pieczywo - 17769 przepisów (strona:356/1185)

Zielone szparagi z jajkiem poszetowym 113

ogniu 2-3 minuty. Jajko poszetowe wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na papierowy ręcznik. Wykonanie Szparagi ułożyć na talerzach, polać sosem holenderskim, wyłożyć jajka w koszulce. Podawać z pieczywem lub grzankami np. z żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zielone szparagi z jajkiem poszetowym pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ragoût z dziczyzny 135

czasu zamieszać. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać połamaną gorzką czekoladę oraz umytą żurawinę. Ragoût z dziczyzny doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ragoût z dziczyzny pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Boeuf Stroganow 131

Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru z Boeuf Stroganow, wlać ją do garnka i wymieszać. Boeuf Stroganow doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem, makaronem lub kaszami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Boeuf Stroganow pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa krem z kalafiora 105

kilkoma łyżkami ciepłej zupy, wlać ją do garnka, przegotować. Rozdrobnić blenderem do uzyskania gęstego kremu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę krem z kalafiora można podać z pieczywem, grzankami, groszkiem ptysiowym, pestkami dyni i słonecznika lub zjeść bez dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa krem z kalafiora pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami 113

piec kolejne 15-20 minut , do zrumienienia się kiełbasek. W tym czasie kilka razy posmarować kiełbaski powstałym sosem. Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami smakuje najlepiej na gorąco z dodatkiem pieczywa lub ugotowanych ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Bigos staropolski 122

czasu do czasu przemieszać, aby potrawa się nie przypaliła. Dzień trzeci: Bigos staropolski ponownie postawić na ogniu, gotować przez godzinę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bigos staropolski pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Szakszuka (Shakshouka) ze szpinakiem 128

szpinaku, zrobić 4 wgłębienia, w które wbić jajka, posypać je solą. Przykryć przykrywką i smażyć, aż jajka się zetną. Szakszukę ze szpinakiem podawać od razu po przygotowaniu ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szakszuka (Shakshouka) ze szpinakiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Golonki indycze pieczone z musztardą i porem 132

redukuje z golonek wyjąć wystające, wysuszone ścięgna. Golonki indycze pieczone z musztardą i porem wyłożyć na półmisek, polać sosem z pieczenia. Podawać z ziemniakami z wody, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Golonki indycze pieczone z musztardą i porem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Gulasz z boczniakiem i boczkiem 147

minut, następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć 10 minut. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i wlać do garnka z boczniakiem i boczkiem. Zagotować. Podawać z pieczywem

Jadło i czytadło
Grejpfrut pieczony w miodzie 164

miodzie, to świetny dodatek do śniadania, lub jako przekąska. Smakuje wyjątkowo - delikatniej, a zarazem z lekką pikantnością miodu i z charakterystyczną grejpfrutowi goryczką. Zjadłem go ze świeżym domowym pieczywem jako kanapkę śniadaniową i było ekstra. Innym razem dodałbym jeszcze warstwę twarożku, a już na niego wyłożyłbym ten cudownie pachnący owoc. Jednak jak już i mówiłem, pieczony grejpfrut w miodzie

Kuchnia Łukasza
Meksykańskie gołąbki w kapuście 107

powstały wywar przelewamy do innego garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Gołąbki zalewamy sosem i gotujemy jeszcze przez kilka minut *** *** Podajemy ze świeżym pieczywem lub gotowanymi ziemniakami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI

Blog z Apetytem
Chleb 18 godzinny 133

Chlebek smakuje wybornie, chrupka skórka, mięciutki w środku i bardzo apetycznie wygląda. Znika równie szybko, proponuję podwoić porcję. Jak nazwa wskazuje czeka się na chlebek dość

gotuj ze mną
Krem z zielonego groszku 122

mleka kilka listków świeżej mięty (można pominąć) szczypta tymianku łyżeczka soku z cytryny płaska łyżeczka posiekanej natki pietruszki i koperku sól i pieprz do smaku do podania: grzanki z pieczywa razowego łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu kilka kropel oliwy z oliwek prażone pestki dyni Czas przygotowania 30 minut Liczba porcji 3-4 Wartości odżywcze w porcji (bez grzanek i dodatków

Analiza Smaku
Chleb pełnoziarnisty, ekspresowy (na proszku do pieczenia) 127

Podzielę się przepisem na bardzo smaczny chlebek pełnoziarnisty na śmietanie. Zrobienie tego chleba zajmie Wam dosłownie kilka minut, spróbujcie! 100g tego wypieku zawiera 228kcl (B/T/W –

Smaki Armine