pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:97/267)

NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 227

PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! CUKINIE NADZIEWANE PODWAWELSKĄ PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! SAŁATKA TABBOULEH! FOCACCIA Z ROZMARYNEM I KABANOSAMI! GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM PIECZONE NA GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOS

SMYKWKUCHNI
Pstrąg z piekarnika 236

Soli i pieprzu używamy również na zewnątrz ryby szczególnie w miejscach nacięć. Przygotowane pstrągi układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy na koniec sokiem z cytryny  Pieczemy w 190 oC przez ok 35 minut. Podczas zapiekania pstrągów możemy również upiec sobie ziemniaczki które świetnie pasują do pieczonego pstrąga

Mechanik w kuchni
Kotleciki z mintaja 180

kolor z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką. Można podawać również z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Inne dania z rybą, w tym kotleciki, krokiety i sałatki, a także przepis na pieczonego karpia znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz
Łosoś pod ziołową pierzynką ze słonecznikiem i szalotką 181

czasie szalotkę pokroić w piórka Włączyć piekarnik na 180 stopni C Łososia posypać słonecznikiem i obłożyć szalotką pokrojoną w piórka i posypać ziołami Rybę szczelnie zamknąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego Piec 25 minut Ja podałam z ziemniakami i z miksem sałat. Na zdrowie :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
SZPINAKOWY ŁOSOŚ PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 167

francuskie rozwijamy, na środek kładziemy porcję szpinaku, na to układamy odsączonego łososia i por. Ciasto nacinamy po bokach, na paski, zaplatamy warkocz formując kształt ryby. Z reszty ciasta robimy płetwy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 *C, przez około 20-25 minut. Po ostygnięciu kroimy łososia na porcje i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
ZAPIEKANKA Z FENKUŁA I ZIEMNIACZKÓW 191

polewamy całość, oliwą z ziołami którą przygotowaliśmy wcześniej, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20 – 25 min. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem. Zapiekanka świetnie komponuje się z delikatnym smakiem ryby. Mamy także otwartą już butelkę białego wytrawnego wina, a to się dobrze składa, ponieważ wino doskonale podkreśli walory smakowe tej potrawy. Smacznego. Artykuł ZAPIEKANKA

Markowy smak
BALIK KÖFTE, czyli tureckie kotlety rybne 164

kotlety rybne to oryginalny przepis na rybę! Porcja dla 5 osób. Smacznego! Składniki 500g filetów z ryby 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 100g żółtego roztopionego sera 1 ząbek czosnku pół łyżeczki kminku sól pieprz czarny chili lub czerwona papryka Przygotowanie Umyć rybę i zemleć. Wymieszać z resztą składników. Uformawać kotleciki. Grillować w piecu w temperaturze 180°C. Artykuł BALIK

Tureckie Przepisy
Świąteczne warsztaty z historycznej rekonstrukcji kulinarnej 132

blogowanie. Myślę, że ten rok był dla mnie pod względem ryb przełomowy. Począwszy od wakacji nad polskim morzem, gdzie po 30 latach pokochałam ryby. Wczorajsze warsztaty sprawiły, że nawet karp mi posmakował, był przepyszny. Pieczony w niskiej temperaturze, w mleku. Delikatny w smaku, cudowny. Warsztaty wraz z degustacją miały miejsce w stylowym wnętrzu Villi Intrata , położonej na terenie wilanowskiej

Moja smaczna kuchnia
Ryba pieczona w panierce z pistacji 133

Każdą porcję posmarować odrobiną masła, skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Następnie dokładnie obtoczyć w pistacjach i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym masłem). Rybę obłożyć wiórkami masła, kilkoma plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą 159

kolendrą, solą i sokiem z limonki ugnieść w moździerzu. Część ziół włożyć do środka pstrąga razem z plastrami imbiru, pozostałą częścią nasmarować skórę. Rybę owinąć plastrami szynki, zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok 25-30 min. Podawać np. z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Palce lizać

Jemy Pijemy
Tarta z łososiem na szpinaku 152

Łosoś to zdecydowany mój nr 1 wśród ryb. Kocham pod każdą postacią, czy ma to byś sushi, wędzony, pieczony, gotowany... niebo w gębie. Dzisiaj szybka tarta na cieście francuskim z grzecznym wędzonym łososiem na szpinaku. Składniki: płat ciasta francuskiego ok 250g wędzonego łososia ok 400g szpinaku (u mnie mrożony) 2 ząbki czosnku 2 pomidory sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto wykładamy

ChilliJemy
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 204

dokładniej serca karczochów. To oryginalny w smaku, popularny m.in. w kuchni włoskiej dodatek idealny do lekkich białych mięs typu drób i białe ryby. Często będzie pasował on do tych samych potraw co nasze pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem – dlatego połączenie obu w tym przepisie nie jest ani trochę przypadkowe. Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym to bardzo

Kulinarna Pokusa
Terrina szpinakowa 151

Terrina to danie przypominające pasztet na bazie mięsa, ryb lub warzyw. Moja terrina jest nieco oszukana bo jej nie piekłam - potraktujcie ją jako wersję uproszczoną dla początkujących :) Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam jajka przepiórcze, które są drobne przez co łatwo je zanurzyć w masie, a dodatkowo są bardzo zdrowe. Masę przygotowałam na bazie liściastego mrożonego szpinaku i śmietany

Milion Smaków
Pieczona dorada 144

Doprawić solą i pieprzem, a do środka wkładamy zioła, pokrojoną cytrynę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Następnie startą skórką z cytryny posypać wierzch ryby i wstawić do piekarnika nagrzanego  do temperatury 200 stopni i piec ok. 20 min. Smacznego

Plate of Joy
Skrei pieczony – dorsz pieczony 143

ryba jest upieczona wkładając metalową wykałaczkę na 3-4 sekundy w środek mięsa, jeżeli koniec wykałaczki włożony w rybę będzie gorący oznacza, ze ryba jest już gotowa. Jeżeli będzie tylko ciepła trzeba jeszcze chwilę piec.    zastawa

królestwo garów
Łosoś pod ziołową pierzynką ze słonecznikiem i szalotką 199

czasie szalotkę pokroić w piórka Włączyć piekarnik na 180 stopni C Łososia posypać słonecznikiem i obłożyć szalotką pokrojoną w piórka i posypać ziołami Rybę szczelnie zamknąć w folię aluminiową i włożyć do naczynia żaroodpornego Piec 25 minut Ja podałam z ziemniakami i z miksem sałat. Na zdrowie :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zapiekanka ziemniaczana 189

obficie żółtym serem. Naczynie przykryć i umieścić na około 60-70  minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę, aby ser mógł się zapiec. Mięso można zastąpić rybą, np. łososiem. Inspiracja: przepisy.pl Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi

w mojej kuchni
Pstrąg pieczony w ziołach 155

proszkusól, pieprzPRZYGOTOWANIE ryby:Pstrąga oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Oprószamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. W środku i na zewnątrz. Do środka ryby wkładamy obficie koperek, natkę pietruszki i plasterek cytryny. Wstawiamy do pieczenia z odrobiną oliwy na 15-20 min. w temperaturze 180'C.PRZYGOTOWANIE cukinii:Cukinię myjemy i kroimy pod skosem w plastry. Przekładamy do miski i doprawiamy

kulinarnyJa
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 187

minut. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy folię aby odparował płyn, który się wytworzył' Ser pleśniowy kroimy w paski, oliwki w krążki Gdy szpinak i ryba ostygną, zabieramy się za rzeźbienie z ciasta :) Na papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem, posypujemy oliwkami

Wypisz Wymaluj
Pstrąg z warzywami 139

obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia

Emcia Pichci
Warzywa pod rybną kołderką 152

świeże zioła, łyżkę oleju i wymieszać. Przełożyć do woreczka lub zawinąć w folię aluminiową. Można przygotować całe danie na parze. Dokładnie tak samo przygotować rybę. Dobrze skropić sokiem z cytryny i posypać świeżym koperkiem. Całość piec 20 minut w naczyniu żaroodpornym bądź gotować ma parze

Magiczne Życie Marty
Pstrąg w sosie terijaki z fasolką po chińsku 211

sojowy - ocet słodki - ząbek czosnku - łyżeczka miodu - olej sezamowy - kasza kuskus Wykonanie pstrągi: Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem, układamy rybę polaną sokiem z cytryny, posypujemy chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C.  Fasolka po chińsku: Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte

SMYKWKUCHNI
Halibut smażony z pomarańczą 141

drobnej tarce. Sok z pomarańczy wycisnąć. Filety oprószyć pieprzem, posypać skórką cytrynową i odstawić na 15 minut. Na rozgrzanej patelni położyć papier do pieczenia, na niego wlać 2 łyżki oliwy, dodać 2-3 łyżki masła, położyć rybę i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni, odwrócić na drugą stronę, wlać sok z pomarańczy i smażyć około 5 minut

królestwo garów
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 300

Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki(...)stron na złoty kolor. Zarumienioną cukinię odkładamy na bok. 2. Następnie na tej samej patelni smażymy pokrojone liście botwinki. Pod koniec smażenia dodajemy miód, chwilkę karmelizujemy. 3. Formę do pieczenia smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy ciasto francuskie. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 200-220°C i podpiekamy ciasto przez 5 minut. Na tym etapie

W kuchni Katie
Zapiekanka makaronowa z rybą i cukinią 381

Bardzo prosta i smaczna zapiekanka z makaronu, cukinii i ryby. Łatwa i w miarę szybka w przygotowaniu. W sam raz na taki zwyczajny obiad na tygodniu, szczególnie jeśli makaron zostaje nam z poprzedniego dnia ;) 400 g ugotowanego makaronu muszelki 4 jajka 1 szklanka śmietany 18% 200 g sera żółtego 1 cukinia 1 łosoś z puszki sól pieprz czarny bazylia pomidorki(...)makaron z dodatkami. Powciskać pomidorki koktajlowe w przestrzenie między makaronem i wyłożyć resztę żółtego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Makarony , Obiad , Obiad na szybko , Zapiekanki Tagged: cukinia , pomidory , ser żółty , łosoś , śmietana

https:KKuchniaMniam
Bułeczki z pestkami dyni w liściach chrzanu 141

popularny, zwłaszcza na Wielkanoc, ale mało kto wie, że jego liście są również jadane. Mają one co prawda gorzkawy, zielny smak, ale do pieczenia nadają się idealnie. Możemy na nich upiec chleb, bułki, czy nawet rybę Bułeczki z pestkami dyni w liściach chrzanu Składniki: 400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 15 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru około(...)ciasto dzielimy na 8- 10 równych części. Z każdej z nich formujemy bułeczkę, którą następnie owijamy w liście chrzanu (ja spięłam liście wykałaczką ). Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i odstawiamy na jakieś 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200°C (termoobieg). Wyrośnięte bułeczki wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się zarumienią

PatiGotuje
Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami 294

zbyt wielu umiejętności kulinarnych. Wartościowy i sycący posiłek bez nadmiaru przypraw – smak łososia jest tutaj najważniejszy. Pamiętaj, aby nie trzymać ryby zbyt długo w piekarniku gdyż mięso się wysuszy i nie będzie już takie smaczne. Łosoś pieczony w piekarniku: Składniki Ilość porcji: 1 Łosoś – 200 g Brokuły – 80 g Pomidorki koktajlowe – 80 g Papryka

ale Pysznie
Pieczone filety z pstrąga 169

bardziej prostszego jak upiec rybę w folii. Ale za to jaki ma smak! Na dodatek nie spędzamy wiele czasu w kuchni. Wystarczy na każdy filet położyć plasterki zimnego masła, dodać kilka gałązek pietruszki oraz plasterki cytryny. Można przed pieczeniem posypać ulubionymi ziołami lub doprawić dopiero na talerzu. Zawijamy każdy filet osobno w folię do pieczenia i wkładamy

Kulinarne przemyslenia
Ostry dip do mięsa i warzyw - salata hara 236

składnikami, a tym samym także smakiem. Poniżej dwie, najbardziej popularne w Al-Khobar i Jubail, wersje salata hara stosowane do pieczonych mięs i warzyw.  Oba dipy charakteryzyją się ostrym wyrazistym smakiem. Salata hara do mięsa i ryb   Składniki 3 posiekane pomidory   2 posiekane czerwone chili wraz z nasionami 3 - 4 łyżki natki ze świeżej kolendry

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Witlinek z piekarnika 370

Jeden z najprostszych sposobów na rybę to bez wątpienia taki z piekarnika. Rybka, ulubione dodatki, folia aluminiowa i krótki czas pieczenia, a efekt? Wyśmienity obiad. Składniki: tusza witlinka 2 plasterki cytryny natka pietruszki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pieprz Wykonanie:1. Masło łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.2. Tuszę układamy na folii aluminiowej, jeśli zachodzi taka potrzeba to nożem

Pasja Smaku
ŁOSOŚ POD RUKOLĄ 132

okolo 5 łyżek oliwy(ma powstac dość rzadka masa).Ponownie zmiksować.Na rozgrzanym grillu ,lub patelni grillowej umieścić łososia.Piec 4-5minut,odwrócić i posmarować pesto z rukoli i piec kolejne 5 minut.Rybę wyłożyć na plaster pomidora ,udekorować listkami bazyli.SMACZNEGO(...)ryba prosto z kutra ,przepis od uprzejmej Pani ,żony Rybaka

w mojej kuchni
Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu 189

szklane krople, dzięki czemu uzyskano efekt w postaci równomiernego nawilżania pieczonej potrawy. Natomiast dno naczynia skonstruowano z wykorzystaniem szklanych ryfli, za pomocą których potrawa jest chroniona przed przywieraniem. Tak zaprojektowane naczynie do pieczenia gwarantuje termo-obieg aromatu i pary wodnej, czyniąc potrawy soczystymi, miękkimi i aromatycznymi.Indyk, kaczka, ryby, zapiekanka, mięsa – można by tak wymieniać bez końca! Pojemne, żaroodporne naczynie

Z Kuchni Do Kuchni