Przepis na : śniadanie
Szakszuka (Shakshouka) ze szpinakiem jest kolejnym pomysłem na posiłek przywiezionym z weekendowych wycieczek po Polsce. Po raz pierwszy słowo „ szakszuka ” zobaczyliśmy w menu jednej restauracji w Toruniu, a ciekawość, co to jest, zachęciła nas do wstąpienia tam na śniadanie. Podano nam jajka zapiekane w sosie pomidorowym z papryką – proste, smaczne i sycące danie na początek dnia. Warto to danie włączyć do domowego zestawu porannych posiłków, wzbogacając codzienną dietę o porcję zdrowych warzyw. Tym bard... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...