Paszteciki z kapustą i grzybami 248Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne
Ciasto ze śliwką kalifornijską i nutellą 177Idealne na chłodny jesienny wieczór, akurat taki jak dzisiaj, czyli początek lipca... :( Miałam już dawno na nie ochotę, bardzo lubię suszone śliwki - w sosie do pieczeni, w pierogach z sosem karmelowym (to przysmak zapożyczony z jednej restauracji z Brzegu), w kompocie wigilijnym. Wydaje mi się, że ciasto absolutnie nie do zjedzenia w upalny dzień, jest co prawda mokre(...)rześkie, nie jest ciężkie, ale na pewno nie można go nazwać lekkim. Czekolada, śliwka, nutella, alkohol, do tego cynamonowa nuta w cieście to smaki wybitnie jesienno-zimowe. murzynek (piekłam na blaszce o wymiarach 22 x 29 cm) 3/4 kostki margaryny 4 jajka 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mleka 1/2 słoika powideł śliwkowych 3 łyżki kakao
bistro mama
Racuchy z jabłkami na proszku do pieczenia 313Racuchy z jabłkami to doskonała propozycja, zarówno na kolację, obiad a nawet na śniadanie. Dzięki zastąpieniu drożdży proszkiem wykonujemy je błyskawicznie, a są równie dobre jak
Słodka Kraina Wypieków
Pyszny kotlet schabowy 214Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z grzybami 249uzyskania zdecydowanego smaku. Podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju, aby odparować pozostałą wodę. Farsz musi być gęsty i lekko zrumieniony. Studzimy. Farsz możemy również wykorzystać do pierogów z pieca ( są na naszym blogu). Teraz ciasto. Rozcieramy drożdże z odrobiną cukru, dodajemy 2 łyżki ciepłej wody, łyżkę mąki, mieszamy i pozostawiamy na chwilę. Do miski wsypujemy(...)twarde. Dzielimy je na części. Wałkujemy na posypanej mąką stolnicy. Wycinamy krążki, napełniamy je farszem, sklejamy brzegi i dociskamy je widelcem. Do polania gotowych pierogów użyjemy oleju, na którym przesmażymy cebulę. Zagotowujemy wodę, solimy i dodajemy trochę oleju. Wkładamy przygotowane pierogi do wody i gotujemy na wolnym ogniu 5 minut
Maminek kulinarny
Pierogi z pieczonymi burakami, fetą nutą tymianku i soku z limonki 239Jutro walentynki, moja propozycja to pierogi z pieczonym burakiem, fetą nutą tymianku i soku z limonki. Pieczony burak słodkawy z nutą tajemniczości do tego słona feta, która nada też kremowej konsystencji i nuta świeżego tymianku z jego charakterystycznym posmakiem a to skroplone kilkoma kroplami limonki do podkręcenia smaku .... seksownie ... niech każdy sam jeśli ma ochotę sobie(...)łyżki oliwy (używam oleju rzepakowego) farsz 4 buraki średnie 1/4 kostki fety sok z limonki (do smaku) tymianek świeży do posypania 2 łyżki masła do polania pierogów SPOSÓB WYKONANIA : (przepis autorski) - buraki myjemy osuszamy, jeśli są duże przekrawamy na pół. Owijamy w folie srebrną zazwyczaj kładę po dwa przekrojone i zapiekamy dobrą godzinę do miękkości
Basia w kuchni
Pieróg z kapusty z łososiem wędzonym 225kapustę? Ja ją uwielbiam w każdej postaci i dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny, prosty pieróg/placek kapuściany z łososiem wędzonym. A najlepsze w tym pierogu jest to, że jest robiony bez mąki. Spróbujcie Składniki: – 700g kapusty białej – 1 cebula – 3 jajka – 25g skrobi kukurydzianej – 60g łososia wędzonego – zioła(...)minut. Ja piekłam 35 minut. Piekłam w formie silikonowej więc niczym jej nie smarowałam. Jeśli Wy będziecie piec w zwykłej formie, najlepiej będzie wyścielić ją papierem do pieczenia. Gotowy pieróg po upieczeniu odwrócić do góry dnem na talerz lub patere i podawać z ulubionymi dodatkami. Jest pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego Pieróg z kapusty z łososiem
Smaki Armine
Pierogi z pieczarkami 222Najszybsze pierogi świata... Dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego omija nas przygotowanie ciasta na pierogi. Dodatkowo ciasto francuskie sprawia, że pierogi są bardzo delikatne. Danie może być podane na obiad, ciepłą kolacją lub jako przekąska na imprezie. Dla 2 osób Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 duża cebula szczypiorek natka pietruszki 1/2 łyżeczki tymianku (lub świeży(...)wałkujemy. Wycinamy kubkiem, miseczką, szklanką - kółka. Nakładamy farsz i sklejamy. Dodatkowo możemy łączenia poprzecinać widelcem aby ciasto się nie rozwarstwiło. Piekarnik nagrzewamy do 180C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierogi, a następnie smarujemy je białkiem. Pieczemy około 20min. aż się zrumienią. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Owsiane pierogi z parowaru z brokułami 224masy. Odrywamy po kawałku ciasta, rozwałkowujemy, wycinamy szklanka kółka, nakładamy na środek farsz i zamykamy, zaciskajac brzegi. Włączamy parowar. Do naczynia wkładamy papier do pieczenia. Gotujemy pierogi około 10 minut
Szkrab Je Sam
Chili con carne 218Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pieczarkowa 149Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Dobra zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji
karolgotuje
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka 183pieprz czy liść laurowy. Takich dań na południu Podkarpacia nie uświadczycie. Znajdziecie tam jednak inne unikatowe dania, charakterystyczne dla tego regionu, chociażby haluszki z bryndzą, knysze czy pieczone razowe pierogi. Na wschodzi województwa do pierogów podadzą Wam maczkę z grzybów czy kaczki, czyli pełny smaku zawiesisty sos. Podany tutaj barszcz zapewne będzie barszczem czerwonym, natomiast biały
Trzeci talerz
Mięso i kapusta: wyśmienity duet, z którego można wyczarować wiele pysznych dań 186się przebojem naszego następnego przyjęcia! Wszyscy znamy pierogi z mięsem. Nie zliczymy ilości pochłoniętych pierogów z kapustą i grzybami. Stwórzmy z nich smakowity mix! Po chrupiące pierogi z pieca z nadzieniem z mięsa i kapusty goście będą ustawiać się w kolejce. Dla elegantów Dawniej kapusta była kojarzona z nieciekawą kuchnią ubogich warstw społecznych. Całe szczęście
Codogara