pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:91/267)

Karp w piwie 148

mące z papryką. Naczynie żaroodporne natarłem częścią masła. Wyłożyłem karpia i podlałem piwem. Pozostałe masło pokroiłem na kawałki i dodałem do naczynia z rybą. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piekłem ok. 20 minut na złoty kolor

R'n'G Kitchen
Ryba pieczona w foli z suszonymi pomidorami 189

cienkie płatki. Na rybie układamy kilka kawałków suszonych pomidorów i płatki czosnku. Oliwę pomidorową łączymy z solą, pieprzem ziarnistym i ziołami prowansalskimi. Na każdej rybie rozsmarowujemy oliwę z przyprawami.  Zawijamy folię i grillujemy lub pieczemy w 180stopniach C przez około 20 minut

Pyry na Gaz
Duszony pstrąg z pieczarkami na winie + film 158

posmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki  z cebulką i natką pietruszki . Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem. Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut

Smakowite Dania
Łosoś w sosie z różowych grejpfrutów 267

układam kilka listków laurowych, kilka gałązek tymianku, pietruszki i mięty oraz 4 grube plastry cytryny. Folię szczelnie zawijam tak aby odstawała od ryby. Zapakowana rybę wkładam do żaroodpornego naczynia i kładę do nagrzanego piekarnika. Piekę około 15 minut.SOS:Szoruję i sparzam gerjpfruta a następnie ścieram skórkę z połowy owocu na drobnej tarce.Wyciskam sok.Do miseczki daję żółtka, skórkę(...)gorącej wodzie. Zblanszowane szparagi przekładam na sito i przelewam zimna wodą. Układam na liściach sałaty rzymskiej i posypuję cebulą pokrojoną w piórka. Całość polewam sosem winegre. Całośc podaję z pieczonymi ziemniaczkami

Magiczna kuchnia Darii
Jajka z sałatką rybno warzywną 244

Kombinacji na farsze do jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tak się składa, że jajka bardzo lubimy i często goszczą na

Ala piecze i gotuje
PSTRĄG Z NUTĄ CYTRUSA I KWIATÓW 173

względu na proteinowe poczynania Mamy). Okładamy po plasterku sparzonej cytryny, po suszonym listku limonki i posypujemy kwiatami. Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy: 160 stopni /góra-dół termoobieg/ 10-15 minut. I tak komponując delikatną, wilgotną, soczystą rybę z równie soczystą cytryną i nieziemskim smakiem jaki daje nam suszona limonka, która wciąż żyje aromatami mamy małe dzieło sztuki. Jest

Wypisz Wymaluj
Łosoś z piekarnika w ziołowej oprawie 231

naczynia żaroodpornego posmarować lekko masłem i posypać tymiankiem. Łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić lekko solą, pieprzem cytrynowym, oprószyć tymiankiem i przyprawą do ryby. Na koniec posypać dosyć mocno ziołami prowansalskimi. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i piec 15-20 minut. Jeżeli macie w lodówce brokuła lub inne warzywa, to można ułożyć kilka różyczek wraz z łososiem. Jeżeli chcecie robić równocześnie

Passions hobbies life
Ryba w pysznym, chrupiącym cieście 295

Ryba w pysznym, chrupiącym cieście Delikatna rybka zanurzona w super chrupiącym cieście. Świetny pomysł na szybki i pyszny obiad, który zasmakuje szczególnie dzieciom. Danie możemy podać z frytkami lub ziemniakami i ulubioną surówką. Polecam!     Składniki: ok 300g filetów rybnych(...)mnie polędwica z dorsza) sól, pieprz olej do smażenia – ok 1 szklanka Ciasto: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml mleka 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli       *** Rybę kroimy na kawałki i nacieramy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki na ciasto *** *** wszystko razem dokładnie mieszamy

Blog z Apetytem
Pieczony dorsz z warzywami 211

zaletach spożywania ryb chyba nie trzeba nikogo przekonywać, było na ten temat powiedziane już wiele m.in. poprzez kampanie społeczne :) Dlatego dzisiaj w trosce o zdrowie i piękny wygląd proponuję dorsza z warzywami w wersji dietetycznej, bo pieczonego. Składniki: filety z dorsza ulubione warzywa, ja wykorzystałam marchew, pietruszkę, cebulę, ale wszystkie pozostałe również będą się nadawać sól, pieprz, suszony koperek(...)oliwa pergamin Wykonanie: Polecam kupić filety, które myjemy, osuszamy, a następnie na kwadratowym kawałku pergaminu układamy warzywa, oraz rybę, całość skrapiamy oliwą i oprószamy ulubionymi przyprawami. Następnie zawijamy boki tak, by powstała kwadratowa paczuszka. Zawiniątka układamy w naczyniu żadoodpornym i pieczemy ok 45 minut (w zależności od wielkości filetu) w temperaturze ok 180 - 200 stopni. Po tym czasie zarówno dorsz

Taste Of My Day
Tortille z łososiem teryiaki 213

roli głównej. I to nie z byle jakim łososiem, bo marynowanym w sosie teryiaki, soku z pomarańczy, brązowym cukrze i sosie ostrygowym. Ryba przyrządzona w ten sposób jest po prostu boska!  SKŁADNIKI (4 tortille) pieczony łosoś 200g filetu z łososia 2 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru muscovado  lub zwykłego brązowego 1 łyżka

DefinicjaSmaku
Na tropie belony - Jastarnia 182

licznymi, ostrymi zębami, zielono-seledynowym połyskiem skóry i zielonym kręgosłupem.  Belona ma tłuste, bardzo smaczne i delikatne mięso. Znakomicie smakuje pieczona z ziołami, gotowana na parze lub wędzona. Bez wątpienia, jedna ze smaczniejszych ryb jakie do tej pory jadłam, a zjadłam już ich dość sporo w różnych częściach Świata :).   Nie bacząc na pogodę i inne okoliczności

SzczyptaSmaQ
Aromatyczny pieczony pstrąg z ostrymi ziemniaczkami 228

przyprawy obtoczyły wszystkie kawałki. Ziemniaki przekładamy do tego samego naczynia, w którym jest ryba lub do drugiego, jeśli nie posiadamy tak dużego. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) na ok. 30 minut.Podajemy w całości razem z ziemniakami. Możemy także podać z pieczonymi warzywami (np. pomidorem) i cząstkami cytryny

Zakręcony Widelec
Filety z dorsza zapiekane w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami 317

Genialny obiad, który robi się sam :) Wystarczy oprószyć rybę solą i pieprzem, zalać smietaną z suszonymi pomidorami, wstawić do pieca na 20 min i gotowe. A smak, cóż.... spróbujcie koniecznie :)  SKŁADNIKI (4 porcje) 4 filety z dorsza (ok. 600g) 400g śmietany 12% 12 suszonych pomidorów 2 łyżki tartego parmezanu 100ml oliwy z suszonych pomidorów kilka gałązek świeżego oregano(...)posypujemy parmezanem oraz świeżymi ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min ( kiedy sos zacznie bulgotać, danie jest gotowe, należy pamiętać że dorsz jest chudą rybą, która nie lubi zbyt długiej obróki termicznej, bo robi się bardo sucha). Smacznego

DefinicjaSmaku
Pstrąg łososiowy z chermoulą 212

oliwa - pieprz - sól Przygotowanie ryby: Rybę myjemy, osuszamy, wykładamy do brytfanki/na blaszkę skórą do góry. Skórę nacinamy i nacieramy pieprzem oraz solą. Obkładamy rybę świeżymi ziołami oraz pokrojoną w plastry cytryną i skrapiamy całość oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 10 minut. Składniki do chermouli: - 2 łyżeczki nasion kminku - 2 łyżeczki kolendry - 2 ząbki czosnku(...)świeżej kolendry Przygotowanie chermouli: Na patelni prażymy nasiona kminku i kolendry. Następnie umieszczamy je w moździerzu z pozostałymi składnikami. Ucieramy całość na możliwie gładką masę. Chermoulę nakładamy na upieczoną rybę. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Pieczony łosoś z domowym pesto z rukoli 264

przepisie zasmakował mi szczególnie pomysł na zamarynowanie łososia w białym winie, dzięki czemu ryba nabrała bardzo fajnego, wyrazistego smaku. Przepis pochodzi z książki „Make cooking easier, przepisy na cztery pory roku” autorki Zosi Cudny, którą recenzowałam tutaj . Post Pieczony łosoś z domowym pesto z rukoli pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje