pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:36/267)

Pstrąg smażony peklowany w ziołowej marynacie 178

rybę. Miskę zakryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Na talerz wysypać mąkę i delikatnie panierować w niej rybę. Patelnię rozgrzać i wlać olej. Ułożyć rybę i piec z każdej strony po około 7 minut.  Ja rybkę serwuję z ziemniaczkami i zawsze z kiszoną kapustą. Po prostu uwielbiam ten zestaw :) Smacznego

Gosia gotuje
Urlop z dzieckiem....czyli co zjeść i gdzie. Miejsca przyjazne dzieciom. 198

syna wybrałam zupę krem z soczewicy ja zaś zjadłam słynną sałatkę Magdy Gessler "sałatka Bombay". POLECAM!!!! Tawerna Wikingów... Czyli najlepsza pizza, zupa pomidorowa, flaczki z kalmara i ryby z pieca. Nie ma co więcej pisać. Tam po prostu trzeba koniecznie pójść i coś zjeść a wrócicie tam za każdym razem. Coś na ząb Jeżeli masz ochotę bardzo szybko zjeść

ClauditteMissCooking
Sos musztardowy-fitness 163

przepis na lekki ,bo bez zasmazki i tlustej smietany sos musztardowy.Jest swietnym dodatkiem do pieczonych mies,ryb i jajek.No i oczywiscie do sztuki miesa,tutaj jest wrecz niezastapiony.Niezwykle prosty i niezawodny przepis.Skladniki do 3-4 porcji miesa:250 ml bulionu warzywnego2 lyzki srednio-ostrej musztardy1 plaska lyzeczka cukru1 bardzo plaska lyzka maki-krupczatki najlepiej2 lyzki jogurtu greckiegosol-opcjonalnie ( bulion

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pstrąg pieczony, czyli pomysł na obiad dla zabieganych 214

cytryny odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Rybę kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej  Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami Na wierzch kładziemy plaster cytryny i zawijamy rybę w zgrabną paczuszkę Pieczemy przez 15-20 minut w 180°C Podczas gdy nasz pstrąg piecze się możemy przygotować do niego sałatkę. Moja, BARDZO improwizowana składała się z kukurydzy oraz fasoli konserwowej

peanutbuttermonster
Fish and chips (fish & chips) 304

Post Fish and chips (fish & chips) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
szczupak pieczony z fasolką szparagową i masłem 191

całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.  Szczupaka przykrytego folią pieczemy przez 35 min, a n astępnie zdejmujemy górny arkusz foli, posypujemy grzbiet ryby posiekanym ząbkiem czosnku i  pieczemy dalsze 10 minut. Teraz wyjmujemy rybę z piekarnika, dzielimy na porcje i podajemy razem z upieczonymi warzywami

Miód i pieprz
pstrąg i brzuszki dorsza pieczone... 168

odciąć ogon, płetwy, brzuszki dorsza i pstrąga opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć ryby dobrze przyprawami z każdej strony, brzuszki dorsza zawinąć w rulony forma z papierem do pieczenia, w formie ułożyć ryby, rozsypać pokrojoną cebulę, skropić olejem rzepakowym chili i piec w 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podać z czym się lubi - ryby smakują i na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 514

oraz świeżą kolendrą. Do pieczonych ziemniaków rewelacyjnie pasuje kurczak – wystarczy tylko dodatek śmietanowego sosu oraz tymianku i rozmarynu, żeby przyrządzić proste i smaczne danie. Przed pieczeniem dobrze jest podsmażyć mięso, zwłaszcza jeśli zależy Ci na czasie. Do zapiekanki ziemniaczanej pasować będą nie tylko filety, ale także mięso obrane z udek. Zapiekanka ziemniaczana z rybami Ryba i ziemniaki to także(...)często spotykany zestaw obiadowy, jednak nieco rzadziej łączy się te składniki w zapiekankach. A łączyć je warto, ponieważ pasują do siebie naprawdę dobrze. Do pieczenia najlepiej wybierać ryby o zwartym mięsie, takie jak dorsze, tuńczyki i miruny . Jest mnóstwo sposobów na to, by urozmaicać dania z rybami – jednym z nich są owoce morza . Dodatek krewetek sprawi, że zapiekankę ziemniaczaną podasz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku. 146

ryby np. dorsz 330 ml zimnego jasnego piwa 250 g mąki pszennej+ odrobina do obtoczenia filetów 3 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz olej do głębokiego smażenia Przygotowanie:   Rybę dopraw solą i pieprzem W misce wymieszaj piwo, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wsyp 1/2 łyżeczki soli, wymieszaj(...)Chips , co prawda bez chips ale zawsze. Panierka a raczej ciasto bazuje na zimnym piwie, mące i proszku do pieczenia. Pięknie pokrywa białe filety z ryby i otacza mięso w chrupiącej „skorupce”. Jeżeli chodzi o rybę to najlepiej smakuje biała morska ryba np. dorsz, morszczuk a nawet

