pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:26/164)

Pieczona feta z oliwkami 45

form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie moje przepisy, zapraszam Was do innych przepisów na dania z fetą: – Sałatka z arbuzem i fetą – Pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą – Makaron z pieczoną fetą i dynią – Makaron z fetą i warzywami – Naleśniki ze szpinakiem i serem feta – Kotleciki z cukinii z serem feta(...)pomidorowym z fetą – Smażony ser feta z miodem – Frittata ze szpinakiem i fetą – Szakszuka z fetą – Sałatka z pieczoną dynią i serem feta – Placki z gotowanych ziemniaków z fetą – Pierogi ze szpinakiem i serem feta – Sałatka z tortellini – Krem z pieczonych pomidorów i papryki – Frittata z batatem

nietylkopasta.pl
Pierogi z truskawkami 171

Pyszne pierogi z truskawkami. Ciasto lubię cienkie, więc pół truskawki na farsz wystarczy. Nie dodawałam cukru, ale miłośnicy słodkości mogą trochę truskawki posłodzić. Moje pierogi jedliśmy polane   koktajlem z pieczonych truskawek i lodów waniliowych . To było świetne zestawienie. Ale wystarczy pierogi po prostu polać słodką śmietaną z dodatkiem cukru waniliowego i też będzie pysznie. Polecam

Stare Gary
Ciasto śmietanowe z jagodami i kruszonką 146

smaku. Łapię więc tę ostatnią chwilę na jagodobranie, żeby się najeść na cały rok:) Zapas dżemów zrobiony (będzie też czym obdarowywać przyjaciół w zimie;), trochę zamroziłam, piekłam ciasta i lepiłam pierogi, jeszcze tylko pampuchy i sernik mam w planach... czy zdążę??? A tymczasem zapraszam na ciasto z jagodami. Przepis na niezawodne jogurtowe ciasto z owocami i kruszonką został minimalnie(...)zmodyfikowany, ale ciasto jest tak samo pyszne:) Zapraszam! Składniki: 300g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 200ml kwaśnej śmietany 12% 100ml oleju kokosowego (najlepiej nierafinowanego) 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki jagód kruszonka: 80g masła 80g cukru 2/3 szklanki mąki Jajka roztrzepać z cukrem, śmietaną, olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą

Obiad gotowy
Pierogi z dynią i jarmużem oraz kaszą jaglaną. Na doskonałym cieście orkiszowym. Zdrowo i smacznie. 178

Pierogi z farszem z pieczonej dyni Hokkaido, jarmużu i kaszy jaglanej gotowanej, doprawione Cayenne, chilli, słodką papryką. Podawane z naturalnym jogurtem lub polane masłem z cebulką, lub skwareczkami. Według własnego upodobania. Dynię wcześniej wystarczy upiec, a następnie zmiksować miąższ. Ja zaopatrzyłam się w dynię Hokkaido, ponieważ po upieczeniu można ją zajadać razem ze skórką. Zainspirowałam się przepisem Marty(...)Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dynię kroimy na drobniejsze kawałki, smarujemy je delikatnie olejem i układamy na blasze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 min do miękkości. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i studzimy. Po ostudzeniu blendujemy potrzebną ilość. Resztę można zamrozić lub zjeść ze smakiem posolone i popieprzone :)   Podczas pieczenia dyni obieramy cebule i czosnek

Naturalna Kuchnia
Jagielnik - pieróg z kaszą jaglaną 152

święto kaszy "Gryczaki". Będzie dużo regionalnych potraw z kaszy. Oprócz pieroga biłgorajskiego i gryczanego pieróg jaglany to jedna ze specjalności lubelskiej kuchni regionalnej, znana szczególnie w okolicach Rudnika. Skórkę z drożdżowego ciasta wypełnia nadzienie z kaszy jaglanej, miodu i twarogu. Tradycyjnie do nadzienia dodawana jest także mięta. Mój pieróg urozmaiciłam bakaliami. Pysznie smakuje z kubkiem mleka i ulubionym dżemem(...)wyrównać, brzegi ciasta zawinąć do góry, przykrywając nadzienie. Odstawić na ok 20 minut, przed pieczeniem ciasto z wierzchu można posmarować żółtkiem. Piekarnik nagrzać do 160stC, wstawić ciasto, piec ok godziny. Upieczony pieróg ostudzić na kratce. Smacznego

