pieczywo - 17769 przepisów (strona:102/1185)

Jak gotować by nie marnować? 156

wykorzystywać ,,resztki”. I nie mam tutaj na myśli liści z warzyw, które niektórzy uważają za niejadalne (ja też). Mam na myśli produkty, które często zostają: pieczywo, kawałki wędlin, warzywa, resztki sera, czy mięsa. Dlatego stworzyłam ten e-book: ,,Kuchnia z szacunkiem do jedzenia” to moja odpowiedź na ten problem. Znajdziecie tutaj 25 przepisów na dania, które pomogą(...)każda z nich dedykowana jest jednemu produktowi. Dodatkowo każdy przepis opatrzony jest poradami oraz ma przeliczone wartości odżywcze. W e-booku znajdziecie między innymi przepis na słodkie knedle z pieczywa, pizze na spodzie chlebowym, ciasteczka z parmezanem, warzywne arancini, tortille z patelni oraz wiele innych Bonus Dodatkowo dla każdego kto zdecyduje się zakupić ebook przygotowałam planer posiłków oraz szablon listy

365 dni dookoła kuchni
Jak przyrządzić kolację z resztek? 143

można również wykorzystać rożne resztki wędliny jak salami i szynka czy wędzony boczek. Lekko podpieczona kanapka na ciepło jest bardzo syta i lekko chrupiąca. Można tu wykorzystać nieco czerstwe pieczywo. Często z głodu powstają fajne przepisy na kolację z resztek, o choćby kanapka ze schabowym z dodatkiem groszkowego pesto i sałaty. Moje dzieci bardzo lubią schabowe kotlety, więc kiedy planuję(...)przygotowałam przepis na kanapki z resztek kurczaka . Kurczaka można swobodnie zamienić na indyka. Są to moje ulubione kanapki na kolację. Smakują wyśmienicie zwłaszcza jeśli kanapki powstały ze smacznego dziurawego pieczywa jak chleb bez zagniatania . Wytrawne tary z resztek Innym sposobem na wykorzystanie obiadowych resztek jest wytrawna tarta. Tarta to bardzo praktyczne danie, które można przygotować wcześniej i bez problemu podgrzać

codojedzenia
Pasta z wędzonej makreli, serka, jajka i chrzanu + film 99

Pasta z wędzonej makreli, serka, jajka i chrzanu to znakomity pomysł na ciekawe urozmaicenie śniadania, doskonale smakuje rozsmarowana na świeżym pieczywie. Taka pasta to szybki i prosty dodatek do kanapek.     składniki na 3 porcje 1 wędzona makrela 240 g puszystego serka twarogowego śmietankowego 1 jajko ugotowane na twardo 2- 3 łyżki tartego chrzanu pęczek szczypiorku z dymki czarny(...)oraz serek i chrzan. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do składników na pastę. Na końcu wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i starannie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem.   Artykuł Pasta z wędzonej makreli, serka, jajka i chrzanu + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Tatar wołowy 114

wołowej 3 żółtka 2 łyżki wody 1 łyżka oleju 1 łyżka musztardy ostrej np.dijon sól, pieprz 3 posiekane ogórki konserwowe 1 czerwona cebula kilka marynowanych prawdziwków 2 łyżki kaparów pieczywo i masło do podania Przygotowanie: Mięso siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Do mięsa dodajemy jedno żółto, olej, odrobinę wody, musztardę i sól oraz pieprz. Wyrabiamy(...)obok tatara układamy bardzo drobno posiekaną cebulę, grzybki oraz ogórki. U mnie na talerzu znajdują się jeszcze kapary, które bardzo bardzo lubię. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub grzankami oraz masłem

Życie zaczyna się w kuchni
Giżda non – uzbeckie lepioszki (placki) chlebowe 100

Dziś podzielę się prostym przepisem na pyszne uzbeckie placki chlebowe. Giżda non- to rodzaj pieczywa drożdżowego wypiekanego w tradycyjnych glinianych piecach „tandyr”, ale z piekarnika smakują prawie tak samo, jak z pieca. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Kto się skusi i spróbuje? Składniki: – 480g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 290ml ciepłej wody

Smaki Armine
Fasolka, jajko na twardo, tost – prawdziwe brytyjskie śniadanie 129

marketach. Będzie szybciej, ale tak czy tak doprawiamy jej smak. Zobacz również: Klasyczne pancakes z syropem klonowym Składniki fasolka w sosie pomidorowym (w puszce) 4-5 plasterków wędzonego boczku pieczywo tostowe łyżka masła jajka sól pieprz natka pietruszki Przeczytaj przepis na: Śniadanie – tosty z szynką i mozzarellą Fasolka, jajko na twardo, tost – przepis W rondelku podgrzewamy fasolkę. Doprawiamy(...)masła smażymy jajko na twardo. Podczas smażenia doprawiamy je solą i pieprzem. Trzeba pamiętać, aby białko było ścięte, a żółtko jeszcze płynne. Takie jajko smażymy ok. 5-6 minut. Pieczywo tostowe zapiekamy w tosterze, piekarniku, albo na suchej patelni. Na talerz wykładamy grillowane plastry boczku, na nich wykładamy fasolkę, obok tosty i jajko na twardo. Jajko możemy posypać natką pietruszki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PROJEKT ŚNIADANIE: Jajka z warzywami na indyjską nutę 98

słodkich pasków papryki i krążków cukinii, które świetnie komponują się ze szpinakiem i jajkami, które spajają całość i oblewają warzywa płynnym złotem w postaci żółtka. Do tego kromka ulubionego pieczywa i nagle czas rozciąga się, jakby był z gumy, a śniadanie mogłoby się nie kończyć :) To danie smakuje najlepiej właśnie w długie i niekoniecznie jasne poranki, kiedy słoneczne żółtka rozświetlają(...)Warzywa dokładnie wymieszaj i uformuj w nich 3 dołki. 5. W każdy dołek wbij po jednym jajku i smaż do momentu, aż jajka się odpowiednio zetną. 6. Podawaj z pieczywem. Smacznego! Eggs with vegetables with an Indian touch Ingredients: 1/2 zucchini 1/3 of red pepper 3 handfuls of baby spinach 2 tablespoons of canola oil 1 tbsp water 1/3 teaspoon

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Proste pszenne bułki 157

Proste pszenne bułki Od zawsze uważałam, że nie ma jak domowe pieczywo. Dziś zapraszam Was na pyszne i proste pszenne bułki. Minimalna ilość składników, proste wykonanie, nic tylko piec. Często wracam do tego przepisu. Tym razem upiekłam je na prośbę rodziny na niedzielną kolację. Było naprawdę pysznie Bułki pszenne z tego przepisu wychodzą lekko chrupkie z zewnątrz i mięciutkie

Słodkie okruszki
Giżda non – uzbeckie lepioszki (placki) chlebowe 121

Dziś podzielę się prostym przepisem na pyszne uzbeckie placki chlebowe. Giżda non- to rodzaj pieczywa drożdżowego wypiekanego w tradycyjnych glinianych piecach „tandyr”, ale z piekarnika smakują prawie tak samo, jak z pieca. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Kto się skusi i spróbuje? Składniki: – 480g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 290ml ciepłej wody

Smaki Armine
Grzanki po grecku 120

odrobinę zmiękły. Nadziej je następnie serem feta. Ogórka obierz ze skóry, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i solą. Odstaw na bok. Na pieczywo połóż po jednym plasterku sera cheedar i włóż do piekarnika, by lekko się zapiekły. Włóż obok morele suszone, żeby feta lekko się rozpuściła. Na kromkę chleba połóż rukolę, marynowaną cebulę(...)Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Okiem dietetyka: 1 kanapka zawiera 1 porcję warzyw z 5 zalecanych Duża ilość białka i błonnika Modyfikując pieczywo możesz dodać więcej węglowodanów złożonych (chleb razowy lub czystoziarnisty) Do kanapki dodaj swoje ulubione warzywa i jedz do woli! P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie

wiecejwarzyw.pl
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną 111

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną to danie, które możemy też potraktować jako potrawę jednogarnkową, którą można podać z pieczywem. Jest gęsty, rozgrzewający i sycący. W sam raz na sezon jesienno - zimowy. Robi się go łatwo, choć potrzeba trochę czasu i kilku czynności, ale jak przy większości obiadów. Może ktoś skorzysta z tego przepisu. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)pomidorowy. Wymieszałam wszystko i dalej na małym gazie dusiłam gulasz, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i kasza były mięciutkie. Taki gulasz można podać w miseczce ze świeżym pieczywem, lub polać nim kluseczki bądź ziemniaki. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Pasta z zielonego groszku 113

Zielona pasta na pieczywo to fajna odmiana zwykłych kanapek. Groszek w połączeniu z limonką, czosnkiem i pietruszką tworzy coś niesamowitego. Uwielbiamy smak świeżego pieczywa z groszkową pastą. Składniki: 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki, 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. Groszek należy odsączyć

Słodki Zakątek
Gulasz z boczniaków 141

składników oraz przypraw.  Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą. P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową.  Składniki: 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 duże cebule 2 ząbki czosnku(...)Dodajemy musztardę i mieszamy. Powoli całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, kaszą, ziemniakami lub makaronem

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z boczniaków 141

składników oraz przypraw.  Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą. P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową.  Składniki: 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 duże cebule 2 ząbki czosnku(...)Dodajemy musztardę i mieszamy. Powoli całość wlewamy do sosu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, kaszą, ziemniakami lub makaronem

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania