Kostka orzechowo-batatowa z masłem orzechowym Nutura ( przepis ) Placuszki kokosowe z masłem orzechowo-kokosowym Nutura ( przepis ) Batoniki czekoladowo-fasolowe z masłem orzechowym z chili Nutura (przepis wkrótce) Bezglutenowe pierogi z nadzieniem z masłem orzechowym z chili Nutura ( przepis ) Kokosowe i z chili Ocena: 6 pand Proteinowe Ocena: 4,5 pandy
Candy Pandaswokół kto czytał Przekrój , to pewnie rozpoznaje pomnik piernikarki zawody strażackie toruński smok krzywa wieża restauracja wegetariańska Ciasna na Podmurnej 17, bardzo smacznie kofta twarogowo-jaglana z sosem pomidorowym pierogi soczewicowe z chutneyem z modrej kapusty Zamek w Malborku o 5.20 :) (w drodze powrotnej) Vegetarian summer dinner V In the photo: mash potatoes with favourite milk, lettuce
Qlinarnie i QlinarnieMAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO
SMYKWKUCHNIpomidorami . Staram się nie być monotonny i za każdym razem pokazywać Wam bób w innej odsłonie. Był bób pieczony na modłę azjatycką, jak i klasyczny, delikatny z miętą w pierogach z bobem . Teraz pracuję nad pasztetem bobowym, ale ciągle nie wiem co do niego dodać… Korcą mnie już sprawdzone smaki, ale okaże się w praniu co do niego
Blendmansuszone i to mi wystarczyło, ale świetnie sprawdzi się sos koperkowy, miętowy lub jakiś gulasz. Co jeszcze pełnowartościowego można zrobić na obiad z bobu? Polecam sałatkę z bobem oraz pierogi z bobem . Jeśli lubisz bób, to z pewnością je pokochasz. Zobacz inne przepisy z bobem Artykuł Kopytka z bobu pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanmoże to, że są trudno dostępne i trzeba się nagimnastykować, by je dostać (albo zerwać samodzielnie)? A może po prostu to pyszny smak, który kojarzy się nam z babcinymi pierogami pełnymi sera i jagód... Cokolwiek to jest, sprawia, że jagody w sezonie są dla mnie bardzo pożądanym produktem i chcę wykorzystać je na wiele sposobów. Na blogu gościł
Poezja Smaków - blog kulinarnySposób przygotowania: Makaron gotujemy tak, aby był al'dente (zarówno czekoladowy jak i kokardki, ale w osobnym garnkach). Na talerzu formujemy buzię - ja położyłam obręcz do wycinania ciasta na pierogi i wlałam jogurt do środka, dzięki czemu uzyskałam równomierny, okrągły kształt. Powyżej jogurtu z czekoladowego makaronu układamy "włosy", które dekorujemy mini makaronem kokardki. Truskawki kroimy w plasterki i układamy
Kolorowy Przepisownikmałej puszki mieszanki meksykańskiej Bonduelle <--klik garść startego sera żółtego lub sera mozzarella 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, ma być zwarte i przypominać ciasto na pierogi. 2. Następnie kule ciasta dzielimy na dwa i wałkujemy na kształt koła ( możemy piec dwie pizze na raz na dwóch patelniach). 3. Patelnię smarujemy oliwa, włączamy grzanie i wykładamy ciasto
Gotowanie...to proste !różnego rodzaju sosach, sokach, w deserach lodowych i musach. Świetnie też nadają się na galaretki, dżemy, do ciast i muffinek. Z powodzeniem można używać ich jako nadzienia do pierogów, knedli, a także jako dodatku do makaronu czy ryżu. Gorąco polecam i życzę smacznego. W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Jagodowo i borówkowo wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów
mojewypiekiinietylkoktóre mam przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka. Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP ŁAGODNY MILD Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam. Moje zastosowanie
Gotowanie Patkiokoło 40 minut. Kiedy ciasto wyrośnie odgazowujemy je, robimy wałek i kroimy na 12 części. Rozpłaszczamy każdy placuszek i nakładamy jagody wymieszane z cukrem( dawałam po łyżce). Zlepiamy jak pieroga i formujemy podłużną bułeczkę jak się uda. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajem z mlekiem i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Pieczemy
Różowa kuchniadanie, a składnik, jakże niezbędny np, do ruskich pierogów . Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, a pokrojona cieniuteńko podana na chlebie z plasterkiem cebuli, skropiona octem, to szybka kresowa zagrycha do "kielicha".Tę ostatnią wersję często serwował podczas naszych wyjazdów do Wilna mój Wujek, kiedy ucztowali sobie
Gosia gotujegorącą lipową herbatę gdy byliśmy przeziębieni, za wydziergany na drutach szalik albo uszytą spódnicę, jakiej nie miała żadna inna koleżanka, za najlepszą pod słońcem szarlotkę i każdą falbankę na pierogach, za to że są zawsze obok, wspierają, dbają, pomagają. Odwdzięczcie się im dzisiaj, przygotowując na kolację np. takie serniczki z bananami i podziękujcie za dar życia. Mamuś, kocham Cię
Obiad gotowy100g wędzonego łososia w plastrach 100g serka śmietankowego tymianek, oregano Wykonanie : Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury. Małą szklanką wycinać kółka jak przy cieście na pierogi. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Upieczone kółeczka przestudzić, a następnie smarować kleksami serka kanapkowego, ja użyłam śmietankowego. Na każdym kleksie z serka ułożyć plasterek łososia. Posypać delikatnie
Raj dla Podniebienia