pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:37/160)

Kompot z suszonych śliwek 54

problemu mrozi się różne rzeczy, kompot musiałam zawekować, bo najnormalniej w świecie kończy mi się miejsce w zamrażalniku. A przede mną jeszcze zamrażanie pieczonych mięs na zimną płytę i mrożenie pierogów. Nie wiem gdzie to wszystko upchnę. Balkon na razie odpada – dziś np. było 10 stopni w ciągu dnia. No nic, ogarniemy. Jak trzeba będzie coś wyjeść

Kardamonovy
Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka 60

główny składnik. Na Kresach często dodaje się je do sałatek w towarzystwie włoskich orzechów, ale w połączeniu z orzechami są również doskonałym farszem do wigilijnych pierogów. Niegdyś każda gospodyni sama suszyła w piecu chlebowym śliwki węgierki lub wędziła je w leszczynowym dymie, by na święta i na zimę mieć ich zapas. Pełniły wówczas nie tylko rolę dodatku do różnych

Trzeci talerz
Ceviche z tuńczykiem i awokado na picie 89

nich na blogu kulinarnym. Przyjaciele to taka grupa ludzi, którym oddałabym absolutnie wszystko co mam najpyszniejszego. Ostatniego Twixa. Ulubioną pizze z ananaskiem. Ostatnią lampeczkę Aperolka. Ferrero Roche od babci. Pieroga z jagodami i kurwa nawet jedną porcję rosołku na kaca. A za co. A właśnie za to, że SĄ. Moje przyjaźnie charakteryzuje długi przebieg. To ludzie, których znam długo(...)minut. W tym czasie przygotuj pitę. Z mąki, ciepłej wody, rozpuszczonego masła, żółtka i szczypty soli należy wyrobić gładkie i jednolite ciasto. Jak na pierogi. To ciasto należy cienko rozwałkować i piec na rozgrzanej patelni z każdej strony po 2-3 minuty. Niech wygląda jak na zdjęciu. Gotową pitę podaj z ceviche. Będzie pysznie. Prosto i pysznie.  Smacznego

Mango Papaja
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami 115

Pierogi to tradycyjne świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, nadziane grzybami z lasu i kiszoną kapustą są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. Składniki: Ciasto: 500g mąki 30g świeżych drożdży 250ml mleka 65g  masła extra 2 jajka 1  łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Farsz: 50g suszonych grzybów 600g kapusty kiszonej(...)kolejno na płaty o grubości około   3-4 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm  wyciąć kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. 4. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 18-22 minuty

Szalona Kuchnia Eweliny
Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd 148

piękne, jędrne, dojrzałe a przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić

Kuchnia u Krysi
Wigilijne pieczone pierożki z kapustą i pieczarkami 912

płaty o grubości około   2 - 3 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm wyciąć kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. 4. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 - 18 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Wigilijne pieczone pierożki z pieczarkami 883

płaty o grubości około   2 - 3 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm   wyciąć kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. 4. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem.   Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 - 18 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Calzone z kurczakiem BBQ 124

połowie ułożyć kawałki kurczaka, posypać dużą ilością sera, polać sosem. Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Delikatnie oprószyć z wierzchu startym serem. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 792,9 kcal Tłuszcz: 23,5g Białko: 43g Węglowodany: 99,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 133

mandarynkami https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/ Piernikowe kulki z daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński z rodzynkami Keks mojej mamy – żurawina, rodzynki, orzechy włoskie Artykuł

Kuchnia Bazylii
Pierogi z piekarnika. 156

Szklanką wykroiłam koła, na jedno nałożyłam farsz, przykrywałam drugim kołem i zlepiałam. Zlepienia dociskałam widelcem żeby lepiej się trzymały, a przy okazji miały wzorek :) Gotowe pierogi przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni 25 minut

Agusiowe smakołyki
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 154

cudownych posiłków możesz przygotować z dyni! PUMPKIN CHEESECAKE SERNIK Z DYNIĄ I CYNAMONEM!  DYNIOWE LATTE! PUMPKIN COFFEE! TARTA Z DYNI NA SPODZIE Z CIASTECZEK! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA

SMYKWKUCHNI
Łososiowe kąski 128

plastrach 100g serka śmietankowego tymianek, oregano Wykonanie : Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury. Małą szklanką wycinać kółka jak przy cieście na pierogi. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Upieczone kółeczka przestudzić, a następnie smarować kleksami serka kanapkowego, ja użyłam śmietankowego. Na każdym kleksie z serka ułożyć plasterek łososia. Posypać delikatnie tymiankiem i oregano. Schłodzić

Raj dla Podniebienia
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 484

całość posypać startym żółtym serem. Ciasto złożyć na pół formując dużego pieroga, brzegi dokładnie zlepić. W ten sam sposób przygotować pozostałe pierogi. Gotowe pierogi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, ok 20 minut, funkcja góra

Monia miesza i gotuje
Calzone mini. 186

zależy jakiej wielkości chcecie pierożki. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i posmarować delikatnie olejem. Posypać serem, na to wyłożyć trochę farszu i znów ser. Skleić jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 10-15 minut

Agusiowe smakołyki
Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert 109

suszonymi pomidorami, olejem, wodą, solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i mały kawałek sera, zalepiamy. Pierogi układamy na papierze, smarujemy mlekiem i pieczemy   przez 20 minut  w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wykładamy na talerz, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego

Gocha gotuje!