pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:59/331)

Pizza z grillowanym bakłażanem 206

szczypta soli 1 łyżka oregano 2 łyżki oleju dodatki 3 łyżki ajwaru 1 bakłażan (ok 350 g) ok 30 pomidorków koktajlowych 1 opakowanie mozzarelli małe kulki 4-5 plastrów szynki dojrzewającej ser żółty do posypania olej do skropienia bakłażana zioła włoskie Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Delikatnie posolić i odstawić na ok 30 minut aby bakłażan(...)ciasto.Gotowe ciasto odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować, u mnie na wielkość blaszki z piekarnika. Rozwałkowane ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Ciasto posmarować ajwarem. Na cieście ułożyć plastry grillowanego bakłażana oraz szynkę porwaną na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe i małe kulki mozzarelli przekroić na pół. Ułożyć pomiędzy bakłażanem i szynką. Posypać startym serem żółtym. Wstawić

Monia miesza i gotuje
Najpopularniejsze przepisy grudnia [TOP5] 188

wędliny. Ten smak, ten aromat unoszący się znad świątecznego stołu. Miejsce 2: Schab długodojrzewający Grudzień potwierdził, że wiele osób ceni sobie własne wędliny. Po szynce najpopularniejszym przepisem był schab długodojrzewający. Miejsce 3: Kaczka pieczona z jabłkami Ostatnio kaczkę można było kupić w fajnych cenach w dyskontach. Nic więc dziwnego, że szukaliście jak ją przyrządzić:) Miejsce 4: Wino z ryżu

Jakugotujesz.pl
Pieczona figa z ricottą. 233

Dziś mam dla Was wspaniałą propozycję na lunch lub kolację. Pieczona figa nadziana ricottą, otoczona wianuszkiem z szynki dojrzewającej wygląda i smakuje genialnie. Mięciutki owoc, kremowy serek - całość po prostu rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI ( 4 porcje) 4 świeże figi 4 platerki prosciutto 4 łyżki ricotty 4 gałązki tymianku 4 łyżeczki miodu świeżozmielony pieprz krem/ ocet balsamiczny

DefinicjaSmaku
Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami 272

Szynka lub schab to najczęściej wybierane fragmenty mięsa na pieczeń wieprzową. Czyste mięso bez przerostów tłuszczowych, zwarte i chude. Ale i mniej szlachetną łopatkę wieprzową da się zmienić w piękną, smaczną i – co nie pozostaje bez znaczenia – soczystą pieczeń. Wieprzowinie świetnie pasują słodkie dodatki. Suszone owoce namoczone w rumie i przyprawa do piernika robią z pospolitej wieprzowej łopatki dobrą propozycję(...)zostawcie sobie do herbaty. Owoce posypujemy pozostałą przyprawą do piernika, a następnie całość leciutko posypujemy żelatyną. Dodatek żelatyny ułatwia późniejsze krojenie – żelatyna ma właściwości kleju, spaja mięso, pokrojone plastry pieczeni nie porozpadają się.   Zawijając folię pod mięsem formujemy z niego jak najciaśniejszą roladę. Dokładnie i mocno obwiązujemy mięso sznurkiem (zerknijcie na YouTube jak to zrobić). Smarujemy mięso

Karo in the Kitchen
Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami 80

szynka parmeńska do tego słodka gruszka zatopiona miodem i orzechami – niebo w gębie! Uwielbiam te grzanki są idealne na przekąskę, sprawdzą się świetnie jako przystawka, mają jednak jedną wadę, znikają bardzo szybko Dzięki uprzejmości marki Helio Stovit oraz Ole! często goszczą u mnie takie pyszności. Składniki 5 plasterki sera z niebieską pleśnią 1 bagietka zbożową 5 plastry szynki parmeńskiej(...)suchej patelni i mieszamy z miodem. Szynkę parmeńska kroimy w paseczki. Gruszkę kroimy w 1 cm plastry, wycinamy gniazda nasienne i podsmażamy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Na posmarowanych pastą bagietkach układamy szynkę parmeńską, rukolę, plasterki sera, gruszki oraz orzechy. Posypujemy pieprzem

Podróż w kulinaria
Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki. 256

mnie dziś takie składniki jak poniżej. Polecam :) Składniki - 2 szklanki mąki - 1 szklanka mleka - 1/4 szklanki wody - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - domowa wegeta ( ew.sól i pieprz ) - przyprawa do pizzy - kilka plastrów szynki - ser żółty ok.10-15 dkg - kawałek czerwonej papryki - kilka pomidorków koktajlowych - zielona cebulka - olej do smażenia Wykonanie Mąkę, mleko,wodę, jajko i proszek do pieczenia

Kuchnia z widokiem na ogród
Muffiny z Serem i Szynką 107

krakowską pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce masła. 3. Ser zetrzeć na tarce. 4. Jajka roztrzepać z mlekiem i masłem dodać mąkę, proszek do pieczenia i pieprz, sól i zioła, na koniec delikatnie wmieszać szynkę i ser żółty. 5. Ciasto wyłożyć w papilotki, około 1cm od brzegu, piec w temperaturze 180* około 20-25 minut

Dziś Ja gotuje
Pizza na spodzie z kalafiora 204

użyłam wędzonej) 1 łyżeczka ziół prowansalskich, oregano lub bazylii 1 duże jajko duża szczypta soli 3 łyżki sosu pomidorowego, pesto lub ajvaru mozzarella (w wersji bardziej fit - ricotta) szynka dojrzewająca/zwykła, salami lub boczek pieczarki, papryka, cebula, ananas, pomidorki opcjonalnie: roszponka, szpinak lub rukola'; document.write(" "); Surowy kalafior dzielimy na różyczki i szatkujemy w malakserze na drobne części. Jeśli(...)powinien się podpiec. Gdy kalafiorowy spód do pizzy jest już podpieczony, rozsmarowujemy na nim sos pomidorowy, pesto lub ajvar. Układamy na nim kawałki sera, szynkę i/lub pokrojone warzywa. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze przez kolejne 15 minut. Całość powinna być zarumieniona. Wierzch możemy posypać czymś zielonym np. roszponką, szpinakiem czy rukolą. Pizza na zdjęciu składa się

Poezja smaku
DOMOWA PIZZA 170

się nie da prawie spartolić :).   mąki tyle aby ciasto się zagęściło 4 łyżki oleju 1 szkl.mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko   Farsz: ~~~~~~~~ czerwona papryka-paski oliwki-plasterki szynka drobiowa -paski 4 ząbki czosnku-plastry cebula ogórek konserwowy-kostka sos ze słoika do makaronu domowej roboty lub keczup oregano tymianek sól pieprz olej(...)ciasto na dużej blasze z piekarnika(będzie jak pizza na cienkim spodzie).Smarujemy sosem do pizzy lub keczupem.Układamy szynkę,na to paprykę,oliwki i cebulę,posiekany czosnek.Ser ścieramy na tarce .Solimy i pieprzymy,posypujemy ziołami i startym serem..Pieczemy 15-20 min. w 180 st.-200 st.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierś indyka pieczona w całości 129

pieczona pierś z indyka jest niezwykle krucha, miękka i aromatyczna. Głęboki kolor „skórki” uzyskałam za pomocą sosu sojowego i miodu. Pieczeń pokrojona w grubsze plastry może być podana na gorąco, a w cieńsze jest idealna do kanapek. Zdrowa wędlina bez konserwantów! Polecam również na świąteczny stół wielkanocny(...)czasu potrząsnąć zawartością. • Następnego dnia wyjąć pierś indyka z zalewy, umieścić w naczyniu żaroodpornym i obwiązać sznurkiem, aby nadać kształt szynki. • Polać po wierzchu zalewą i piec pod przykryciem w temp. 160 st.C przez 1,5 godziny

To co kocham
Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem - lipcowa piekarnia 200

większej ilości zaczynu.  Zrobiłam 10 bułek a nie 9. Koniecznie kupcie parę plastrów dobrej szynki - będzie pysznie! W lipcu bułki do pieczenia wybrała Renata z bloga  Codziennik kuchenny Przepis pochodzi z bloga Marcina  Grahamka, weka i kajzerka… Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem przepis podaję za  Marcinem Przed pieczeniem bułek trzeba przygotować czosnek. Podczas pieczenia

Stare Gary
Muffiny pomidorowe z serem i szynką (z soku pomidorowego) 128

sody oczyszczonej 1 jajko   130 ml soku pomidorowego (u mnie Victoria Cymes )   70 ml oleju Dodatkowo:   100g szynki 20g żółtego sera Wierzch: żółty ser do posypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, przyprawy, sodę i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, sok oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości(...)dłużej.) Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie wszystko razem wmieszać do pomidorowej masy.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i obficie posypać dodatkowym, żółtym serem. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.   Gotowe muffiny wyjąć

Di gotuje
ZUPA SELEROWA Z POREM 136

sól morska, pieprz świeżo zmielony szynka wędzona (szwarcwaldzka, prosciutto, etc) krem chrzanowy dymka Przygotowanie Najpierw zróbcie chipsy z szynki wędzonej. Rozgrzejcie piekarnik do 180 st. Plastry szynki połóżcie pojedynczo na papierze do pieczenia, pieczcie około 5 minut. Po tym czasie przewróćcie je na drugą stronę, dopieczcie przez kolejne 5 minut. Wyciągnijcie z piekarnika, wystudźcie, pokruszcie. Dymkę umyjcie i posiekajcie. Teraz(...)warzywa dokładnie zmiksujcie na gładki krem. Spróbujcie, doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gorącą zupę nalewajcie do miseczek, każdą porcję udekorujcie kleksem  kremu chrzanowego , posypcie chipsami z szynki i posiekana dymką. Inspirację zaczerpnęłam z "Mojej kuchni w Paryżu

OliveandThyme
Roladki drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 188

zawijamy  w dwa plastry szynki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 minut z termoobiegiem, aż szynka się przyrumieni

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania