pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:50/331)

Francuski warkocz na słono 179

gazu, dodać ser ricotta, przeciśnięty przez praskę czosnek. Jajko roztrzepać w miseczce. Dodać do szpinaku. Przyprawić. Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wzdłuż, wyłożyć plasterki szynki, na to wyłożyć farsz, wyłożyć plasterki sera. Zrobić nacięcia na cieście, w kształcie jodełki, (czyli naciąć ciasto po kątem 45 st, nacięcia mają być do siebie równoległe, nacięcie(...)zrobić tylko do linii szynki, odstępy między nacięciami 2-3 cm). Następnie na przemian zawijać ciasto pod skosem, pasek z jednej, pasek z drugiej, końcówki ciasta, zawinąć pod spód. Wysmarować ciasto resztką jajka z miseczki. Piec 40-45 min w 175 st. z termoobiegiem. Wystudzić (nie musi być całkowicie wystudzony). * jeżeli używamy szpinaku zamrożonego, 200 gr jest to pół opakowania

moj przepis na
SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 158

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ( + 12 GODZIN MARYNOWANIE MIĘSA) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 50 dag szynki wieprzowej, opakowanie sosu do pieczeni ciemnego Cykoria. Składniki marynaty: 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki sosu słodko-pikantnego Tao Tao, 2 czubate łyżeczki majeranku, łyżeczka soli, łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka papryki ostrej, 2 większe ząbki

JejKuchnia
TARTA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIECZARKAMI I POREM 155

wkładam do piekarnika (180 stopni) i piekę około 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Ciasto najlepiej obciążyć suchą fasolą lub czymś podobnym, aby nie podnosiło się podczas pieczenia. Pieczarki i pora kroję w plasterki, szynkę w paseczki, a chili siekam. Na maśle podsmażam pieczarki. Kiedy się przyrumienią dodaję pora z papryczką, po chwili wrzucam szynkę. Doprawiam do smaku solą i sporą

JejKuchnia
Pizzerinki z burratą 103

godzinę. Po tym czasie wyjęłam ciasto na blat, podzieliłam na 4 części i z każdej uformowałam małą pizzę. Ułożyłam pizze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta posmarowałam oliwą, ułożyłam na nim szynkę, pokrojone w plastry pieczarki, ułożyłam kawałki sera i gałązki oregano. Piekłam pizzerinki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez

Moje Małe Czarowanie
Kubańska kanapka Cuban Sandwich 260

chleba (po ok. 20cm) albo inny płaski - np. w rodzaju ciabatty -4 łyżeczki musztardy -4-5 plasterków żółtego sera -150 g ogórków konserwowych -4-5 plasterków szynki miodowej -150 g skrawków pieczonej wieprzowiny w stylu kubańskim* -4-5 plasterków salami -2 łyżeczki masła *wieprzowina w stylu kubańskim to zazwyczaj łopatka zamarynowana z pieprzem, mielonym kminkiem, oregano, oliwą z oliwek(...)sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć doprawionego mięsa gulaszowego pokrojonego w mniejsze kawałki i przesmażonego na patelni grillowej z przyprawami. Przygotowanie Chleb kubański przekroić wzdłóż. Obie części posmarować musztardą. Ułożyć plasterki sera. Na dolną połowę ułożyć pokrojone w plasterki ogórki, szynkę, wieprzowinę, salami. Przykryć

Zielona Kuchnia
PIZZA NA KRUCHYM SPODZIE 214

jest cienki, lekko chrupiący i z dużą ilością "góry" smakuje rewelacyjnie. Składniki na ciasto: 400 gram mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 150 gram masła lub margaryny 2 jajka Składniki na nadzienie: szynka ser żółty cebula pieczarki olej papryka koncentrat pomidorowy oregano pieprz, sól ostra papryka Wykonanie:  Mąkę połączyć z  proszkiem(...)jednolite ciasto.Wstawić do lodówki na ok  30 minut. Po tym czasie wyłożyć na blachę (ja miałam tortownicę)  wyłożoną papierem do pieczenia. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę, następnie dorzucamy pieczarki, paprykę, szynkę. całość przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Mieszamy i smażymy ok 10 minut. Wyłozony na blachę spód smarujemy koncentratem pomidorowym, na to wykładamy

Walijskie Pichcenie
Szparagi z szynką w ciście francuskim. 210

minut. Wyjąć z wody, osuszyć. Ciasto francuskie wyłożyć do przesmarowanego oliwą z oliwek naczynia, nakłuć widelcem, wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika, piec 10 minut. Ciasto wyjąć, rozłożyć szparagi, pokrojoną w paski szynkę konserwową. 2  jajka roztrzepać, dodać  śmietanę i starty ser mozzarella, wymieszać i polać nim szparagi z szynką. Posypać listkami lubczyka i pieprzem. Wstawić

Kulinarny karnet Christophera
Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim 201

uzyskania gładkiej konsystencji. Przepis na szparagi Ze szparagów odcinamy zdrewniały końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty. Szparagi odcedzamy i zawijamy w szynkę. Wkładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w temperaturze 180 st. C. przez ok. 7-8 minut. Szparagi wykładamy na talerze, polewamy wszystko sosem holenderskim. Smacznego! Artykuł Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladka kanapkowa z indyka 218

ziemniaki w mundurkach z nadzieniem z indyka  i  sos pomidorowy z pieczoną cebulką ? Otóż wykorzystałam oba te przepisy do zrobienia rolady kanapkowej - puszystej i smakowitej. Smak całości podkręcają świeże zioła, nadzienie pomidorowe oraz aromatyczna, suszona szynka. Sos pomidorowy Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji(...)szczypty białego pieprzu świeżo mielonego 1 szczypta  świeżo startej gałki muszkatołowej parę łyżek sosu pomidorowego wg przepisu Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą 5 plastrów dowolnej suszonej szynki folia plastikowa spożywcza zimna woda do gotowania Przygotowanie wszystkie składniki oprócz plastrów szynki, sosu pomidorowego i wody połącz w sposób opisany w przepisie:  Ziemniaki w mundurkach

Szybko Szybkowar
Jajka sadzone w obłokach 160

smaku. Uwielbiam tą puszystość i delikatność. jajka (załóżmy, że po 2 na osobę) 2 plastry bekonu lub szynki prosciutto szczypta soli pieprz zielenina (szczypiorek, koperek, natka pietruszki, itp.)   Potrawę najlepiej szykować tuż przed podaniem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220°C. Ostrożnie oddzielić żółtka od białek (żółtka muszą zostać całe). Białka ubić na sztywno ze szczyptą(...)ubitej piany, ile mamy żółtek. Łyżką formować niewielkie dołki, w które należy włożyć żółtka. Całość wstawić do piekarnika i obniżyć temperaturę do 180°C. Piec 10 minut. W tym czasie na rozgrzanej patelni podsmażyć szynkę lub bekon (ma być chrupiąca/y) i odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gotowe jajka od razu serwować posypane pieprzem i zieleniną

Di gotuje
Parówki w cieście francuskim 200

polecam zaopatrzyć się w specjalny wałek do robienia ozdobnej kratki w cieście, gdy go nie macie to wystarczy ciasto pokroić w paski i owinąć nim parówki przed pieczeniem. Składniki: cienkie parówki z szynki opakowanie ciasta francuskiego (wystarczy na ok. 10 parówek) jajko (opcjonalnie) Jak przygotować parówki w cieście francuskim? Jeśli parówki mają osłonki to je usuwamy. Ciasto francuskie nacinamy wałkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
MUFFINY Z SZYNKĄ, SEREM I PIECZARKAMI 196

cebula 6-7 plastrów szynki na wierzch:  15 dag żółtego sera szczypiorek olej do smażenia Wykonanie: *Cebulę, pieczarki i szynkę kroimy na małe kawałki, przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.  *Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Oddzielnie mieszamy mleko z olejem i jajkami. Wszystko przekładamy do jednej miseczki, delikatnie mieszamy. Dodajemy przesmażone pieczarki, cebulkę i szynkę.Mieszamy

Z Majeczką w kuchni
PYSZNY CHLEB ORKISZOWY- PEŁNOZIARNISTY Z GRUBĄ, CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ , Z ZIARNAMI 210

niekiedy bywał również chleb drożdżowy, nie tylko ten na zakwasie- który króluje na co dzień) powracam do tego przepisu . Zapach pieczonego chleba jest po prostu obłędny. To za sprawą wysokiej temperatury i czasu pieczenia. Tak samo pachnie nasza szynka wielkanocna zapiekana w chlebie. Zwykły chleb drożdżowy nie pozostawia takiego zapachu. Choćby i dla niego warto upiec ten chlebek. Smak(...)miąższem, czegóż chcieć więcej... Polecam baaardzo gorąco ! Pracy przy nim niewiele, (naprawdę) a efekt powalający. Ciasto możemy sobie przygotować rano, wówczas wieczorkiem mamy świeżutki chlebuś lub przygotowujemy wieczorem i pieczemy na drugi dzień rano, popołudniu, jak nam pasuje. Składniki:  - 450g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ2000) - 30g świeżych drożdży - 480ml wody

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania