pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:44/164)

PUCHATE ROGALIKI Z JABŁKOWO-ORZECHOWYM ŚRODKIEM 174

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy ale niezbyt cienko  i wycinamy kubkiem kółka. Na każde kołko nakładamy łyżeczkę nadzienia, składamy na pół i sklejamy podobnie jak pierogi. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie smarujemy je mlekiem i posypujemy cukrem. Pieczemy do zrumienienia - u mnie było

Walijskie Pichcenie
Litewskie kibiny 168

smaku.  3. Ciasto najlepiej podzielić na małe kawałki, formować kulkę, a następnie rozwałkować ją , na środek kładziemy surowy farsz i zlepiamy ciasto jak na pierogi. Gotowego kibina układamy na przygotowanej formie do pieczenia wyłożonej papierem, wierzch smarujemy jajkiem rozmąconym z wodą.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C i pieczemy kibiny przez 20-25 minut, aż będą brązowe

Apetyczna babeczka
CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY. 216

Stół uginał się pod ciężarem smakołyków, jakimi go zastawiono. Pierogi, kapusta, śledzie w kilku odsłonach, ryby smażone, pieczone, gotowane. Grzybów moc, krokietów sterta, a słodkości co nie miara. Można dostać oczopląsu! Tradycja co rok od lat wielu pielęgnowana w większości domów. Choinka błyszcząca, pachnąca lasem. Niegdyś jednak na stołach potraw ilość nieparzysta być musiała

W kuchni Karmel-itki
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 204

Rosół lubczykowy Zupa pomidorowa Krem z białych warzyw z łososiem i oliwą truflową Bigos świąteczny Pieczona pierś z gęsi z glazurowanymi buraczkami Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Łosoś z pieca Pieczony łosoś w posypce z curry Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Dietetyczny pasztet z kurczaka Pasztet rybny Sałatka lwowska Sałatka z ananasem Sałatka z paluszków(...)Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Łazanki z kapustą Tradycyjna sałatka jarzynowa Suszone grzyby w cieście piwnym Aromatyczny pasztet z  Kotlety z kalafiora Wegeburgery z marchewką Potrawy dla dzieci Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi ruskie Kotleciki

Codziennik Kuchenny
Arabskie pierożki z daktylami 105

sambousek z daktylami, wiele straciliście. To pierwsza i najważniejsza rzecz, którą musicie o nich wiedzieć. Arabskie pierożki z daktylami zagoszczą na naszym wigilijnym stole także w tym roku. Obok pierogów z grzybami, łazanek i innych tradycyjnych polskich potraw po raz kolejny dodamy do świątecznych dań bliskowschodni akcent.   Mam ogromny sentyment do kuchni krajów Zatoki Perskiej, którą mieszkając(...)rozpuści. Dodać posiekane daktyle i podsmażyć jeszcze około 1 minuty. Lekko przestudzony farsz nakładać na środek każdego krążka i zlepiać tak jak pierogi. Smażyć na głębokim oleju lub we frytkownicy, aż nabiorą złocistego koloru lub piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 190 stopni (grzałka góra - dół). Arabskie pierożki zapiekane w piekarniku będą mniej kaloryczne

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi gryczane z policzkami cielęcymi i pieczonymi warzywami oraz sosem z bulionu 107

porcji policzków cielęcych. Można je było po prostu zjeść, ale można też było przygotować dwie porcje pierogów. Gryczane ciasto na pierogi o charakterystycznym smaku, farsz z policzków i cebuli a do tego posypka z pieczonych warzyw i sos z mocno zredukowanego bulionu. Pycha! Warto to zaplanować właśnie na dwa dni, bo żeby zrobić pierogi wcześniej trzeba

Milion Smaków
Drożdżowe pierożki 193

Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy, siekamy i zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego krążka kładziemy niepełną łyżeczkę marmolady i zlepiamy jak pierogi. Każdy pierożek smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem. Pieczemy w 180 C przez około 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Meksykańskie pierogi empanadas 327

curry, chilli, 2 zgniecione ząbki czosnku Sposób przygotowania ciasto Składniki zagniatamy na sprężyste ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy pierogi, nakładamy farsz i zlepiamy. Gotowe pierogi smarujemy jajkiem i posypujemy lub nie sezamem/czarnuszką. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 min do zrumienienia. Farsz mięsny Filet oczyszczamy z błonek i chrząstek i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulkę(...)Ostudzony brokuł rozgniatamy widelcem lub blenderem i mieszamy z fetą. Doprawiamy. Jeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi empanadas pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 197

pierogi. Stawiamy je "po chińsku" falbanką do góry. Pierożki gotujemy przez około 8 minut na parze w bambusowym koszyku wyłożonym papierem do pieczenia. Papier wcześniej nacinamy w kilku miejscach, aby para mogła się przedostać do pierogów. Przygotowujemy sos- mieszamy wszystkie składniki. Pierożki jemy pałeczkami lub palcami, uprzednio maczając je w przygotowanym sosie

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto na pierogi 526

Można w internecie znaleźć kilkanaście przepisów na pierogi i każdy chwali swój wypróbowany. Ja przyznam się szczerze, że szukałam tego najlepszego i wypróbowałam kilka przepisów

Ala piecze i gotuje
Najlepsze na świecie pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 145

Przywędrowały do nas, najprawdopodobniej, w XIII wieku z Chin. W najstarszej polskiej książce kucharskiej jej autor, mistrz Czerniecki, przytoczył wiele przepisów na pierogi, co oznacza, że musiały być już wtedy wszechobecne na polskich stolach. Pieczone, gotowane, na słono lub słodko. W cieście można bowiem zamknąć niemal wszystko co jadalne i jest duża szansa, że będzie całkiem dobrze(...)smakowało. Dzisiaj klasyk nad klasyki- pierogi z mięsem i kapustą. W moim domu zawsze znikają szybciej niż się je robi ;) Czytaj więcej

Pichceniomania
Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty 142

połączenie! Spróbujcie! Na parapecie na swoją kolej czeka dynia, kto wie, może powstaną pierożki z dynią? Zobaczcie jakie pierogowe przepisy znajdziecie na blogu: Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pierogi

Moja smaczna kuchnia
Indyjski naan ziemniaczany 195

Chleby uwielbiam piec wszelakie więc jak znalazłam ten przepis też postanowiłam go wykorzystać. My jedliśmy go jako gigantyczne pierogi a smakują wybornie. Masa ziemniaczana dobrze doprawiona jest przepyszna. Polecam gorąco taki rodzaj chlebków. Indyjski naan ziemniaczany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Udka kurczaka pieczone na kapuście kiszonej 301

Dzisiaj zapraszam na udka kurczaka pieczone na kapuście kiszonej z dodatkiem suszonych śliwek. To świetny pomysł na obiad dla całej rodziny nie tylko na co dzień, ale również na zbliżające się święta . Danie jest aromatyczne, proste do przygotowania i niebanalne w smaku. Polecam! Składniki: Kapusta: 1 kg kapusty kiszonej 1 mała marchewka 5 suszonych śliwek 1 cebula(...)Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 1,5 godziny. Gdyby udka za bardzo się przypiekały, przykryć je folią aluminiową. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną → Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi

Oryginalny smak
Tygrysek 233

składników i podsmażam. Odstawiam by masa przestygła.  Rozwałkowuje drugi kawałek ciasta, wycinam krążki, na  każdy nakładam masę makową i zlepiam pierożki. Pierogi układam na cieście posmarowanym powidłami. Piekarnik nagrzewam do 200'C i piekę ciasto 15-20 minut. Upieczone odstawiam.  Rolada biszkoptowa- Białka ubijam na sztywno dodając po trochu cukier i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam

Ciasteczkowy Potwór