upieczeniu mięso nie powinno się rozpadać. 3. Piecz ok. 35 minut (max 40) w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. LUNCHBOX 1. Zimne roladki pokrój w cienkie plastry. 2. Na pieczywie połóż sałatę, pokrojone mięso, rzodkiewkę i paprykę. Posyp szczypiorkiem. W pozostałych przegródkach umieść owoce. Energia (1 roladka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 279 kcal
Powiedz dietom niebędzie już miękkie wyjac z rondla. Sos doprawić do smaku i zagescic łyzką mąki rozmieszaną z kilkoma łyzkami wody. Doprowadzic do wrzenia i gotowe. Podawac z ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Szybka zapiekanka na bazie chleba, można do niej nawet wykorzystać zalegające czerstwe pieczywo. A dodatki? Wedle uznania :) Można dorzucić wszystko na co mamy ochotę. Składniki: kilka kromek chleba (może być czerstwy) 2-3 jajka kawałek dowolnej kiełbasy 1 cebula 1-2 pomidory ser żółty sól, pieprz 1 łyżka masła lub oleju Sposób wykonania: 1. Naczynie żaroodporne posmarować masłem lub olejem
Kuchnia domowa Aniszklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: http://www.malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka Nadzienie: 90-80g kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam Nutelli) 50g waniliowego serka homogenizowanego Krem: 200ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 120g serka mascarpone
Mała CukierenkaPita w takim cieniutkim wydaniu to niezwykle popularne pieczywo pochodzące z Bliskiego Wschodu i rejonu Maghrebu. Mówi się, że każda rodzina z tamtego rejonu świata ma na niego swój indywidualny przepis, więc w zasadzie można go dowolnie modyfikować. Ten arabski dodatek do potraw ma bardzo szerokie zastosowanie - od popularnych kebabów, przez saszetki z różnorakim farszem, a na dodatku do ostrych
zobacz ich smaksmażenia fileta od strony skóry). Obsmażamy rybę z obu stron na złoty kolor. Usmażone filety zdejmujemy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprzłyżki majonezu ( ja dałam serek twarogowy) oraz świeżo zmielony pieprz. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 1 h. Kiedy pasy odstoją swoje w lodowce, można je wyjąc i smarować na pieczywo. Smacznego
Gotowanie...to proste !Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem na danie, które w powodzeniem możecie zaserwować na niedzielny obiad, rodzinną uroczystość albo na zimno jako wędlina do pieczywa. Szynka przygotowana w ten sposób jest aromatyczna i soczysta. Ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu. Świetnie sprawdza się jako pieczeń na obiad a jeśli zostanie Wam po obiedzie możecie użyć
Pyry na Gazszklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: http://www.malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka Nadzienie: 90-80g kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam Nutelli) 50g waniliowego serka homogenizowanego Krem: 200ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 120g serka mascarpone
Mała CukierenkaZagotować. do garnka wrzucić usmażony filet , po 10 minutach wrzucić warzywa. Przykryć garnek i gotować ok 30 minut aż wszystko będzie " miękkie". Podawać w miseczce z dodatkiem pieczywa lub tostów pełnoziarnistych
Gotowanie PatkiPodsmażamy razem około 5 minut. Dodajemy szklankę wody. Dusimy około 15minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, chili, magą oraz łyżką soku z cytryny. Można podawać z ziemniakami, z purée lub świeżym pieczywem - polewając sosem. No mniam
upichconaJogurt grecki mieszamy z sezamem, suszonym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki. Sałatkę z tuńczykiem i jarmużem podajemy na zimno z ulubionym pieczywem. Sos podajemy oddzielnie. Osobom, które lubią tuńczyka polecam także inną wersję takiej sałatki z jajkiem i ogórkami kiszonymi . W tym poście można także przeczytać o tym, dlaczego warto jeść
My Chcemy Jeśćmarynaty, dobrze je natrzeć i schować do lodówki na 5 godzin na mocno rozgrzanej patelni grillowej flądry griilować na rumiano z każdej strony pyszne fląderki na kolację z pieczywem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępolewam olejem z awokado. Oprószam wszystko bazylią. Same orzeszki są już solone, również szynka jest słone, więc w tym przypadku samej soli już nie dodaję. Podaję z pieczywem, najlepiej razowym lub z chlebem na owsiance
Kuchnia co dniadługo zachował swoją świeżość i nie wysychał. To dodanie do wypieku mąki ziemniaczanej, jest jedną z najlepszych metod, jakie znam. Nie korzystam z tego sposobu, na co dzień. Domowe pieczywo znika bowiem błyskawicznie. Ale dziś muszę przygotować prowiant,na kilkudniowa wyprawę i chleb o "przedłużonym okresie świeżości", będzie wprost niezbędny. Do swojego wypieku użyłem mąki ziemniaczanej, ale taki
Miód i pieprz