pieczone ziemniaki w piekarniku - 5758 przepisów (strona:118/384)

Pulpety z manioku ze śmietaną 123

manioku pisałam już wiele, warto go zajadać bo stanowi jeden z pierwszej trójki po ryżu, i ziemniakach składnik żywienia na całym świecie. Zrobiłam z manioku potrawkę , placki z manioku , zapraszam do skorzystania z pomysłów. Dziś pulpety, pieczone w piekarniku, bez dodatkowego tłuszczu czyli zdrowe, a do tego pyszne i pożywne. Zachęcam do spróbowania. Maniokowe pulpety . ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczone ziemniaki z ziołami 161

Pieczone ziemniaki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Są mniej kaloryczną alternatywą dla miłośników frytek. Najlepiej smakują prosto z piekarnika podane z sosem śmietanowym. Chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku na pewno zadomowią się na stałe w Waszych kuchniach. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Ziemniaki pieczone z kminkiem i czosnkiem 169

smaku Tłuszcz do formy Wykonanie: Czosnek zmiażdżyć i utrzeć z solą do smaku, natrzeć obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, posypać kminkiem. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem , skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 40 minut

Tradycyjna Kuchnia
Udźce kurczaka pieczone z ziemniakami i pieczarkami w majeranku 156

nieobrane) nacinamy co parę milimetrów uważając aby nie przeciąć je w całości. Mięso, pieczarki i ziemniaki wykładamy na blachę. Ziemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez godzinę. Podajemy z surówką (np. z  sałatką szwedzką

Qchnia po prostu
Karkówka zapiekana z serem i cebulą. Karczek pod pierzynką. 277

plaster smarujemy łyżeczką majonezu, oraz ketchupu z chili. Tak przygotowane plastry karkówki wkładamy do rozgrzanego do 170-180 stopni piekarnika, pieczemy przez ok. 1 godz. i 30 minut. Karkówkę zapiekaną z serem i cebulą podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. The post Karkówka zapiekana z serem i cebulą. Karczek pod pierzynką. appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z pieczonych buraków i ziemniaków 126

buraczkowy za sprawą dodatku pieczonych ziemniaków. Delikatnie słodki, odrobinę wytrawny. Przede wszystkim dobry. Zasmakuje każdemu.  Składniki (na 3-4 porcje): 2 marchewki  2 pietruszki  3 ziemniaki  3 duże buraki  litr bulionu warzywnego  sól i pieprz do podania: ugotowane jajko, migdały, bazylia świeża  Warzywa piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, owinięte folią

Mango Papaja
Pierś indyka z piekarnika. 1812

warstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach. Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 min. / 200 st. C. Podajemy na gorąco, mięso, warzywa i sos. Można serwować z ryżem,makaronem, ziemniakami. Smacznego

chleba naszego
Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem 134

sosem sojowym, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy marchewkę i czosnek, a po kilku minutach ugotowane ziemniaki. Smażymy jeszcze kilka minut. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem. Zapiekaną białą kapustę podajemy na gorąco jako wegetariańskie danie główne lub dodatek

My Chcemy Jeść
Pieczone spiralki ziemniaczane :) 151

Następnie zetrzyj na krajalnicy spiralnej Brava (Delimano). Przełóż do miski, dłuższe części poprzecinaj, dodaj oliwę (w zależności od ilości ziemniaków, średnio 2-3 łyżki) oraz przyprawy.Wymieszaj. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 25 minut, a następnie przez 10 minut w 200*C, aby się lekko przypiekły) Przed upieczeniem: Krajalnica

Zdrowie na języku :P
FILET Z KURCZAKA W JABŁKACH 136

nacieram sosem sojowym. Jabłka myję następnie kroimy w plastry lub pół plastry. Całość dokładnie zawijam w folie aluminiową. Filet piekę w piekarniku 180 stopni przez 30 min. Po upieczeniu studzę. Podaję na zimno do pieczywa lub na ciepło do ziemniaków, kaszy

Gotowanie Patki
Szparagi pieczone w pergaminie 215

Bardzo ciekawy sposób przygotowania i podania szparagów - szparagi pieczone w pergaminie. Danie bardzo proste i szybkie, do podania na co dzień i od święta. Możesz szparagi podać odpakowane lub w paczuszkach przewiązanych dekoracyjnym sznurkiem i ozdobione majowymi kwiatami. Szparagi ułożyłam na zielonych listkach czosnku niedźwiedziego i lubczyku. Dodatkowo do paczuszek zapakowałam po gałązce tymianku cytrynowego i masełko czosnkowe(...)boki założyć pod spód, lub związać boki na kształt cukierka. Zawinąć niezbyt ściśle, tak by był dostęp powietrza piec w 200`C około 15 minut podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z fioletowymi ziemniakami i łososiem. Całe danie z piekarnika, szybko i wygodnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowe ciastka czekoladowe z ciecierzycy 150

mąki jaglanej Przygotowanie: Ciecierzyce zblendować. Nie musi być to jednolita masa wiec można też rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodać olej, kakao i cukier.  Zamieszać i dodać mąkę  jaglaną. Zmoczyć ręce i uformować ciastka.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 25 minut.  Aby ciastka były jeszcze lepsze można dodać

wegujemy
Musaka - grecka zapiekanka. 125

solą i gałką muszkatołową. Pod koniec dodać jajko, energicznie mieszając. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ziemniaki, cukinia, bakłażan, mięso, ziemniaki, cukinia, bakłażan, mięso. Całość zalać sosem beszamelowym i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 minut

zadanie-gotowanie
Nogi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 199

osuszyć. Resztę składników dokładnie wymieszać. Dokładnie obtoczyć drób w marynacie. Zostawić minimum na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 40-50 min w zależności jak zrumienione lubimy. Gotowe! Podajemy z ziemniakami lub ryżem

Tagebuch po polsku
Gratin Dauphinois 142

ziemniaków ułożyć w naczyniu, tak aby nachodziły na siebie, posolić i popieprzyć, zalać polowa mleka, następnie ułożyć kolejna warstwę ziemniaków i zalać reszta mleka. Wstawić do piekarnika i zapiekać przez około godzinę, aż będą miękkie i złociste. Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem. Smacznego

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania