki ryżowej szczypta soli szklanka truskawek (poza sezonem mrożonych

Mienta blog
Pierożki z jagodami 165

Przypominam że do godziny 23:59 dzisiaj czekam na chętnych w konkursie w którym do wygrania podwójne zaproszenia do teatru [ klik ] Teraz natomiast zapraszam na iście letni obiad czyli pierogi z jagodami. Można a wręcz trzeba zużyć zapasy mrożonek czy przetworów w słoikach. Takie pierożki z kleksem jogurtu smakują wyśmienicie, zapraszam. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Empanadillas: Post Scriptum 194

posiekanych zielonych oliwek 95 g drobno posiekanej szynki 30 g żółtego sera, startego Wszystkie składniki wymieszać, jeśli konieczne doprawić do smaku i nakładać na wycięte z ciasta pierogi. Ta wersja nie była przeze mnie testowana, ale wydaje mi się, że lepiej sprawdzi się w wersji pieczonej niż smażonej.  * przepisy cytuję za książkami: TAPAS, Hiszpańskie przysmaki; Kuchnia Hiszpańska; Przekąski

KUCHARNIA