Kebabowa surówka z pekinki 4191przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy ( mała ) 3 ogórki , korniszony 1/2 małej cebuli
Ogrodnik w podróży
Roladki rybne otulone szynką z sosem bazyliowo - groszkowym 172ryby, pieprzem i wymieszać z drobno posiekanym koprem. Odstawić na około 30 minut. 2. Po tym czasie każdy filet posmarować serkiem i owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. 3. Sos: bazylię, czosnek, orzechy ziemne, migdały, parmezan i oliwę z oliwek zmiksować blenderem do jednolitej
Szalona Kuchnia Eweliny
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 242domyśli się jak szybko udało się go zrobić. Taki surf and turf dla fanów polskich wersji międzynarodowych klasyków. Składniki: ok 300 g gotowego schabu wieprzowego pieczonego w kawałku (może być też wędzony lub szynka) 2 puszki tuńczyka – dokładnie odsączone z zalewy 3 czubate łyżki majonezu lub jogurtu greckiego świeżo zmielony pieprz 7 ogórków kiszonych pokrojonych w drobną kostkę
Ugotowane pozamiatane
Pełnoziarnista pizza - kozi ser/tymianek/mozzarella/szynka szwarcwaldzka/gruszka/miód 160Plastry szynki szwarcwaldzkiej kroimy w pół i układamy na serach. Skarmelizowaną wcześniej gruszkę (połowę porcji) układamy równomiernie na szynce. Podlewamy całość pozostałym na patelni miodem. Gotowe! :) Pieczenie: Temperatura - najwyższa możliwa, czyli ok. 250 ºC z z termoobiegiem i dolną grzałką Czas - ok. 7-10 minut To niezwykle ważne, by piekarnik był rozgrzany
Cooking Monster
Fit Pizza orkiszowa + KONKURS 197serem mozzarella. Następnie wstawić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie na pizzę wyłożyć szynkę, pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojone pomidorki i piec jeszcze przez 3 – 5 minut. Krok po kroku: 1. Rozpuścić drożdże 2. Do miski przesiać mąkę i dodać resztę składników 3. Wymieszać
KuchniaWeDwoje.pl
PYZY Z MIĘSEM. KARTACZE. CEPELINY 240duże łyżki mąki (skrobi) ziemniaczanej lub więcej, gdy używamy mniej mączystych ziemniaków ( my dałyśmy 5 łyżek ) Farsz: - 1/2kg surowego mielonego mięsa (u mnie wieprzowe: szynka+łopatka) lub tyle samo mięsa gotowanego, lub pieczonego wcześniej zmielonego - 1 większa cebula (ja nie dodawałam) - 2-3 ząbki czosnku - 2 łyżki majeranku - 1/2-3/4 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz - szczypta chili - 2-3 łyżki
Smaczne Zdrowe
,,Pizza z leśnymi grzybami” 174każdą rozwałkowujemy na placek o śr. około 28 cm, lekko podsypujemy mąką. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Smarujemy sosem pomidorowym. Układamy na nich plasterki szynki i mozzarelli, kładziemy grzyby, posypujemy startym serem. Pieczemy w 200 C przez około 15 min. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym lub pomidorowym
Podróż w kulinaria
Pizza z wędzonym twarogiem 258wysmarowanej okrągłej blaszce, na to kruszymy połowę sera twarogowego, układamy pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe, pokrojoną w cieniutkie paseczki paprykę, rwiemy na mniejsze kawałki szynkę i posypujemy resztą twarogu. Posypujemy oregano i pieczemy 15 - 20 minut w 200 stopniach
Delusional Trine
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 292odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron. Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser. Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut
Pan i Pani Smith w kuchni
Bułeczki z szynką i serem-zapiekane 980żółty dowolna wędlina, szynka, kiełbasa Bułeczki naciąć [ uważać, aby nie przeciąć do końca] wzdłuż i w poprzek-w kratkę.W miejsca nacięć powkładać pokrojoną szynkę i ser żółty.Wstawić do piekarnika i piec , aż skórka się zarumieni , a ser rozpuści.Dodatkowo można posypać ser na wierzchu bułeczek
Moje domowe kucharzenie
Sałatka z gęsią, malinami, ogórkiem i nutą mięty 267użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Aromatyczna szynka z nutą wędzonki 298taką mieszanką natrzeć kawałek szynki. Zamknąć w szczelnym pojemniku i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Szynkę obwiązać bawełnianą, grubą nicią nadając jej kształt. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez 1,5 godz. Przez pierwsze 15min w 200*C, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180*C. Pod koniec rozciąć rękaw
https:KKuchniaMniam
Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera podane z piwem Marcowym 215Wybrałam właśnie takie danie, ponieważ piwo Marcowe świetnie komponuje się z wędlinami i serami wędzonymi oraz dojrzewającymi. Całość przełamuje słodki smak pieczonego buraka, który idealnie wkomponował się w moje połączenie. Składniki (na 8-10 porcji): 10 plastrów szynki parmeńskiej garść rukoli 40 gram twardego sera koziego 1 średni burak marynata: sól, pieprz, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka syropku(...)buraka. Odstawiamy na kilka minut. Rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ser kozi kroimy w paski. Na desce kładziemy plaster szynki a na nim układamy (wzdłuż krótszego brzegu, od góry) kawałek sera, dwa lub trzy kawałki pieczonego buraka oraz kilka listków rukoli. Całość zawijamy w rulonik i odkładamy na talerz. Postępujemy tak samo z resztą składników. Tak przygotowaną
Mango Papaja
Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą 186solą i sokiem z limonki ugnieść w moździerzu. Część ziół włożyć do środka pstrąga razem z plastrami imbiru, pozostałą częścią nasmarować skórę. Rybę owinąć plastrami szynki, zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok 25-30 min. Podawać np. z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Palce lizać
Jemy Pijemy