Obiad gotowy
Naucz się gotować – wskazówki, przepisy i inspiracje dla wszystkich przyszłych mistrzów kuchni! 82

również na indukcyjnej płycie. Minutnik ułatwia gotowanie , nie mówiąc o pieczeniu. Kiedy poszukiwałam nowego piekarnika i płyty do gotowania odwiedziłam mnóstwo blogów, aby znaleźć jak najlepszą i najpraktyczniejszą obcję. Kulinarne portale zawierają wiele informacji na temat kuchennych akcesoriów. Sama często o nich piszę. Kuchenne akcesoria ułatwiają gotowanie i pieczenie o choćby proste naczynie do temperowania czekolady . Jak gotować aby dobrze(...)zagmatwane, gdy jesteś nowicjuszem w kuchni. Mając obok siebie doświadczoną osobę, uczysz się dwa razy szybciej. Na pewno nie jeden raz w życiu uczestniczyliście w produkcji domowych pierogów na wigilię, czy pieczeniu pączków jako wolontariusze. Pora przejąć pałeczkę! Na początek najlepiej się nauczyć kilka prostych dań. Jeśli jest to pizza, wybierz ten przepis. Jednym z pierwszych dań, które nauczyłam

codojedzenia
Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu 165

Cześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę.  Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę.  Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 - 3 bułki(...)firmy Stella. Są wyłożone papierem, dzięki temu ciasto czy w tym przypadku mięso nie przywiera do foremki. Są bardzo praktyczne i nie są potrzebne blaszki i papier do pieczenia.  Z tej ilości mięsa miałam 4 foremki pasztetu. Piekłam 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.  Notatki: * w przepisie podałam wagę mięsa już ugotowanego, miałam 90 dkg mięsa

Pieprzyć z Fantazją
Tanie dania Marzec 140

Biszkopt – przepis Skrzydełka kurczaka pieczone Prosty przepis na pizze Zapiekanka z jarmużem Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami Wątróbka z jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron(...)parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Tanie dania Marzec pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pieczone pierogi z serem 298

drożdżami i solą do smaku. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, Następnie wycinać dużą szklanką kółka nakładać farsz, zlepiać i smarować śmietanką. Przygotowane pierogi ułożyć na wysmarowanej formie tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni około 20-25 minut. Pierogi smakują wybornie jako przekąska do piwa

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z kaczką 129

soku jabłkowego, 2 łyżki sosu sojowego, cukier (2 -3 łyżki), 3 zmielone goździki, sok z 1 limonki, Jeżeli zostaje nam po obiedzie trochę mięsa pieczonej kaczki, to możemy przygotować z niego pierogi. Mięso drobno pokroić. Do garnka wlać wszystkie składniki sosu i gotować aż wygotuje się 2/3 płynu. Dodać mięso i gotować aż płyn się prawie wygotuje. Odstawić

królestwo garów
Naturalnie pyszne warsztaty z Sokołowem 208

mój dowód osobisty;) Warsztaty to przede wszystkim gotowanie i na tę chwile czekałam najbardziej. Wymyślone przez Dominika menu składało się z kilku dań: dwa rodzaje sałatek, pierogi z pasztetem i grzybami, pieczony boczek. Oczywiście całe menu bazowało na produktach Naturrino. Obierałam gruszki na sałatkę, kroiłam łodygi selera, kruszyłam ser, lepiłam pierogi... Wszystkie dania smakowały pysznie! I choć

Obiad gotowy
Karjalanpiirakat - pierogi karelskie podawane z masłem jajecznym munavoi 168

wyszukana, ale nie zmienia to faktu, że może zauroczyć swoją prostotą. Karjalanpiirakat , czyli pierogi karelskie, to tradycyjna potrawa Karelów , która zdobyła ogromną popularność w całej Finlandii. Jest to płaski pieróg, wykonany z pszenno-żytniego ciasta z ziemniaczanym, ryżowym lub jęczmiennym nadzieniem, zapiekany później w piecu i moczony w maśle oraz mleku. Charakterystyczna falbanka sprawia, że ich wygląd przypomina ciastka(...)środka, formując falbankę biegnącą do góry. Gotowe pierogi ułóż na blasze, pokrytej uprzednio papierem do pieczenia. Piecz 15-20 minut w  240°C. W międzyczasie przygotuj miksturę do namaczania. Należy w tym celu rozgrzać mleko z masłem i dokładnie wymieszać. Upieczone pierogi zanurzaj w mleku i odkładaj na kratkę do obeschnięcia. Gotowe pierogi przykryj ściereczką

Food Square
DZIADKOWIE - EMOCJE I UCZUCIA | GRANDPARENTS - EMOTIONS AND FEELINGS - URSZULA KUNCEWICZ-JASIŃSKA I ALEKSANDER JASIŃSKI 61

dziadkowie to osoby mocno dotknięte przez ząb czasu. Stare, siwe, "ozdobione" okularami i drewnianą laską. Wzdychające przy wstawaniu z fotela, narzekające na dzisiejszy świat, a przy okazji piekące ciasta i lepiące pierogi. Kłóci się to z obrazem prawdziwych dziadków XXI wieku, którzy są u szczytu swej sprawności (intelektualnej i fizycznej), realizują marzenia i bywają na bieżąco z nowinkami

Wypisz Wymaluj
Jogurtowy sos czosnkowy 193

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 254

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiszona czerwona kapusta 261

skropiona jedynie oliwą, z orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami z kaczki, gęsi, wszelkimi zrazami, pieczeniami, kotletami, ale też pierogami, kopytkami, warzywnymi curry i innymi daniami. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na przetwory późnej jesieni

Rodzinka w kuchni
Pieczone pierogi z dynią, ricottą i sosem bazyliowym 199

blogu ;) Głownie robię te klasyczne, w miękkim delikatnym cieście, krótko gotowane w wodzie z olejem i solą. Czasem jednak mam ochotę na większe, bardziej sycące pierogi w cieście drożdżowym - pieczone w piekarniku. Dziś wersja z dynią w nieco azjatyckiej odsłonie - dla mnie pyszne

Milion Smaków
Calzone z kurczakiem na suchych drożdżach. 162

zlepić jak pieroga. Dodatkowo zawinąć zlepienie do góry, wtedy mamy pewność, że nam się nie rozlepi. Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę lekko wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów również wysmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 20 minut

Agusiowe smakołyki
Mus czekoladowy z ricotty 139

grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki

Moja smaczna kuchnia
pierogi z kurczakiem 171

było komu lepić małych pierogów, dlatego powstały duże :)  Pierogi zawijamy i są gotowe, do pieczenia i gotowania. W piekarniku nagrzanym do 180-200 st.C pieczemy 25-30 min, uprzednio smarując rozbitym jajkiem.  natomiast w gotującej wodzie pierogi będą dobre po 3-4 minutach od wypłynięcia :) Ugotowane możemy odsmażyć.  Upieczone też dobrze smakują. Polecam zawsze

chleba naszego
TIROPITY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 193

Tiropity to małe greckie ciasteczka, które można również przyrządzić z kupnego ciasta filo. Ich nazwa  to dosłowne tłumaczenie greckiego wyrażenia "placki z serem".  Nadzienie

Kuchnia MagdaLeny
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 155

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 155

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 141

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Botwinka w śmietanie. 156

Jest pyszna, zdrowa, kolorowa! Kocham wiosnę i te wszystkie smaki, które z sobą przynosi. Dziś prezentuję botwinkę, którą wiosną podaje do roladek z kurczaka , pieczonych mięs, czy do pierogów z botwinką. Polecam!!! Składniki na botwinkę w śmietanie  dwie porcje 100 g botwinki bez buraczków 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 100 ml śmietanki 30 % 100 ml wody

Rozpustne gotowanie
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 144

zostało po pierogach... Składniki 250 g pieczonego kurczaka natka pietruszki maggi garść suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę

R'n'G Kitchen