kuron.com.pl
Mintaj pod pierzynką z potrawką pomidorowo - paprykową 193

mintaja (w kompletach po dwie- jedna na drugą), oprószamy solą morską, układamy kilka kosteczek z masła, przykrywamy świeżym tymiankiem, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 20 minut. Zdejmujemy tymianek, listki które przyschną możecie zostawić na rybie, będzie bardziej aromatyczna. Po tym czasie zalewamy sosem, przygotowanym w następujący sposób: śmietankę mieszamy za pomocą trzepaczki (tzw. rózgi) z jajkami, na jednolitą(...)wlewamy wrzątek około 120-150ml, rozpuszczamy pół kostki bulionowej, zalewamy warzywa. Pomidorki skrapiamy oliwą z oliwek, i posypujemy pieprzem cytrynowym. Zapiekamy około 40 minut (tyle co łącznie rybę) Wyjmujemy z pieca. Możemy zajadać ze smakiem. Smacznego!   Może uda mi się zachęcić Was do częstego spożywania ryb ;-))   pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Dorada pieczona z oliwą i czosnkiem i wspomnienia z wakacji 217

czasu w Lidlu. Mój dzisiejszy przepis to miks wspomnień portugalsko-chorwackich. W domowych warunkach ruszt zamieniłam na piekarnik z górną grzanką, aby przyrumienić skórkę ryby. Podałam ją z oliwą i czosnkiem, pieczonymi ziemniaczkami z szałwią i sałatką ze świeżych warzyw. P.s. Polecam Wam również przepis na doradę pieczoną po hiszpańsku - w białym winie.Dorada pieczona z oliwą(...)rozgarniamy na boki i na środku układamy nasze dorady. Następnie wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Na ostatnie 5 minut włączamy górną grzałkę piekarnika, aby ryba się przyrumieniła. Gotową rybę wykładamy na talerz i polewamy hojnie oliwą. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw. P.s. Mieliście okazję spróbować dorady? Co o niej sądzicie

Chilli Czosnek i Oliwa
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 171

bardzo smakowite. Miękka kasza ugotowana na sypko miesza się z chrupkimi kawałkami orzechów, stanowiąc doskonały podkład do soczystego mięsa. Nasze gryczotto podaliśmy na dwa sposoby: z pieczoną kaczką i z rybą. Filet z kaczki upiekliśmy w niedzielę przy okazji przygotowywania obiadu. Ale można ją równie łatwo i szybko usmażyć w czasie gdy gotujemy kaszę. Przepis na to gryczotto(...)zachowuje przy tym zwartość i nie rwie się tak łatwo, jak np. kapusta pekińska. Smakowo bije chińską kuzynkę na głowę. Według nas jest pyszna. Młode ziemniaki z pieca Do gołąbków podaliśmy pieczone młode ziemniaki (wcześniej obgotowane), ze świeżym tymiankiem i rozgniecionym czosnkiem. Długo żyliśmy w przekonaniu, że młode ziemniaki nie nadają się do pieczenia, bo są zbyt wodniste

Niedzielny kucharz
Dorada po śródziemnomorsku 242

elegancką kolację. Gdzieś czytałam, że dorada była ulubioną rybą starożytnych Rzymian, szczególnie cenioną za białe, chude i ścisłe mięso, oraz delikatny smak.  Od zawsze była uważana za “królową mórz”. Jak na królową przystało, można ją przygotować na wiele sposobów: na grillu, w piekarniku, pieczoną w papierze( al cartoccio), w słonej skorupce (al sale),  czy na surowo jako(...)Rybki posypujemy posiekaną pietruszką, dodajemy pokrojone w plasterki oliwki i połówki pomidorków. Całość skrapiamy nitką oliwy. Dorady wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180-200° C przez około 25 minut. Upieczoną rybę podajemy z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami, lub z mieszanką sałat skropioną oliwą i octem balsamicznym

Mia Cucina Sofieta
PIECZONY ŁUPACZ 318

Wykonanie jest bardzo proste. Filet ułożyłam na blasze do pieczenia,skropiłam cytryną i polałam go niewielką ilością oleju. Doprawiłam przyprawami i wstawiłam do piekarnika. Piekłam około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Rybę podałam z pieczonymi ziemniakami w ziołach  i szpinakiem z czosnkiem. Smacznego

potrawyregionalne
ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ Z PORA + FILMIK 132

Dzisiaj podam przepis na łososia pieczonego z masłem i podanego z pierzynką z pory. Danie jest bardzo smaczne i lekkie. Rybę tak przygotowaną można podać na efektowny, niecodzienny obiad który zachwyci twoich gości.  SKŁADNIKI :   1 kg filetu z łososia lub pstrąga łososiowego  1 spory por 180 g masła sól i pieprz do smaku 1 cytryna(...)PRZYGOTOWANIE :  Łososia myjemy i przecinamy na kawałki, składamy skórą do środka i mamy ładne dzwonki do pieczenia. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy pod każdy kawałek ryby, plaster masła. Rybę lekko solimy i na wierzch również kładziemy kawałek masła oraz plaster cytryny. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 % ( lub 190 ).  Po upieczeniu lekko studzimy i ściągamy cytrynę

Kulinarne Fantazje Marioli

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję