puszyste i mięciutkie w środku. Są po prostu przepyszne! Można je wykonać w kształcie podłużnym do hot-dogów lub okrągłe do różnego rodzaju burgerów. Świetnie się również sprawdzą jako pieczywo na kanapki. Mają prosty skład, bez zbędnych dodatków, emulgatorów i konserwantów, które można spotkać w kupnych bułkach do hot-dogów czy hamburgerów. Taki domowy fast food z własnoręcznie upieczonymi bułkami
Kuchnia MagdaLenyMaj to miesiąc truskawek, więc właśnie w maju warto przygotować jak najwięcej smakołyków z truskawkami, bo właśnie w maju truskawki są najlepsze. Tort czekoladowo-śmietankowy z
KorniszonkiPasta z pasztetu, serka topionego i rzodkiewki to ciekawy pomysł na błyskawiczne w przygotowaniu smarowidło do pieczywa, smaczna alternatywa dla kanapek z szynką czy serem. Taką pastę można dowolnie modyfikować w zależności od możliwości i upodobań smakowych. składniki na 3 porcje 200 g pasztetu 150 g serka topionego kremowego 2- 3 rzodkiewki pęczek szczypiorku czarny pieprz sól przepis(...)dużych otworach rzodkiewkę. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do składników na pastę. Wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i starannie razem łączymy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem. Artykuł Pasta z pasztetu, serka topionego i rzodkiewki + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniatureckiego śniadania bez pieczywa, a konkretniej tureckich "obwarzanków" (chociaż obwarzanki to nie są, bo ciasta na simity nie gotujemy przed pieczeniem). Simit i turecka herbata to połączenie niepowtarzalne, nierozerwalne i wprost genialne! Składniki (7 sztuk): - 12 g świeżych drożdży lub 1.5 łyżeczki drożdży instant - 0.5 łyżeczki cukru - 1/3 szklanki mleka roślinnego (my użyliśmy owsianego) - 325 g mąki
Roślinożerni urlopowiczepokolenie białej buły” Dobijają mnie mamusie, które na siłę wpychają dzieciom do rączek białe, pszenne bułki. Potem jest wielkie zdziwienie, że moje dziecko nie chce jeść żadnego innego pieczywa, niż pszenne bułki. No dobra i mi się czasem to zdarza, jednak jest to CZASEM a nie na porządku dziennym. Prawda też jest taka, że te bułki pszenne są pyszne(...)pszennych. Mąż też się załapuje na wariant z ziołami prowansalskimi, suszonymi pomidorami i oliwkami. Przyznam się wam, że jakiś czas temu trafiłam na grupę na fejsie „Upiecz sobie pieczywo”. Nie spodziewałam się fajerwerków, raczej może jakiegoś ciekawego przepisu? Tymczasem grupa okazała się być kopalnią wiedzy o pieczeniu chleba. I to wyłożonej bardzo przystępnym językiem. W głowie poukładało
Mieszam w Garnkucebulę, posypać cukrem i smażyć, pod koniec wsypać pokrojone ząbki czosnku, jarzynkę, paprykę ostrą, dodać kiełbasę i pod przykryciem dusić z 8 minut na średnim ogniu. Podawać kiełbasę z pieczywem i musztardą - kiełbasa smażona z cebulą i czosnkiem bardzo lubimy zjeść od czasu do czasu na kolację z pieczywem, musztardą.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj troszkę bardziej obfite śniadanie na styl brytyjski, czyli tosty z jajecznicą fasolką i boczkiem. Składniki: pieczywo tostowe 6 sztuk puszka fasolki w sosie pomidorowym 6 plastrów boczku 6 jajek 1 łyżka masła przyprawy: sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przepis: Pieczywo zapiekamy w tosterze, Na suchej patelni grillujemy plastry boczku, Fasolkę podgrzewamy, Jajecznicę smażymy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem
tyfranboxjest świetnym dodatkiem do sałatek, makaronów lub kaszy bulgur i kuskusu. Rozmaryn - doskonale komponuje się z pieczonym i grillowanym mięsem i warzywami. Niewielkie ilości możesz też dodawać do domowego pieczywa, pizzy, sosu pomidorowego, fasoli, ziemniaków lub potraw z jajek. Rozmaryn ma bardzo intensywny smak, więc dodawaj go ostrożnie Kurkuma wymieszana z imbirem nadaje potrawom smak charakterystyczny dla kuchni indyjskiej. Świetnie(...)organizmu sód, który odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego oraz nawodnienie organizmu. Jednak zazwyczaj spożywamy kilkukrotnie więcej soli niż powinniśmy, jest bowiem zawarta w wędlinach, pieczywie, konserwach, serach, mleku sojowym i wielu innych produktach. Nadmierne spożycie soli może być niebezpieczne dla zdrowia prowadząc m.in. do nadciśnienia tętniczego, miażdżycy czy zawału serca. Zamiast soli kuchennej lub warzonej możesz
Cztery FajeryŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
KorniszonkiOstatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i następnego dnia rano po prostu włożyć do piekarnika. Są to typowe bułeczki pszenne, takie jak znacie ze sklepu, ale przygotowane domowym sposobem. Potrzebujemy dosłownie kilka składników. Przepis na: Domowy chleb na zakwasie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomidorowym, to za mną chodziło. Domowej roboty, jest znacznie lepsza od tej, którą możesz znać ze sklepowych półek 😉 Z czym jeść pieczoną fasolę? Najbardziej lubię zapodać ją sobie z pieczywem lub na pieczywie. Tak też Tobie polecam. Oczywiście możesz również do niej ugotować ziemniaki lub jakieś kluseczki. Ukręcić surówkę lub sałatkę. Stworzyć bogatszy obiad. Dla mnie jednak najlepszą opcją, jest
BlendmanPokazywałam Wam już wiele pysznych przepisów na pieczywo i bułki, w tym te do hamburgerów. Te do hot dogów robi się bardzo podobnie, a z podanego przepisu zrobisz 10 bułek do hot dogów. Zajrzyj też do mojego przepisu na hot dogi aby przygotować klasycznego hot doga z tą bułeczką. Polecam Wam także inne przepisy: – bułki do hamburgerów – ciabatta
nietylkopasta.plcienkich plasterkach ser pecorino garść rukoli 5-6 dużych kaparów (tych z ogonkami) – można pominąć około 2 łyżki oliwy z oliwek sos balsamiczny świeżo mielony pieprz świeże pieczywo Na płaskim talerzu układamy plasterki łososia. Następnie posypujemy go rukolą i startym na małych oczkach serem. Później usuwamy ogonki kaparów, przecinamy je na pół i dodajemy do na talerz. Na koniec(...)całość skrapiamy oliwą z oliwek, polewamy sosem balsamicznym i posypujemy świeżo mielonym pieprze. Podajemy w towarzystwie chrupiącego pieczyw. Smacznego Artykuł Carpaccio z łososia pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeMini gołąbki w młodej kapuście Szybkie, proste i przepyszne danie jednogarnkowe. Mięsno ryżowe klopsiki duszone w młodej kapuście i sosiku pomidorowym. Mini gołąbki możemy podać z ziemniaczkami lub świeżym pieczywem. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 100g ugotowanego białego ryżu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek(...)ponownie mieszamy *** *** Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i gotujemy jeszcze przez kilka minut bez przykrycia, aby sos trochę odparował i zgęstniał *** *** Podajemy z ziemniaczkami lub ze świeżym pieczywem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z Apetytem