piernik - 7329 przepisów (strona:181/489)

Pierniczki alpejskie 73

temperaturze pokojowej 3 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżeczki przypraw (2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka goździków, pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej, pół łyżeczki pieprzu), można zamiast dodać przyprawę korzenną do piernika 250 g masła 200 g miodu 200 ml dżemu do nadziewania Dzień przed pieczeniem W dużej misce wymieszać kakao z mąką, odstawić. Miód zagotować z przyprawami, odstawić. Dodać masło, poczekać

moj przepis na
Pierniczki alpejskie 56

temperaturze pokojowej 3 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżeczki przypraw (2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka goździków, pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej, pół łyżeczki pieprzu), można zamiast dodać przyprawę korzenną do piernika 250 g masła 200 g miodu 200 ml dżemu do nadziewania Dzień przed pieczeniem W dużej misce wymieszać kakao z mąką, odstawić. Miód zagotować z przyprawami, odstawić. Dodać masło, poczekać

moj przepis na
Ekspresowe pierniczki kakaowe w korzennym aromacie 54

lukru królewskiego, lukrowych mazaków i świątecznych posypek.  Obserwuj mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI na ok. 45 szt.: 400g mąki pszennej tortowej 60g cukru pudru 20g przyprawy korzennej do pierników 2 płaskie łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody 4 łyżki miodu 100g masła 2 jajka Lukier królewski: 1 białko kurze + cukier puder PRZYGOTOWANIE świątecznych pierniczków korzennych: W rondelku roztopić masło(...)miodem i odstawić do przestygnięcia. W dużej misce połączyć ze sobą suche składniki: mąka, kakao, cukier puder, przyprawa korzenna do pierników i soda. Do suchej masy dodać jajka i roztopione masło z miodem. Całość wymieszać, zagnieść dłońmi, wyłożyć na stolnicę. Ciasto podsypać odrobiną mąki, chwilę wyrabiać i podzielić na 4 części. Z porcji ciasta uformować kulę, ułożyć na papierze

kulinarnyJa
Cynamonowe serca. Piernikowe serca. 77

Cynamonowe serca. Piernikowe serca. Pierników może być wiele rodzi od miękkich, wilgotnych po super kruche ciasteczka . Tym razem cynamonowe serca zagoszczą na Dzień Świętego Walentego . Te piernikowe serca są fenomenalne. Mają wyjątkowy smak cynamonu i imbiru i są idealne na Walentynki . Chociaż możemy je robić przez cały rok. Pyszne ciasteczka o smaku cynamonu . Idealne ciasteczka na prezent dla ukochanej osoby

Zdrowy Styl Joanny
Najlepsze przepisy na ciasto marchewkowe 90

Najlepsze przepisy na ciasto marchewkowe zebrane tu z okazji 3 lutego – Dnia Ciastka Marchewkowego Ciasto marchewkowe z makiem Łatwe Ciasto marchewkowe z resztek z sokowirówki Piernik marchewkowy z wytłoków z sokowirówki Piernik marchewkowy Brownie marchewkowe Ciasto marchewkowe słodzone stewią Muffinki marchewkowe z resztek z sokowirówki Marchewkowo waniliowe mini muffinki Marchewkowe kaczuszki – wielkanocne kruche ciasteczka Ciastka owsiane z marchewka

Dorota Smakuje
Ciasto marchewkowe 83

ok.220g) cukru - 3 duże , kurze jajka - ok 450 g mąki tortowej ( typ.450) -  1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - ok.3/4 szkl. oleju. Krem: - opakowanie serka mascarpone - 300ml śmietanki 30% - 100g cukru pudru Na początek na tarce o średnich oczkach starłam umytą i obraną marchewkę i jabłko. Jajka ubiłam(...)puszystą masę z cukrem. Do masy , cały czas ubijając dodałam przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Cały czas ubijając dodałam olej.  Na koniec dodałam przyprawę do piernika i cynamon, wymieszałam łyżką. Końcowym etapem  jest dodanie marchewki i jabłka. Po dokładnym wymieszaniu składników wylałam wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiekłam w temp 180C ok.40

Kuchnia Pełna Emocji
Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 70

pyszny kawałek noworocznego ciasta. Oby rok 2020 był tak dobry jak to keto ciasto z pianką wiśniową... Course Deser Cuisine Europejska, Wege Keyword ciasto z owocami, czekolada, owoce, piernik Cook Time 20 minutes Total Time 2 hours 20 minutes Servings 16 porcji Ingredients Ciasto piernikowe 4 jajka 0,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 2 łyżki masła klarowanego rozpuszczonego 4 łyżki

Modern Cave Girl
Ossobuco wołowe 48

pory 4 średnie cebule Małe opakowanie pomidorków koktajlowych 1 jabłko Garść suszonych moreli Tymianek wg uznania Sól/pieprz wg uznania (najlepiej świeżo zmielone) 1-2 łyżeczki przyprawy do piernika (należy zwrócić uwagę, alby kupić tę niezawierającą cukru) Łyżka masła klarowanego Nieduża szklanka czerwonego wytrawnego wina Przygotowanie: Gicz nacieramy świeżo zmielonymi solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy(...)Dobrze, jeśli podłożymy część pod mięso. Pomidorki przekrawamy na pół, morele siekamy, a jabłko kroimy na grube plastry i układamy wokół mięsa. Całość podlewamy winem i posypujemy przyprawą do piernika. Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu i pieczemy ok. 3-4 godziny (zależy, jak grube mamy plastry mięsa – piekłam

Kate's Kitchen
Tort piernikowy z nutą grzańca i pomarańczy 85

piernikowy z suszonymi śliwkami i nutą grzańca i pomarańczy Składniki: Biszkopt: 1)       3 jajka 2)       3 łyżeczki przyprawy do piernika 3)       100 g cukru 4)       90 g mąki pszennej 5)       30 g mąki ziemniaczanej(...)płatki czekoladowe typu chocapic   Sposób przygotowania: 1.        Biszkopt 1)    Mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z przyprawą do pierników przesiewamy przez sitko. 2)     Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę (około 15 minut). W trakcie ubijania, gdy białka będą już trochę ubite dodajemy cukier i miksujemy dalej. Następnie dodajemy

Na kulinarnym poligonie
Ossobuco wołowe 67

pory 4 średnie cebule Małe opakowanie pomidorków koktajlowych 1 jabłko Garść suszonych moreli Tymianek wg uznania Sól/pieprz wg uznania (najlepiej świeżo zmielone) 1-2 łyżeczki przyprawy do piernika (należy zwrócić uwagę, alby kupić tę niezawierającą cukru) Łyżka masła klarowanego Nieduża szklanka czerwonego wytrawnego wina Przygotowanie: Gicz nacieramy świeżo zmielonymi solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy(...)Dobrze, jeśli podłożymy część pod mięso. Pomidorki przekrawamy na pół, morele siekamy, a jabłko kroimy na grube plastry i układamy wokół mięsa. Całość podlewamy winem i posypujemy przyprawą do piernika. Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu i pieczemy ok. 3-4 godziny (zależy, jak grube mamy plastry mięsa – piekłam

Kate's Kitchen
Współpraca z "Gellwe" 91

jest marką, która w swoim asortymencie oferuje gotowe, desery, mieszanki ciast do wypieku, dodatki do pieczenia oraz dodatki funkcjonalne.  W paczce znajdowało się: cukier wanilinowy ciasto czekoladowe XXL piernik klasyczny piernik domowy XXL  Zapraszam do zakupów

Truskawkowa Fiesta
Ossobuco wołowe 57

pory 4 średnie cebule Małe opakowanie pomidorków koktajlowych 1 jabłko Garść suszonych moreli Tymianek wg uznania Sól/pieprz wg uznania (najlepiej świeżo zmielone) 1-2 łyżeczki przyprawy do piernika (należy zwrócić uwagę, alby kupić tę niezawierającą cukru) Łyżka masła klarowanego Nieduża szklanka czerwonego wytrawnego wina Przygotowanie: Gicz nacieramy świeżo zmielonymi solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy(...)Dobrze, jeśli podłożymy część pod mięso. Pomidorki przekrawamy na pół, morele siekamy, a jabłko kroimy na grube plastry i układamy wokół mięsa. Całość podlewamy winem i posypujemy przyprawą do piernika. Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu i pieczemy ok. 3-4 godziny (zależy, jak grube mamy plastry mięsa – piekłam

Kate's Kitchen
Świąteczne przepisy z Lubellą 76

Uwielbiam okres przedświąteczny... choinka, światełka... a najbardziej kocham unoszący się w całym domu zapach grzybów, cytrusów i przyprawy do piernika- od lat te same zapachy, te same potrawy, te same receptury, które tylko w TYM okresie smakują nader wyjątkowo.  Makaron z makiem, łazanki z kapustą z grzybami, kremowy sernik czy piernikowe ciasteczka (i tu super patent- powstałe przy okazji(...)minut, pieczenie 1 godzina  ciasto kruche: 600 g mąki Lubella Puszysta Krupczatka 300 g zimnego masła 200 g cukru pudru 50 g kakao 20 g przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja szczypta soli sernik: 1 kg sera twarogowego (mielony z wiaderka) 200 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią

Kraina Miodem Płynąca
Chrupiąca granola z orzechami. 71

laskowych – 30 g mieszanki orzechów – 30 s nasion słonecznika – 2 łyżki syropu klonowego – 2 białka – 30 g nasion sezamu – 3 łyżeczki przyprawy do piernika Do miski wsypujemy płatki owsiane, orzechy, sezam, słonecznik. Dodajemy syrop klonowy i przyprawę do piernika. Dokładnie mieszamy zawartość miski. Do drugiej miski wbijamy białka i ubijamy na sztywną pianę. Ubitą

Zdrowy Styl Joanny